Frejigt

Hur jag blev rättshaverist, 2016

Jag har svårt att i minnet skilja på 2015 och 2016. De passerade som i en dimma. Jag blev tröttare och tröttare. Vid det här laget hade jag slutat lyssna på musik eftersom det blev för starkt ljudintryck. Jag hade oxå slutat titta på film, då kombinationen ljud, bild, och krav på fokus för att hänga med i handlingen blev för energikrävande för mig.

Jag testade lite olika arbetsträningar, men hade fått svårt att förstå och komma ihåg instruktioner så nya datorprogram blev oöverkomligt. Att sitta nära andra tog också för mycket energi, även om jag ibland fick eget rum.

Ett av rummen var ett stort chefsrum som dubblerade som mötesrum, så ofta när jag kom var det upptaget, eller så kom det in folk för möten när jag satt där. Ett annat var en mysig liten vrå, men tyvärr lyhört och precis intill fikarummet. Eftersom de som jobbade där bemannade telefoner hade de inte rast samtidigt, utan fikarummet användes i princip jämt, med kaffemaskin som brummade och folk som pratade och skrattade. Eftersom min energi rann iväg av tickande klockor funkade inget av de här alternativen.

I slutet av året genomförde Försäkringskassan en arbetsförmågebedömning. Arbetsterapeut, sjukgymnast, psykolog och läkare träffade mig för samtal och tester utsträckt över en vecka. Rapporten beskrev hur jag vinglade när jag gick, visade tecken på yrsel när jag rörde mig, blev märkbart trött och förvirrad när samtalen blev längre än 20 minuter och att även om prognosen för tillfrisknande var god var jag inte redo för att arbeta än.

Jag avslutade 2016 med en resa till USA över jul och nyår. En resa vi planerat länge, men som först nu kunde bli av eftersom vår gamla katt Anton, som fick insulinsprutor två gånger per dag, gav upp den sommaren. Orlando, med tre veckor av temaparker! Så otroligt roligt!

Förutom att jag hade migrän och var trött och missade nästan alla parkerna för att istället ligga på hotellrum och vänta på familjen. Då kändes det som en bortkastad resa, men med facit i hand känns det ändå bra att vi kom iväg på en familjesemester medan jag fortfarande ändå orkade vara med några dagar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.