Egoboost! / Katter / Pyssel

Trött tacksamhet på en gladmåndag

Jag sover dåligt. Somnar sent, vaknar ofta och känner mig aldrig utsövd. Så, nu ska det till drastiska åtgärder, från och med i natt ska jag testa sömrestriktion. Slut på sena kvällar och sovmorgnar och inledningsvis dessutom ganska korta nätter… Tanken är att kroppen ska lära sig att den bara får sova under samma tid varje dygn och att initiatlt göra den så trött att hela den tiden fylls med djupsömn… Dessutom börjar jag med en ny medicin samtidigt, så det känns som en utmaning på många sätt.

Skönt att det är gladmåndag så jag får anledning att gå igenom mina lyckor:

  • Att jag har en chef och vårdpersonal runt mig som ständigt försöka hitta nya sätt att underlätta mitt tillfrisknande på.

  • Att jag har möjlighet att sitta och pyssla så hjärnan får annat att tänka på, i dag blev det krympplats för första gången.

20160222 krympplast

  • Att min dotter oxå pysslar, hon fixade mjuk dyna till en av våra kattburar och förberedde den med fin namnskylt till vår nya söta babykatt:

20160222 kattbur

  • Att vi ska åka och hälsa på honom till helgen. 25 mil enkel resa, men det är det värt!

20160220 burmaboy

Vad andra är tacksamma för kan du se HÄR, inne hos Eva Trillian.

20 tankar om “Trött tacksamhet på en gladmåndag

  1. Det låter klokt att försöka styra upp sömnen. Kanske inte det lättaste men man kommer snabbt in i felaktiga vanor. Just nattsömnen är vi så beroende av…

    Tjugofem mil kör man gärna för att hälsa på en blivande familjemedlem. Vi hälsade på våra blivande hundar en gång i veckan men det var bara tio mil dit…

    Gilla

  2. Jag har provat sömnrestriktioner men det fungerade inte på mig.
    Lycka till, hoppas det fungerar för dig.
    Kul att du har ditt pyssel, min läkare vill att jag börjar måla igen så jag ska ge det ett försök, så fort jag köpt mer färg.
    Kram och ha en fin Tisdag!

    Gillad av 1 person

  3. Spännande, men inte helt enkelt, med sömnrestriktion. EN kollega gjorde detta för ett par år sedan. Det fungerade för henne – hoppas det gör det för dig med. Men, det gäller att vara envis!
    Mysigt att ni fixar till det för nya familjemedlemmen 🙂 Så välkommen en liten katt kan vara!
    Önskar dig en fin fortsättning på veckan!

    Gillad av 1 person

  4. svar
    Ååå big no no inte tuff alls utan skräckslagen med adrenalinet pumpande i färd med att slåss med den sabeltandade tigern 😉 mer rädd att behöva ha ont ännu längre å att behöva fler besök hos tandläkare/sjukhus. Kändes som bäst vi gör det här å nu, kram

    Gillad av 1 person

  5. Ja, just det ja! Glad måndag, det var det som jag själv skrev om för ett tag sedan. Hm, det hade jag glömt bort att idka, har så många andra saker att öva på. Tack för påminnelsen.
    Svårt att somna har jag levt med alltid tills jag på äldre dagar fick insomningstabletter men jag tror att du är alldeles rätt på det.
    Lycka till! och tänk på att tron är viktig, se det framför dig, känn det och säg till dig själv att det redan är så 🙂
    Vilken medicin tar du, förresten?
    /Leva-Kerstin
    http://www.stteeperz.com

    Gillad av 1 person

  6. Hoppas att du får ordning på sömnen din. Den påverkar ju så mycket om hur ens dag blir.
    Jag sov uselt natten som var, tror jag sov sammanlagt i tre timmar och det är ju alldeles för lite…

    Gillad av 1 person

  7. Jag gick i KBT ett tag för mina sömnbesvär innan jag helt kapitulerade för Zopiklon.
    Sömnproblem sägs vara ett av de områden där KBT fungerar bäst.
    De knep jag fick mej till livs var… Lägga sej å gå upp samma tid varje dag.
    Inte ligga i sängen sömnlös, somnar du inte förrän efter kl 02 så är det ingen idé att lägga sej innan och ligga frustrerad.
    Sängen skall användas till sömn och sex. Punkt. Hjärnan ska inte förknippa sängen med någonting annat.
    Varva ner, se inte på tv el sitt vid datorn sista timmarna. Drick te, läs en bok.
    Lägg dej. Efter 30 min och du inte somnat, gå upp, läs nåt skittråkigt (ingenting stimulerande, själv läste jag fass). Lägg dej igen och ge det nya 30 min. Upprepa.
    Hur trött du än är under dagen sov ingen middag.

    Lycka till. Kram Asta

    Gilla

  8. Vilken sötnos ni får hem snart! Skönt att ha något att se fram mot. Hoppas nya medicinen hjälper och att sömnen blir mer stabil. Man ska helst inte sitta framför någon typ av skärm 2 timmar innan sängdags, då får hjärnan svårt att koppla av. Så blogga på dagen och pyssla på kvällen 🙂
    Du skrev hos mig att du inte orkade sätta dig in i finesserna på systemkameran. Det kan jag mycket väl förstå. Men OM du orkar så kan du lära dig vitbalansen. Den avgör vilket sken det blir i bilden, kan bli lite gult sken, eller blått mm. Man kan välja på sol, mulet, auto mm. Fota ett och samma motiv först med sol, sen med mulet osv så ser du skillanden. Och om du sen fotar med P istället för auto så blir bilderna mycket finare. Fotar man med auto så blir de ofta ganska kalla och stela, väljer man P istället så ställer den in både bländare och slutare som passar bäst just då. Testa!
    Må så gott ni kan!

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.