Jobb

Jobbelijobb!

Jag har fått jobb! Helt otroligt, jag trodde aldrig någon skulle våga anställa mig.

Ett tidsbegränsat arbete som handläggare på en myndighet. Jag är anställd med lönebidrag så jag kan ta paus och vila om det blir för mycket för mig. Jag kan gå på läkartider, jag kan gå på hundpromenader, jag kan styra min tid utifrån vad jag orkar. På grund av (och för mig i det här fallet; tack vare) pandemin så arbetar jag helt och hållet hemifrån. Inga transporter till och från arbetet, inget jobb i kontorslandskap, inga fikor och luncher med andra människor.

Det är så perfekt att jag inte kunde önska mig mer!

Trots det är jag så trött att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Inte trött så jag vill ta en powernap, eller kanske sova någon timme extra. Nej trött så att det känns som att min kropp ska implodera. Musklerna krampar, allt gör ont, på inget sätt kan jag slappna av.

Idag ”jobbade” jag 4 timmar, mestadels via zoommöten. Efter det har jag legat i soffan under mitt tunga täcke och väntat på att min kropp ska sluta skaka. Först nu känner jag mig i form att gå till sängs och försöka sova.

Jag hoppas det blir bättre framöver. Till del beror den här förlamande tröttheten på att det är mycket nytt att ta in så här i början vilket innebär många intryck vilket gör mig trött. Till del beror det på att jag får dåligt samvete om jag inte är på plats klockan 8, är med på alla möten och genomför alla moment i introduktionen. Vilket även det gör mig trött.

Jag är överlycklig över att få en bra lön i några månader, så jag kan spara upp en buffert till den fortsatta arbetslösheten efter att den här anställningen är slut. Men det är uppenbart att jag inte alls klarar av att arbeta på det sätt arbetsgivaren har rätt att förvänta sig. Jag borde vara sjukskriven. Jag borde aldrig blivit utskriven. Nått som blir uppenbart när jag läser de journalanteckningar om mig som jag begärt ut från Försäkringskassan. Ett helt (minst) blogginlägg om det blir det nog så småningom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.