Frejigt

Hur jag blev rättshaverist

Det var länge sedan jag skrev nu! Livet kom emellan. Jag blir sämre och sämre i mitt mående och i sommar har jag dessutom dragit på mig en klämd disk i ländryggen, så att sitta och skriva inlägg har inte varit möjligt. Jag väntar nu på remiss för att få åka ner till Stockholm och utredas för ME, det utreds inte i min region. Håll tummarna för att det inte tar en evighet innan jag blir utredd och får svar!

Resan hit har varit lång. Den började med en ihållande förkylning i maj 2011 och har gått via Försäkringskassa och Arbetsförmedling till en nuvarande anställning med lönebidrag. Eventuellt slutar det i det som tidigare kallades sjukpension. Hemtjänst har jag redan fått beviljad, så jag gissar att jag är certifierad arg tant nu!

Jag har samlat på mig underlag från hela resan för att kunna få lite koll på den själv, för den har långt ifrån varit rak och smärtfri, så se det här som ett första inlägg av många om hur jag gick från välbetald tjänsteman i statens tjänst till att troligen snart bli fattigpensionär. I väntan på det kan du börja följa SVT play dokumentärserie om #metoo, här är länk till första avsnittet https://www.svtplay.se/metoo-hosten-som-forandrade-sverige. Jag ska vara med i avsnitt 4, men vet inte om jag vågar titta. Skämskudde fram!

En tanke på “Hur jag blev rättshaverist

  1. Gillar att kudden är så starkt grön = där finns säkerligen inget att skämmas över 🙂
    ..och skäms man ändå så, till glädje för vem? Heja Freja!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.