Barn / Egoboost! / Fotoutmaning / TV

Gilla Karin och TV-lista…

Torsdagar är en glad dag, för Torsdagstema gör att jag får visa vad jag gillar just nu!

Vårt dräktskapande går framåt, sonens dräkt är snart klar, men vi måste shoppa lite delar till den innan den blir klar. Så här ser den ut nu, han är en wizard från spelet Magicka:

IMGP9054 IMGP9066Dotterns dräkt är några pysselmoment kvar på, det ska vi oxå handla till i morgon, men det finns inte så mycket att visa än, mer än jackan och ett märke hon ritat upp, som ska sitta på jackans rygg:

IMGP9085 IMGP9086Lite mer pressat känns att jag inte hunnit börja med min klänning än, men det löser sig nog….

Vad andra gillar kan du se HÄR!

Lyrans tematrio den här veckan:

”Jag brukar ibland uppmärksamma mina namnsdagar så nu är det dags för ett lite försenat Karin-firande. Berätta om tre bra böcker/texter som antingen är skrivna av eller om någon Karin!”

Med mitt kassa bokminne får jag hålla mig till böcker skrivna av en Karin och jag kollade upp vad jag har i mitt bibliotek. Karin Alfredsson, Karin Alvtegen, Karin Fossum, Carin Gerhardsen och Karin Wahlberg har jag, och flera böcker av dem alla. Så vilka får vara med i den här trion?

1. Allra bäst gillar jag  Karin Fossum. Jag gillar hennes serie om polisen Konrad Seijer, jag gillar hennes delvis självbiografiska bok ”De galnas hus” och jag gillar de böcker hon skrivit där hon utforskar onda människor inifrån, mycket spännande!

2. Sen, alldeles strax efter, kommer Karin Alvtegen. Hon har ett alldeles eget sätt att förhålla sig till mänskligt liv och företeelser, alltid spännande att se världen genom hennes ögon!

Men sen kan jag inte sätta någon trea. De tre som är kvar skriver deckare (åtminstone är det den sortens böcker jag läst av dem) och de är helt OK, men inte outstanding på något sätt, så de får vara på en delad tredje plats. låååångt efter de två första…

Vad andra läst för Karinar kan du se HÄR!

Jag fortsätter min TV-serielista

3. Nämn en skådespelare som skulle kunna få dig att vilja titta på en tv-serie?
Martin Freeman, som är med i serien ”Sherlock” som jag svarade på förra frågan. Han var med i den brittiska ursprungsversionen av ”The office” och är en mästare att förmedla hela spektran av känslor bara genom ett ögonkast.

4. Nämn en skådespelare som skulle kunna få dig att INTE vilja titta på en tv-serie?
David Caruso, brrr, jag ryser så fort jag ser honom. Han var med i den fantastiskt bra serien ”På spaning i New York”, som jag nästan inte kunde titta på när han var med, den blev otroligt mycket bättre när han slutade… Jag tittar på ”CSI” och på ”CSI New York”, men kan inte titta på ”CSI Miami” för jag står inte ut med Carusos överspel…

34 tankar om “Gilla Karin och TV-lista…

 1. Flotte drakter. Er det eit skodespel dokke skal delta i ?
  Eg har lese fleire av Karin Fossum sine bøker, og sett filmane med Konrad Seijer.
  Ha fine dager vidare.
  Klem frå Anne-Mari

  Gilla

 2. Heregud så duktiga ni är! Sonens dräkt är ju suverän – nästan en Ninja;-) Å dottern har ärvt dina gener vad gäller att kunna rita. Så det återstår din dräkt. Din man då, han skulle ju också med till Stockholm. Vilken dräkt kommer han att bära?

  Gilla

  • Dottern må ha ärvt mina gener, men talangen för att rita har helt hoppat över mig, den har hon från sin morfar och hans faster… Mannen skulle varit Gomez Addams, men nu får han stanna hemma och ta hand om diabeteskatten. Vi hade en kattvakt, men han är bara 15 år, vi ville inte han skulle behöva ta ansvar över blodprov och insulinsprutor…

   Gilla

 3. SÅ bra dräkten blir … ja båda två, men den röda är ju … SER han något genom det svarta tyget verkligen? 🙂 Klart han gör- det fattar jag ju … men lätt klaustrofobisk känner jag mig när jag ser just den biten!

  Gilla

  • Han påstår att han ser bra… Men i paraden kommer det att bli rätt komiskt, eftersom dottern och jag inte kan ha våra glasögon på oss, vi kommer att famla runt oss och får förlita oss på att sonen hittar rätt…

   Gilla

  • Vi samlas i Kungsträdgården vid 11, börjar gå vid 12, går ner mot Strandvägen och ut på Djurgården för att vara vid Nordiska museet vid 13, så är det tänkt! Kul om du hinner titta förbi!

   Gilla

 4. Åhh vad fint!!! Jag önskar verklgien också att jag hade haft någon som helst känsla för att skapa genom att sy!! Vad duktiga ni är! Ser fram emot bilderna!

  *skrattar* Är inte heller något särskilt stort fans av Caruso..

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.