Bokrecension / Pyssel / Världsomsegling

7 dagar

7 dagar av Deon Meyer

7 dagar

En bok av en av mina favoritförfattare. Han brukar blanda sina huvudpersoner, de är med i någon bok som bifigur, sen får de en bok som sin egen, sen är de bifigur hos någon annan. Jag gillar det. Det ger en känsla av att de här personerna verkligen finns. Den här boken har Bennie Grissel som huvudperson, och den är helt OK.

Jag lär mig mycket om Sydafrika samtidigt som jag läser, och det gillar jag med många kriminalromaner. De handlar inte enbart om deckarhistorien, utan även om hur samhället där brottet begåtts fungerar och ser ut. Meyer gördet här på ett bra sätt, jag blir inte skriven på näsan utan det ingår helt naturligt i berättelsen i alldeles lagom mängd.

Om du inte läst något av honom tidigare rekommenderar jag att du letar upp någon av hans böcker, och om du läst tidigare så tycker jag att den här är minst lika läsvärd som de tidigare!

Så här påverkas mina utmaningar

100 böcker under 2016: nummer 72
Världsomseglingen: Sydafrika

I övrigt puttrar livet på här hemma. Tisdagen följdes av en monstermigrän, som följdes av ganska bra mående, som resulterade i att sonen och jag lyckades skrubba och olja in nästan allt av balkong, altan och entrétrapp. Så snart kan vi bygga kattrummet på balkongen, det kommer att bli kanon.

Mellan varven broderar jag och de här två skapelserna är nu färdiga för fållning!

20160826 PMS 20160824 manshatare

10 tankar om “7 dagar

  1. Pingback: Ofridstid | Freja funderar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.