Frejigt

Gratis content!

I bland landar bloggcontent rakt i knäet på en utan ansträngning. Som igår, när jag bloggade om fakeprofiler på datingappar och fick en kommentar. Den är lång, så jag tror jag får dela upp den i bitar för att ta mig igenom hela.

”Ja, men det intressanta med dessa fejkprofiler (botar) och phishingförsök är inte den fruktansvärt låga kvalitén. Det intressanta är snarare hur profilerna skiljer sig mot de phishingprofiler som riktar sig till män.”

Nej, för mig är det faktiskt helt ointressant hur profilerna som lockar män eller kvinnor skiljer sig åt, men tack för att du rättade mig. Så klart borde jag använt de teknisk beskrivningarna ”bot” och ”phising”, så ingen förstår vad jag menar, istället för det mer användarvänliga ”fejkprofil”. Tack goe herrn!

”De som riktar sig till män använder bilder på sexiga kvinnor och anspelar på sexuella möten. De brukar ha text i stil med ”Jag behöver en man idag”, ”Jag ser helst att du är äldre än mig”, ”Jag reser en del så ett hotellbesök kan absolut vara aktuellt”.”

Nope, fortfarande inte intressant, men skriv gärna EN EGEN BLOGG om det istället för att snika på min.

”Dejtingapparna är också fulla av fejkade profiler som inte är automatiska botar, utan män som utger sig för att vara unga kvinnor och skriver att de letar efter en suger daddy och vill att man swishar pengar eller liknande.”

Har lite svårt att tycka synd om män som vill köpa unga flickor, så, fortfarande inte intresserad.

”Jag uppskattar mellan tummen och pekfingret att nio av tio män på dejtingappar är ute efter sexuella relationer och att nio av tio kvinnor på dejtingappar är ute efter uppmärksamhet i första hand, mer eller mindre seriösa relationer i andra hand och att en på tio kvinnor är intresserad av en sexuella relation.”

Liiiite intresserad blir jag här, egenpåhittad statistik ger lite krydda och jag kan inte säga att den är helt fel. Åtminstone den att män är ute efter sex kan jag tro på. Fast jag skulle gå så pass långt att hela anledningen till att du är på en datingapp överhuvudtaget är att du vill ha sex, oavsett om du är han, hen, den eller hon. Du kanske inte säger det rakt ut och du kanske vill hitta någon som du tror du kan ha BRA sex med och bygga en mer stadigvarande relation, men letar du efter någon att dejta så letar du även på något plan efter någon att ha sex med!

”Män är visuella och går i nio fall av tio bara på utseende, medan kvinnor i 9 fall av tio värderar män med social och socioekonomisk status högst, även om längden tycks vara avgörande för många kvinnor.

De vanligaste frågorna man får av kvinnor på dejtingappar, om man bara slött registrerar sig med en bild för att testa är: Hur gammal är du? och Hur lång är du? Svarar man lite olika för att testa reaktioner kan man konstatera att kvinnor är generellt sett väldigt flexibla med åldern (undantag om de är runt 20) men aldrig eller ytterst sällan flexibla med längd.”

Intressant att fokusera på kvinnors intresse för ålder och längd, när män BARA bryr sig om utseende. Myten om att kvinnor väljer män efter social och socioekonomisk status ifrågasätter jag. Jag tror att det även kan bero på att män undviker kvinnor med högre utbildning och/eller lön på grund av mindervärdeskomplex. Jag hittar ingen tillförlitlig statistik på det här utan baserar mitt tyckande dels på alla akdemiska vänner som drömmer om en hantverkare men får nöja sig med en kurskamrat och på alla de gånger min exman fick häpna blickar av andra män när de insåg att jag tjänade mer och att han var ok med det. Som en av dem uttryckte sig: ”Då är du en större man än mig!”

Sen, om du ”bara slött” registrerar dig så har du dig själv att skylla för de frågor du får. Se till att du har med info i din profil som ger bränsle till kommande chattar istället!

”Det sägs också att dejtingappar är kvinnornas marknad, att bara 5-10 procent av männen får samma respons som den genomsnittliga kvinnan. Det betyder att män tvingas använda apparnas betaltjänster i mycket högre grad än kvinnor bara för att få kontakt. Det är som vanligt män som de tjänar pengar på och detta är utstuderat hur affärsmodellen är uppbyggd. Tillgång och efterfrågan. Det är därmed en illusion att dejtingappar är könsneutrala.”

Om män började bete sig vuxet på apparna kanske det skulle se annorlunda ut. Min erfarenhet är att de inte anstränger sig att skapa en någotsånär presentabel profil (registrerar sig ”bara slött”), inte klarar av att hålla chatten levande och intressant och allt för snart frågar om jag gillar ”vuxenmys” eller att suga kuk. Där förlorar de alla chanser att få veta om jag gör det eller ej. Och en vuxen man som inte kan säga ”knulla” till en lika vuxen kvinna bör nog växa ur sin pubertet innan han försöker sig på apparna.

”Tror inte dejtingappar är något för mig även om jag ser väldigt bra ut. Testade att gå på en dejt men kvinnan hade bara postat bilder på sig själv med filter och bilder som var tio år gamla från när hon var ung och vacker. I verkligheten var hon ful och jättetjock. Det blev en väldigt kort och konstig dejt Hej vem är du? Eh tror jag måste gå hem och mata husdjuret som jag inte har nu.”

Först: enligt dig spelar det ju ingen roll om du ser bra ut eller ej, kvinnor tittar ju inte på det.

Sen: Buhuhu, stackars dig, behövde visa dig ut med en tjej som var BÅDE fet och ful, din stackare! Bra,att du har sån FANTASTISK koll på vad kvinnor vill ha att du ändå kan skriva en så lång kommentar!

Nej, jag godkände inte den här kommentaren, den var alldeles för bra för att gömmas undan.

Tack xyx (coolt namm!) för att du bidrog med comedy gold!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.