Egoboost! / Fotoutmaning / Litteraturnörderi

Längtans måndagsglädje

Måndag innebär ett Måndagstema inne hos Helene:

”Jeg går rett på sak – temaet denne uka kan kanskje minne litt om det forrige. Det er fremdeles vinter, våren virker langt borte og jeg har begynt å lengte etter en lysere og mildere årstid…

Ukas tema blir:

LENGSEL / LONGING”

IMG_4940 IMG_4948

Jag fick gå tillbaka i arkivet ett helt år för att kunna visa vad jag längtar efter. I dag var det nollgradigt och inte en snöflinga i synhåll… Jag vill ha SNÖ, jag vill ha VINTER, jag är absolut inte redo att möta en vårsol med solallergi och allt annat som följer med!

Vad andra längtar efter kan du se HÄR!

I sista sekund slänger jag mig in i Annikas bokbloggsjerka!

”Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Vilket förlag tycker du släpper flest bra böcker per år?”

Jag visste direkt vilket förlag jag skulle ta med i jerkan, jag har ett förlag som jag läser ALLT ifrån. Självklart är det ett förlag som ger ut det jag allra helst läser, brittiska kriminalromaner: Minotaur!

Denise Mina, Stephen Booth, Ian Rankin, Mark Billingham, Peter Robinson, Elly Griffith, Reginald Hill och många fler, klart det är förlaget för mig!

Jag inser att jag är en amatör bland bokbloggare, för jag har noll koll på vad de är på väg att ge ut (jag blir glatt överaskad varje gång jag ser att det kommit ut en ny…), och jag har även noll koll på hur/vad jag gör för att få recensionsex, vilket skulle göra min Minotaurlast lite billigare…

Vilka favoriter andra har ser du HÄR!

Efter en extra lång ledighet med mycket vila arbetade jag i dag hela dagen (och, som det slumpade sig, lite mer än det). Och vilan behövdes, för i dag var det tre av mina medarbetare som hamnade i svåra personliga situationer. Det påverkar förstås deras arbete och jag som chef behöver finnas där och lyssna, stötta, hitta möjligheter. Inte alls lätt när en själv inte har energi så att det räcker till den vanliga arbetsdagen, så det var både skönt att ha fått vila i helgen OCH att veta att även den här veckan bara består av fyra arbetsdagar…

Så, efter en ovanligt krävande och tung dag, vad har jag då att vara glad för?

– Förstås att jag vet att jag får min vila, det glädjer jag mig åt.

– Att min familj är stöttande efter en tung dag. Min man lyckades ta samma buss som mig hem, så där och då började avlastningen, så glad över det.

– I allt det tunga och all gråt hos andra som dagen bestått i är jag ändå glad att en av medarbetarna sa: ”Jag är så GLAD över att du är min chef!”

– Glad åt att jag nu ligger hemma, under duntäcket, med alla tre katterna hos mig, medan middagen lagas utan att jag behöver lyfta ett finger.

– Sen är jag glad åt att jag i morgon får kontakta två arbetslösa individer och erbjuda dem jobb hos oss (och förtränger att jag måste meddela 74 andra att de INTE fick jobb…).

– Min sista glädje är att jag i dag återigen såg ett dokument som använde sig av det praktiska ordet ”hen”. Fler och fler ser nyttan med att kunna skriva ”hen” istället för det omständligare ”kunden”, ”kollegan”, ”användaren”, ”medarbetaren” eller nått av miljoner andra ord som kan ersättas! Jiiihooo!

30 tankar om “Längtans måndagsglädje

 1. Din längtan delar jag inte alls, men det vet du ju redan! Men bilderna var fina!
  Å ”hen” – ja har ju bara använt ordet en enda gång i ett blogginlägg häromdagen. Men ”stupade” nästan på böjningen – henom eller?! Fick skriva om hela meningar;-)

  Gilla

 2. Fina snöbilder! Här fins ingen snö – den kommer nog i april… 😉
  Känner mej igen i mycket av det andra du skriver; om noll koll på nya böcker, men glädje över at hitta några nya att läsa. Sedan det där med att var chef; som jag varit förut, med alla dom där känslorna och uppgifterna som inte är bara goda, men som är meningsfyllda när dom du arbetar med tycker du gör et bra job… Nu är jag bara glad över att få studera och lära nya saker. 😉

  Gilla

 3. Så du lengter etter snø? Har dere ikke hatt snø der du bor? Vi har hatt plenty snø, men i dag kom regnet og laget slaps og gråvær. Vinter er fint, men vår og sommer er best. En god bok er heller ikke å forakte. Når man finner en god bok vel og merke. Ha en fin kveld. Klem fra mette

  Gilla

 4. Vi har snö men den är ju tyvärr på väg bort igen 😦
  Minotaur har en del bra deckare men har hamnat i en konstant avog mot deckare. Förr läste jag mycket, nu inte alls …

  Gilla

 5. Jag tycker också om vintern och längtar inte särdeles efter varken vår eller sommar! Men jag längtar efter att göra porträtt! Och då fick det bli de porträtt du hittade i bloggen som fick representera det! 🙂 Underbara snöbilder!

  Gilla

 6. Vackra snöbilder. Så sak det se ut.
  Även här smälter nu snön. Men jag är hoppfull – inte kan väl vintern ta slut i början av februari? Än har vi vinter att vänta oss 😉
  Och jag, som du blir glad av våra ”listor” – och glad blir jag över att det finns en och annan som tycker om ordet hen. Ett användbart ord som gör det möjligt att visa fler respekt!

  Gilla

 7. ja, nu är det ju plusgrader dygnet runt och snön krymper hela tiden
  vad härligt att du har din stöttande familj runt dig och dina katter också förstås, de betyder väldigt mycket att kunna landa hemma i sådan värme
  kramar ❤

  Gilla

 8. Vad roligt att du får bekräftelser som chef 🙂

  Haha! I 99% av bloggarna kan man läsa om glädjen över att ljuset återvänder och längtan till våren och solen. Du är lite tvärtom du 😉

  Fast det där med solallergi kan verkligen inte vara kul… 😦

  Gilla

 9. Du är för söt du! Och omvänt mig till att bli en FI-röstare har du med! Ler lite åt ordet hen men det kanske jag kommer att acceptera med efter en tid.

  Vad bra att du ser till de saker du har att vara glad över. Jag tror nog det kan vara räddningen ibland.

  Jag vill också ha SNÖ! Framför allt för sonens skull som ska ha friluftsdag imorgon och de ska åka pulka. Nåväl det är ju bara februari, lite mer snö bör ju hinna komma.

  Ha en bra tisdag! 🙂

  Gilla

 10. Skönt att lite extra vila ger resultat. Är helt övertygad om att dina kollegor är superglada at ha dig som chef.
  Jag är glad över att du orkar recensera mellon och gör det så bra! Tittar själv om jag kan men skulle jag missa så kan jag bara kolla in här och få full koll!
  Kram Pia

  Gilla

 11. Hmmm – tror att jag u förstår hur du menar med att du är sjuk.. Hoppas din situation på jobbet blir lättare.. Ta hand om dig!

  Kramar

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.