Den stora generationsromanen / Frejigt

Den stora generationsromanen, kapitel 73

Den stora generationsromanen

(Om du vill läsa alla hittills publicerade avsnitt, samt mina kommentarer, klicka HÄR, om du vill få en förklaring var den här röran kommer ifrån, klicka HÄR, en lista på romanens olika personer finns HÄR)

Kapitel 73

I vilket Julia kör hem

—————-

Aron visade med handen att Micke skulle gå och slog sig sedan ner vid bordet. Julia stoppade i sig gröt och mackor som om hon inte sett mat på flera dagar trots att hon åt en rejäl middag dagen innan. Det kändes som att det var en evighet sen, så mycket hade hänt sedan dess. Hon skulle dessutom sträckköra hem och ville stå sig hela vägen. Aron log mot henne över sin kaffekopp och överlät sin croissant till henne. När de ätit bar han hennes väska ut till bilen och de kysstes en sista gång innan hon satte sig bakom ratten.

”Är det här adjö för alltid?”, sa Aron och såg ledsen ut, när han lutade sig in genom det nervevade fönstret.

”Du får väl komma upp och hälsa på mig”, svarade Julia, ”så länge du inte förväntar dig nått och inte lägger dig i vem jag är. Och ordnar boende på egen hand. Hotellrum är ju kul”, la hon till med en liten blinkning.

”Åh, förresten, jag hittade den här när jag packade. Jag tog mig friheten att fylla i lite”, Aron släppte ett knöligt papper i hennes knä, samtidigt som hon vevade upp fönstret för att köra iväg. Han vinkade glatt efter henne och försvann sedan i hennes backspegel.

När hon kom ut ur stan körde hon in på en parkeringsplats för att kolla hur hon skulle köra vidare. Hon tog upp papperet och vecklade ut det. Det var hennes anteckningar från gårdagen. Under rubriken ”Julia” hade nu frågetecknet ersatts av Arons text.

”Sexgudinna”.

Med ett brett leende på läpparna körde hon ut från parkeringsplatsen och styrde kosan mot riksväg 45 och hem.

SLUT

På riktigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.