Barn / Frejigt / Katter / Trädgård

Tittut!

Oj, det går sisådär med allt annat än att försöka sova just nu. Jag har knappt använt kameran de senaste veckorna, och gäspar mig genom dygnen. Supertrött hela dagen, längtar efter att få gå och lägga mig, och sen när jag väl lägger mig sätter hjärnan igång på överfart så jag inte kan somna. Så det blir någon timmes sömn åt gången bara. Mest snurrar det över dottern, som måste söka till gymnasiet inom några veckor, men som inte varit på skolan sen höstlovet. Vi hoppas hitta en skollösning snart, men än är hon för dålig för tt orka med alla intryck hon får av skolan…

Jag kör ett inlägg med några bilder från före och efter jul, och lite instagrambilder, bara så ni ska se att jag fortfarande finns:

Det kom en aning snö före jul:

IMGP6949rev

Men innan julafton var den försvunnen och hela julhelgen var grön tyvärr.

Så i helgen kom det ymnigt med snö:

IMGP6965rev

Bengalhonan ville följa med ut, men ändrade sig när dörren väl var öppen, hon var skeptisk mot snön:

IMGP6962rev

Och apropå bengalhonan så är hon inte längre min katt. Jag gav henne i julklapp till dottern. Inte för att det egentligen ändrar nått. Vi äger inte våra katter, de äger oss, och bengalhonan har alltid varit tydlig med att dottern är hennes människa. Så julklappen var mer symbolisk, men gjorde min dotter väldigt lycklig. Jag har ett instagramkonto med i princip bara kattbilder. Där får abyn alltid mest gillanden, men min dotter tycker jag skulle köra en kampanj för bengalhonan, så hon försåg mig med de här bilderna av det som nu är hennes katt även på papperet:

20160109 Capella 20160112 Capella 20160113 Capella

Det kom ett brev med något litet och hårt i. Utan avsändare. Jag lät min man öppna det, ifall det var en brevbomb…

Det var ingen bomb, det var den här coola och söta nyckelringsödlan, en present från en vän som varit på semester på Kanarieöarna. Jag har bara varit på Kanarieöarna en enda gång och då hatade jag det från dag ett. Men den här kommer jag att älska!

20160111 kanarieödla

16 tankar om “Tittut!

 1. Vi hade en grön jul men nu är det rejält kallt och flera dm snö. Härliga kattbilder! Särskilt den som sitter på toan och gäspar.
  Jag hoppas verkligen att din dotter får professionell hjälp! Du kan inte bära hela den bördan. Det är vare sig du eller hon som ska se till att hon får en bra skolgång baserad utifrån hennes behov. Det är kommunen och skolan skyldiga att göra enligt lag.

  Gillad av 1 person

 2. Det är jobbigare när ens barn mår dåligt än när man själv gör det……jag känner med dej!
  Vad kul att din dotter blev glad för din symboliska julklapp till henne!
  Ha en bra helg! Kram

  Gillad av 1 person

 3. Jag tycker det är bra att dottern ska söka till gymnasiet nu. Tror att hon behöver byta miljö och hamna bland andra klasskamrater. Med tanke på att hon varit hemma så länge så är det svårt att återgå till skolan igen. Risken är stor att man blir en ”hemmasittare”. Här har skolan ett mycket stort ansvar för att hjälpa på bästa sätt men jag vet att alla inte gör det… Tyvärr.

  Gillad av 1 person

 4. Hoppas att dottern din kan finna ork och få till det med gymnasiet. För många kan det innebära en ny start. Bara det att orka sig igenom allt dessförinnan och få till vad som behövs. Hoppas att hon och ni får hjälp förstås i detta.
  Fina kattbilder, som vanligt alltid roligt att se. 🙂

  Gillad av 1 person

 5. Kisse på toa är ju väldans fin bild, skulle absolut gilla om det funnits sådan knapp 🙂

  Jag trodde Din dotter skulle få hjälp och stöd å ny skolform med start nu i januari?
  Har jag drömt, inbillat mig eller blev det inte så?
  Hur som haver hoppas jag Din dotter får hjälp nu, nu med detsamma.

  Gillad av 1 person

 6. Hej
  Jag känner igen mig i att hjärnan går igång som fort huvudet hamnar på kudden För ett par år sedan (är 62 nu) gav jag upp och fick insomningstabletter av läkaren. Varför fortsätta fortsätta kämpa i min ålder, tänkte jag.
  Trevlig lördagskväll till dig

  Gillad av 1 person

 7. Jag vet ju inte vad som hänt din dotter, men det låter väldigt tungt det du beskriver. Hoppas att det löser sig. Och så håller jag med dig om Kanarieöarna, men ödlan var fin och alltid trevligt med en oväntad present 🙂

  Gillad av 1 person

 8. Naw ja lika bra att att det är dotterns då 😉 fina bilder o som du säger det ändrar inget då ni bor under samma tak 🙂 fin nyckelring gulligt ..hoppas du får en fin söndag …här ligger man efter med att läsa bloggar då man jobbar nu ha ha ha kramen

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.