Djur / Frejigt / Katter

Yuri

Min gremlin. Min ukrainska prins. Eller the ukrainian beanmerchant som dottern kallar honom. Han är senaste tillskottet till vår kattflock och han har tagit oss alla med storm.

När jag letade kattungar kollade jag dels efter hittekatter, dels bondkatter men även efter Devon Rex ungar, eftersom jag är nyfiken på den rasen. Samtidigt som jag fick napp på Vilde och Vilja fick jag ett samtal.

Yuri har varit avelskatt och skulle pensioneras från det efter att ha varit med och skapat runt 50 nya söta katter. För att han inte skulle stressas av att fortfarande vara med fertila honor behövde han ett nytt hem och jag hade turen att mitt mail, där jag frågade efter en Devon Rex, kom till uppfödaren samma dag som Yuri kastrerades.

Eftersom jag fattar snabba beslut utan att fundera på konsekvenserna sa jag JAAAAA direkt, och en vecka,senare drog min dotter till Stockholm och hämtade hem Yuri från Stockholm.

Yuri är född och uppvuxen i Kiev, Ukraina och kom till Sverige när han var runt ett år gammal. Till mig kom han när han var drygt 2,5 år och här kommer han stanna och förhoppningsvis leva ett långt och lyckligt liv.

Han var ganska skygg de första dagarna, han fick eget rum där dottern höll honom sällskap. Han gömde sig under sängen eller i ett skåp men på nätterna smög han fram och sov tätt intill henne.

Det gick lätt att introducera honom till de andra, som erfaren pappa klickade han direkt med kattungarna, med Neo har det tagit längre tid, men eftersom både han och Neo gillar att sova i katthög så sover de allt som oftast tillsammans.

När Yuri väl funnit sig till rätta visade han upp vilken fantastisk katt han är. Han är kärleksfull, ger gärna pussar, spinner högt, rullar ihop sig till en liten lätt boll i famnen och är helt bedårande.

Samtidigt är han nyfiken, kreativ och kleptoman. Varje kväll får jag säkerställa att han inte når mina glasögon (och han har oväntat långa armar) annars är de borta, undangömda av honom. Han och Vilde är mästerskurkar, varje morgon får vi gå en runda och försöka hitta vad de gömt undan under natten. Smycken, pennor, glasögon med mera.

Extra roligt är det att Yuri valt min son som sin människa. Mina barn har levt med katter i hela sina liv och har förstås lekt och gosat med alla mina katter. Men det är något alldeles speciellt att bli den utvalda människan för en katt. Det är långt ifrån alltid den som äger en katt som blir utvald. Min dotter valdes av vår bengalhona (som bor kvar hos min exman) och Yuri har valt min son.

Jag är så betagen av den här fantastiska katten och är så tacksam för att det var just hos mig han får leva resten av sitt liv!

En tanke på “Yuri

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.