Den stora generationsromanen / Frejigt

Kapitel 73, författarens kommentar

Den stora generationsromanen

(Om du vill läsa alla hittills publicerade avsnitt, samt mina kommentarer, klicka HÄR, om du vill få en förklaring var den här röran kommer ifrån, klicka HÄR, om du vill läsa kapitlet som kommenteras, klicka HÄR)

Kapitel 73, författarens kommentar

Så där ja! Äntligen klart. Det känns mycket lättare att släppa Julia nu. Inte bara för att det inte är mitt i ett drama som det ursprungliga slutet var, utan även för att jag känner att hon är fri. Inte bunden av någon, fri att skapa sitt eget liv.

Jag tyckte säkert allt det här var superromantiskt när jag var 20, men nu när jag nästan är 60 är det mer obehagligt att se hur Julia anpassat sig till olika pojkvänner och blivit den hon tror de vill ha. Samtidigt inser jag att jag till del gjorde det själv när jag var i den åldern, inte så att jag ändrade min personlighet, men jag var bara allt för villig att flytta kors och tvärs för att vara där en pojkvän var.

Så här i efterhand önskar jag att jag inte gjort det. Jag tror att jag haft ett friskare och lugnare liv om jag bara stannat där jag var och skapat min framtid där. Men det ligger inte i min natur tyvärr. Även utan pojkvänner hade jag nog hoppat mellan boenden, utbildningar och arbeten. Men jag kanske mått bättre om valen var opåverkade av andra.

Samtidigt. Utan de val jag gjort under livet hade jag inte haft de barn jag har nu, och så klart vil jag inte ha dem ogjorda. Jag har de bästa barnen! Nu när jag är sjuk hjälper de mig med allt. Dessutom bjuder de mig på middag emellanåt, håller mig sällskap och ser till att jag håller mig alert!

Nu lämnar jag Julia och önskar henne lycka till. I sin egen lägenhet, i sin egen stad, bland sina egna vänner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.