Arg tant / Feminism / Frejigt / Politik

Vad är det för fel på män?

Jag har nu fått min diagnos. Måttlig ME. Det låter lindrigt, men innebär egentligen 0 arbetsförmåga och minimalt med socialt liv. Jag behöver hjälp med mycket i min vardag, och hemtjänsten är fantastisk! Jag får hjälp med mat och vardagssysslor och kan fokusera på mig själv och att lära mig hantera min sjukdom.

Hemtjänsten kan dock inte hjälpa mig med mina djur, så jag får försöka hitta den hjälpen på annat sätt. Röda Korset kan inte hjälpa, de flesta av mina vänner har fullt upp med sina egna liv och/eller bor inte nära mig. Jag bor själv och behöver mina djur för att inte braka ihop helt, de håller min livsgnista igång.

Så, jag vänder mig till vänliga främlingar. Skriver i olika grupper på facebook om mig och min hund och vädjar om hjälp. Jag har på så sätt fått ihop en liten skara som hjälper när de kan, men jag behöver hjälp med drygt 20 promender per vecka, så jag behöver fler.

Ibland får jag erbjudanden som jag intuitivt känner mig tveksam för, och jag bestämde mig för att inte längre ta emot hjälp från ensamma äldre män. Jag hade en som erbjudit sig och som jag ville meddela att jag inte skulle infoga honom i gruppen. Då utspelade sig följande:

Han har inte svarat på min fråga om ölen, men nu oroar jag mig för att han snart ska storma in här och KRÄVA att få gå ut med min hund. Han vet mitt namn, jag är den enda i Sverige med det namnet och jag finns på Hitta.se. Att han ska ANMÄLA mig till Samordningen Metoo oroar mig inte det minsta, det är han som är ute och cyklar. I alla sina kommentarer.

Kul oxå att han åberopar #metoo som är en rörelse som specifikt handlar om hur kvinnor och ickebinära berättar om hur män behandlat dem. Om han vill att #metoo ska hjälpa honom fpr han nog starta sin alldeles egna #metoogrupp. För män som inte tillåts bete sig som de vill mot kvinnor.

Undrar om han kommer mena att den diskriminering jag enligt honom utövar visst är olaglig eftersom det är en tjänst och det finns på listan. Men då får jag väl helt enkelt fortsätta utbilda honom, pedgogik är ändå nått jag kan.

Om du som läser det här är man, kan du förklara varför det alltid blir så här?

Varför klarar män inte av att bli bortvalda?

Som kvinna, äldre och funktionsnedsatt blir jag bortvald hela tiden. Det är vad det är. Tänk om jag skulle bete mig så här varje gång en arbetsgivare säger tack, men nej tack (även om jag skulle ha betydligt större anledning att hävda diskriminering)? Eller när matchningar på dejting-appar slutar skriva när jag berättat om min sjukdom? Tänk om jag skulle kräva att få INTRÄDE!

Allt han gjorde med sin reaktion var att bekräfta att min intuition och mitt beslut var rätt. Jag vet att det inte gäller alla män, men när det handlar om att släppa in någon okänd i min lägenhet där jag är ensam och har svårt att röra mig så tar jag mig friheten att inte utsätta mig för just den här typen av män.

Gör jag fel? Kommentera gärna!

Hunden ifråga!
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.