Den stora generationsromanen / Frejigt

Kapitel 47, författarens kommentar

Den stora generationsromanen

(Om du vill läsa alla hittills publicerade avsnitt, samt mina kommentarer, klicka HÄR, om du vill få en förklaring var den här röran kommer ifrån, klicka HÄR, om du vill läsa kapitlet som kommenteras, klicka HÄR)

Kapitel 47, författarens kommentar

Jag gillar den här flirten bättre än den förra, för här har Julia ett övertag. Hon är inte enbart ett objekt, hon visar en egen vilja, markerar tydligt och kan sen slappna av och ha roligt. Passar min stil mycket bättre.

Men den där handsmekningen på slutet ger mig rysningar. När jag jobbade i militärrestaurang som timanställd så behövdes jag inte under den korta period mellan de flesta värnpliktigas muck och inryckningen för nästa kull. Då lånades vi timanställda ut till städet. Där fick vi mestadels jobba med att storstäda alla kaserner innan de nya värnpliktiga kom, men vid behov städade vi även officerarnas kontor. Jag minns fortfarande hur ogärna vi städade ett speciellt kontor. Där satt en äldre man, som alltid bar handskar och som varje gång en städerska kom in genast gick och stängde dörren och sen satt på sin kontorsstol och tittade på städerskan hela tiden. Som om vi var där för hans underhållning. Han sa aldrig något bara följde en med blicken med ett småleende på läpparna. När en städat kvar skulle han alltid tacka, och gjorde det genom att långsamt dra av sig ena handsken och ta en i hand samtidigt som han lät fingrarna smeka insidan av ens hand. Brrr, så obehagligt. Vi brukade alltid gå två stycken till honom så vi kunde bli klara snabbt och hade skydd av varandra.

Jag fattar inte hur jag kunde använda det i min roman, för det här var något jag varit med om innan jag skrev det här. Jag kanske tänkte att med en yngre kille skulle det inte vara lika otäckt, men personligen känner jag att jag skulle fått samma rysningar av vilken obekant man som helst som gjort så här mot mig.

En tanke på “Kapitel 47, författarens kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.