Feminism / Fotoutmaning / Frejigt / Pyssel / Utmaning

Feministiska helgufon!

Söndag kväll, sent bloggar jag, så titten in till alla andra sker först i morgon. Men jag ville så gärna visa vad jag sysslat med i helgen…

Det här blir både ett inlägg till Fredrikas sypepp med UFO-tema och till Marjas helgbild, eftersom det här är vad jag sysslat med idag:

IMGP4828rev

Förr om åren, innan jag fick barn själv, brukade jag sy små skallror i mjuka färgglada tyger (från Kalikå) och ge till vänner som fick barn. Men när jag fick egna barn slutade jag nästan helt att sy, tiden fanns inte. Så, i mina gömmor finns tyger, bjällror. fransar och allt möjligt som jag nu tänkt mig skapa feministiska maskotar av och skicka vidare till de som behöver! Alla de här ritade jag i går och sydde i dag och alla, utom en, är helt klara!

Möt mina vänner:

IMGP4827rev

Wreckingball. krossar alla former av förtryck, även patriarkatet!
IMGP4826rev

The power of Blood, ett av världens starkaste vapen, får män att springa sin väg skrikande. Särskilt om det återfinns i binda eller tampong!

IMGP4824rev

Feministyngel, dubblerar som skallra!

IMGP4823rev

Pure Power, med blingande kraft!

IMGP4829rev

The Two-headed She-dragon, saknar fortfarande ögon, men det ena huvudet har svallande rosa hår, och det andra fina lila vingar!IMGP4825revThe Two-headed She-dragon är dubbeltydig i många bemärkelse, du vet aldrig var du har henne, oberäknelighet är hennes största styrka!

Nej, de är inte vackra, men ”vackert” är sällan något jag eftersträvar, det vet ni som följt mig ett tag. De är unika och har personlighet, åtminstone tycker jag det, och bara det räcker för att de ska passa som feministiska maskotar!

Andras UFOn (syprojekt som blivit liggande, men äntligen slutförs) kan du se HÄR inne hos Fredrika så småningom.

Andras helger kan du se HÄR!

24 tankar om “Feministiska helgufon!

  1. Nej vad söta, tycker sådant är rogivande …att pyssla 🙂 Men som du så har det blivit lite mindre av den varan sedan man fick smått 🙂
    Hejja dig och dina söta maskotar! 🙂
    Sv.
    Ja … helt rätt … utbrändhet och liknande ger samma symptom :/
    Kram

    Gilla

  2. Pingback: Årskrönika 2015 | Freja funderar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.