Pyssel

DIY Venus

#blogg100, inlägg 8

Ohh, 8 mars och inget blev som jag tänkt… Det blev helt annorlunda, och inte särskilt internationell, snarare extremt lokalnationell… Men jag fick ändå plats för det internationella på slutet!

Jag ger er en till DIY innan jag somnar:

Hur du gör din egen Venus von Willendorf!

Steg 1: sök upp ett foto på internet. 

Venus_von_Willendorf

Steg 2: rota fram stretchiga stuvbitar.

Steg 3: rita av en förenklad bild (bara konturer) av det foto du hittat och kopiera av den bilden på mönsterpapper/bakplåtspapper/smörgåspapper.

Steg 4: lägg stretchbitarna räta mot räta (behöver inte vara samma tyg på båda sidorna) och nåla fast dina avritade venusar. Peta samtidigt in ett band eller en garnstump som ögla vid Venus huvud om du vill kunna hänga henne på till exempel en nyckelring. Stumparna av bandet/garnet sticker ut genom dina två tyglager så du har koll på att öglan är på plats

Steg 5: Börja längst ner vid fötterna och sy benen och uppåt med smal sick-sack. runt hela figuren, sluta vid fötterna, men lämna en öppning.

Steg 6. Riv loss papperet du sydde efter och klipp smal sömsmån. Vid hals och där kroppen möter benen klipper du ett jack i sömsmånen in mot sömmen. VAR FÖRSIKTIG så du inte klipper upp sömmen…

20160304 venusörse

Här ser du en stor röd som är vrängd men inte stoppad och ett antal små som fått sitt mönster nålat på plats men ännu inte är sydda.

steg 7: Vräng din Venus och stoppa till lagom tjocklek från fötterna ända upp till huvudet.

steg 8: Sy ihop vid fötterna för hand.

steg 9: Sy med raksöm genom stoppningen en söm från mitten av fötterna upp till magens början, så att din Venus får sina ben.

steg 10. Sy fast små pärlor runt Venus huvud.

Steg 11. fäst nyckelring och helst en fin Fi-berlock i din Venus ögla. Klart!

20160305 stor vilda venus 20160305 liten vilda venus

Och så lätt gör du din alldeles egna Vilda Venus!

5 tankar om “DIY Venus

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.