Frejigt

Hur jag blev rättshaverist, 2011

I maj 2011 blev jag förkyld. Jag minns när det var eftersom vi skulle åka på semester i början av juni och jag hoppades vara frisk till dess. Det var jag inte. Jag är fortfarande förkyld.

Ont i halsen, hosta och lite nu och då feberfrossa. Det har pågått nu i drygt 10 år, och eftersom det är virus finns ingen bot. Det är som att jag ständigt smittar mig själv. Efter sommaren 2011 kände jag mig aldrig riktigt frisk, bara sämre och bättre i förkylningen. Jag jobbade när jag inte hade feber, men var hemma säkert några dagar varje månad.

I samma veva blev min migrän sämre, så jag sökte läkare för både förkylning och för migrän men det enda jag fick ut av det var att virus bara var att vänta ut. Jag fick migränmedicin, men den gav ingen effekt, särskilt inte när jag på tjänsteresa fick ett av de värsta migränanfall jag någonsin haft. Tillbringade större delen av arbetsdagen i ett vilrum med blixtar i min hjärna och fick sen ta mig till Arlanda för att flyga hem uran att medicinen gett någon effekt.

Jag blev tröttare och tröttare och började gå upp i vikt. Innan förkylningen började brukade jag cykla eller gå till mitt jobb, 4,5 km enkel väg, men i och ned att jag alltid var trött åkte jag oftare buss. Jag började bli andfådd i trapporna upp till jobbet, men tänkte att det var för att jag inte längre gick eller cyklade en mil per dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.