Fotoutmaning / Trädgård / TV

Sommarfynd, systuga och TV-lista…

Onsdag och Onsdagstema: Sommarfynd

Det här är sommarens bästa fynd, vi hittade var våra grannar humlorna bodde!

IMGP8899Då kunde vi spara just den biten av gräsmattan, och inte gräva upp den, utan i stället skapa en egen liten by för humlorna. Med staket, så ingen trampar in till dem, och blommor särskilt utvalda för att humlor ska gilla dem! Kolla bortom Humleby, så bra den nya gräsmattan tar sig!

IMGP8944Humlorna smaskar glatt i sig på sin alldeles egna restaurang!

Andras sommarfynd kan du se HÄR!

Just nu är hjärnan slut, jag har sysslat med rehabilitering i dag… Jag och sonen har jobbat hårt med hans dräkt till dräktparaden, och det innebär att jag dels behövde komma på, allt eftersom, hur jag skulle förändra mönstret så det blir som den dräkt han vill ha, dels att jag behövde arbetsleda sonen och en av hans kompisar som kom och hjälpte till… Bra träning, men otroligt utmattande! Nu har jag däckat för kvällen, vi fortsätter med dräkten i morgon, så här långt kom vi idag:

IMGP8894Så kör jag de två första frågorna av TV-listan!

1. Nämn en tv-serie där du sett alla avsnitt minst två gånger?
Falcon Crest. Såpornas såpa, så mycket roligare än samtida Dallas och Dynastin. Allt kunde hända i Falcon Crest, och gjorde det oxå… Först såg jag alla avsnitt när den gick första gången, sen gick den i repris på dagtid tidigt 2000-tal, och då såg jag alla igen, samt spelade in dem, på VHS… Nu försöker jag få mannen att föra över alla avsnitt till datorn, så jag kan få en daglig dos av Falcon varje dag…

2. Nämn en serie som du aldrig skulle kunna missa ett avsnitt av?
Jag är en rätt flexibel TV-tittare, följer många serier, men mest som bakgrundsbrus tillnexempel när jag bloggar, så det är ingen katastrof om jag missar ett avsnitt, men om jag nu ändå ska välja en som fortfarande produceras, även om den inte går just nu, så är det ”Sherlock”.

31 tankar om “Sommarfynd, systuga och TV-lista…

 1. Verkligen ett toppen fynd med skylten! Undrar var ni hittade den! Perfekt ju! Om humlorna flyger vilse hittar de ju lätt tillbaka nu:-)
  Åsså är jag verkligen impad över den snabbt växande gräsmattan. Ni måste ha gröna fingrar helt enkelt!
  Så duktig du är med att sy dräkter. Ska bli kul att se hela familjen uppklädd här på bloggen eller kanske irl i Kungsan;-)

  Gilla

 2. Åh så glad jag blir när jag ser hur ni månar om humlornas bo. Här har jag mycket humlor, men jag vet inte var de bor. Några verkar campa under utslagna solhattar på kvällarna. Paxar väl bästa blomman kan jag tänka. 😉
  Ha det gott!

  Gilla

 3. Humlor är trevliga djur. Eller, ja, insekter egentligen 🙂 Det där med att sy förstår jag att det tog musten ur dig för jag brukar alltid känna mig mentalt stukad när jag umgåtts med symaskiner i synnerhet och nål och tråd i allmänhet… 😉

  Gilla

 4. Själv var jag ett stort Dallas-fan. Tvingade till och med Anders att köra till Southfork Ranch första gången vi var i LA. 🙂
  Men jag tröttnade när Bobby återuppstod… Hur skruvat var inte det?

  Gilla

 5. Förstår det är jobbigt att leda sy projektet och förändra samtidigt duktig sonen är som syr, jag har problem att förstå symaskinens funktioner så jag brukar drabbas av härdsmälta, Falcon Crest har jag med sett 🙂 men Dallas bara nyproduktion då JR dog.

  Gilla

 6. Tycker det är väldigt häftigt med Humlebo. Fint ni ordnat det!! Och vad duktiga ni har varit med dräkterna – går det bra med din?

  Ahhh… Falcon Crest! Ja, det var grejer det! *ler*

  Ha en fin torsdag!
  Kram

  Gilla

 7. Pingback: Mål och önskningar för 2014, hur gick det? | Freja funderar

 8. Pingback: Gilla Årskrönika 2014 del 2 | Freja funderar

 9. Pingback: Rapport från soffan | Freja funderar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.