Den stora generationsromanen

Dags att avsluta Den stora generationsromanen

Det är dags. Jag har gjort det. Skrivit ett slut på den roman jag påbörjade när jag var 20-22 men aldrig skrev klart. Det blir några få kapitel till där jag försöker knyta ihop trådarna och skicka iväg Julia i sitt liv med lite bättre självförtroende än hon annars verkar ha.

Julia är inte jag, det vill jag vara tydlig med. Hon hade vissa drag av mig inledningsvis och hon har lånat mitt jobb, mina kläder, min bil och mina vänner. Men det liv hon lever är inte mitt. Eftersom jag är gammal nu och har haft ett bra liv så vill jag hon ska få detsamma. Samtidigt är jag sjuk och ser ingen förbättring i närtid, så jag vill ge henne bättre chanser i livet än mig, trots att jag i stort haft det bra fram tills min sjukdom. Så på så sätt är hon mitt alter ego, fast med en helt annan start av sitt vuxna liv än mig.

En av de sakert jag kämpat med när jag skrev slutet var sexscenen. Gamla jag har gått hårt åt 22-åriga mig och hånat att jag svepte över alla sexscener med en vag mening. Så, nu behövde jag upp till bevis. Det har tyvärr gjort att sexscenen tog över mycket av slutet, men tänk på att jag är skyldig Julia minst tre orgasmer sedan tidigare. Jag gjorde mitt bästa, men kommer lägga ut de kapitlen med lösenord, vill du läsa får du kommentera på ett inlägg så skickar jag lösenordet. Jag har tillräckligt mycket skämskudde redan innan för att jag ska kunna leva med att vem som helst, som inte känner till helheten, skulle snubbla över det kapitlet/de kapitlen.

För dig som inte läst från början, HÄR hittar du alla de tidigare kapitlen, samt mina kommentarer till dem. Det kan verka mastigt med 56 kapitel, men inget av dem är längre än en A4-sida, så läsningen går rätt fort. När jag tog vid och skrev nu, 36-38 år senare, strävade jag att skriva som jag gjorde då, försökte sätta mig in i vem jag var och hur 80-talet var. Det var riktigt svårt och jag tror inte jag lyckats så bra. Jag insåg att jag, trots all min kritik till unga mig, ändå var en bättre författare då än nu. Det är alla skrivelser, remissvar, projektplaner, uppsatser och rapporter jag skrivit sm gjort mitt skrivande mycket mer kort och koncist och rejält mycket tråkigare. Jag hoppas det går att läsa ändå.

Om du inte vill läsa ända från början kommer här en kort resume:

Julia, aspirerande författare och bartender, jobbar i storkök, har många vänner och roar sig mycket. Hon mIster oskulden via en semesterflirt och är ständigt förälskad i olika killar, som Micke, miljonärsson från Göteborg. Efter en väldigt skakig start (minst sagt, han försöker våldta henne), hittar de tillbaka till varandra, men när Micke ska åka till USA på jobb  vill inte Julia följa med, hon vill inte leva på hans pengar. De beslutar träffas om ett år, men Julia ser honom med sin gamla flickvän, Adrienne, i en skvallertidning och beslutar sig för att glömma honom. Hon flirtar med Alexander, som kommer och hämtar henne på en fest efter att han hoppat av planet som skulle ta honom hem till Kungälv. Alexander ordnar arbete åt henne på samma hotell som han är kock på och Julia följer med honom och flyttar in i hans lägenhet. Hon jobbar i receptionen, umgås med Alexanders bror och pappa och tar upp sin gamla dröm att bli bartender genom att bli lärling hos Stefan som har eget bartenderföretag. Hon går på gymmet och en av hotellets gäster, Aron, följer med henne och tränar, flirtar och bjuder med henne på fest. Hon tackar nej, och istället jobbar hon sin första gång med Stefan i baren på den festen. Det visar sig vara Arons systers förlovningsfest, och, än värre, det är Adrienne som är Arons syster och hon förlovar sig med Micke. När vi kommer in i handlingen har Julia gömt sig långt bak i baren och diskar glas samtidigt som hon först hört Micke prata med en av sina kompisar och nu hör Adrienne prata med en av sina kompisar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.