Arg tant / Feminism / Frejigt / Politik

Twitterrant om SD

I går skrev jag en tråd på twitter. Jag är inte,så ofta på twitter, men nu när jag knappt orkar mig utanför dörren ville jag ändå försöka nå ut till den som kanske inte tänkt rösta i valet . Jag skrev först på Facebook och använde den texten för att skriva nedanstående tråd.

– För många år sedan, när SD var ett pytteparti, var det vanligt att höra ”man är inte rasist bara för att man röstar på SD” Men vet du vad? Den som röstar på SD är RASIST, MISOGYN OCH HBTQIAFOBISK.

– Det är dina handlingar som avgör om du är rasist och EN RÖST PÅ SD ÄR EN RASISTISK HANDLING!

– Jag bestämmer inte om du är rasist eller ej, det är du själv som gör det genom dina handlingar. Men stå för vad du gör!

– Erkänn att du tycker att invandrare, mörkhyade, muslimer, kvinnor och hbtqiapersoner inte ska ha samma rättigheter som en vit svensk cisman. Det är den politik du tycker ska leda landet om du lägger din röst på SD (och i dagsläget ger även en röst på M, KD och L samma resultat).

– Gå och rösta och förhindra att Sverige styrs av misogyna, hbtqifientliga rasister!

Så klart ledde det här till en, för mig, hatstorm. Hundratals kommentarer om vilken ful, korkad, tanklös kärring jag var. Och hur jag minsann var en rasist själv som dessutom hatade, oklart vem/vad/vilka jag hatade.

Just det förvirrade mig. Jag uttrycker mig inte det minsta hatiska. Jag har inga problem själv att stå för att jag är feminist, trots att det är många som använder det som ett skällsord. Du får vara rasist, misogyn och hbtqia+fobisk hur mycket du vill för mig, men stå för det, låtsas inte som att du är nått annat. Jag kommer argumentera mot dig, jag kommer inte att vilja umgås med dig, men jag hatar inte.

Jag vände mig till några trygga platser på Facebook och bad om hjälp, så hatet lindrades av hjärtan och uppmuntrande kommentarer. Jag valde att själv att inte gå i svaromål, förutom att jag firade milstolpe jag uppnått:

-Vilken milstolpe! Min första hattråd! Tycker mest det är pinsamt att de som röstar på SD inte vågar stå för sina rasistiska, misogyna och hbtqiafientliga åsikter. Ni får ha vilka åsikter ni vill! Mvh lilla gumman

Idag skrev jag en mycket längre tråd med citat från SDs egna dokument för att visa vad jag baserar mina tweets på.

-Igår skrev jag några tweet om varför du som inte röstat än behöver göra det! Det ledde till att jag fick smaka på Twitters mörka sida. Ingen mening att bemöta alla i den tråden, jag vill behålla min sinnesro. Men idag tänkte jag förtydliga något av det jag skrev!

– Rasism. Jag skrev att en röst på SD är en rasistisk handling. Rasism har olika definitioner, men en vanligt förekommande är: uppfattningar om att människor på grund av föreställningar om ras, nationellt, kulturellt eller etniskt ursprung, religion, hudfärg eller annat liknande>

– >förhållande är väsensskilda från varandra och att de därmed kan eller bör behandlas på olika sätt.”

-Ur SD olika manifest och program:
”invandringen från muslimska länder med starka inslag av fundamentalism bör vara mycket starkt begränsad.”

– Vidare anser SD att en person kunna utvisas om den genom en ”asocial livsstil” uppvisar ”brister i sina förpliktelser gentemot det svenska samhället eller utgör en särskild risk eller belastning för Sverige.”

– Dessutom: Inför årets val har 289 politiker som har gett uttryck för nazism eller rasism i Sveriges riksdagspartier identifierats. 214 av dem finns på Sverigedemokraternas listor.

– Några, men långt ifrån alla, klev av när det här blev känt. De kvarvarande kan alltså i dag bli invalda i kommuner, regioner och riksdag.

– Misogyni. Jag hävdar att SD bedriver en kvinnofientlig politik. Trots fina ord i manifest och program. Handling säger mer än ord.

– Från Kvinna till Kvnnas valrapport
”SD står officiellt bakom Sveriges abortlagstiftning. Inom partiet finns det dock flera framstående ledamöter som hela tiden arbetar för att försvaga aborträtten.”

– ”SD har ingen kategori som heter eller behandlar mäns våld mot kvinnor i sitt partiprogram eller i sin A-Ö. SD valde dessutom att inte stötta förslaget om att göra genusbaserat våld till ett EU-brott.”

– ”Sverigedemokraterna vill avskaffa alla reserverade dagar i föräldraförsäkringen, vilket tar oss tillbaka till tiden innan 1995 när den första så kallade pappamånaden infördes i Sverige.”

– ”I Europaparlamentet valde SD att inte ställa sig bakom uppmaningen till övriga EU-länder att erkänna sexköp som en form av våld mot kvinnor och att kriminalisera sexköp i linje med den svenska lagen. De ställde sig inte heller bakom EU:s direktiv för att bekämpa trafficking.”

– Dessutom var det ingen brist vare sig på rasism eller misogyni bland de kommentarer jag fick på gårdagens tweets.

– När det gäller HBTQia+ har RFSL gjort en genomgång inför valet.

– ”SD är det parti
som mest konsekvent motsatt sig förbättringar av hbtqi-personers
livsvillkor.”

– ”Endast i 5 av 23 poängsatta omröstningar har Sverigede-
mokraterna intagit den ståndpunkt som syftar till att förbättra, eller i
några fall inte försämra, hbtqi-per-
soners livsvillkor.”

– ”Det bekräftar
en bild av Sverigedemokraterna
som ett parti med värderingar
som i praktisk politik oftast
leder till hbtqi-fientliga ställ-
ningstaganden”

– Sen finns det massor av inkonsekvens i program och manifest, som gör det svårt att se SD som något annat än ett populistiskt makthungrigt parti som väljer att driva de enkla lösningarna som sällan hjälper.

– SD förespråkar återvandring, samtidigt som de vill ta bort all modersmålsundervisning i skolan. Båda åsikterna går hem hos rasister, trots att de är oförenliga i praktiken.

– SD: ”Vår uppfattning är att det är helt upp till individen att välja sin egen väg i livet. Vi förespråkar en formell jämställdhet där varken kvinnor eller män skall särbehandlas på basis av sin könstillhörighet.”

– Också SD: ”Förbjuda heltäckande beslöjning i offentliga miljöer
Heltäckande slöja är ett uttryck för
kvinnoförtryck och ska därför inte tillåtas i det offentliga rummet.”

– Vad hände med särbehandlingen här? Och vad tror SD de ska uppnå med det här?

– Det kan leda till två olika saker. En kvinna som själv valt att bära slöja fråntas den rätten till fritt val.
En kvinna som tvingas bära slöja blir isolerad från offentliga rum. Tror SD att om de inte ser förtryck så finns det inte?

– Det här får räcka för nu. Det finns oändligt med citat, dokument, motioner med mera att hämta exempel från, det viktiga nu är att du som HÅLLER MED mig utövar din rösträtt idag!

– Du som INTE håller med, du är inte min målgrupp. Jag hatar dig inte, även om många som kommenterade igår tror det. Jag bryr mig bara inte om dig och dina åsikter.

Jag hoppas det inte blir lika mycket (för mig som är ovan) hat idag, utan att folk har fullt upp med att rösta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.