Den stora generationsromanen / Frejigt

Kapitel 27, författarens kommentar

Den stora generationsromanen

(Om du vill läsa alla hittills publicerade avsnitt, samt mina kommentarer, klicka HÄR, om du vill få en förklaring var den här röran kommer ifrån, klicka HÄR, om du vill läsa kapitlet som kommenteras, klicka HÄR)

Kapitel 27, författarens kommentar

Det tog 20 kapitel från första mötet till att de hade sex, sen tar det ett kapitel att avsluta hela relationen. Tempot i den här romanen är verkligen ojämt, minst sagt.

Jag hade inte träffat några svärföräldrar när jag skrev det här, men var tydligen synsk igen. Jag har nästan aldrig funkat med svärmödrar. Jag har aldrig varit den kvinna de önskat för sin son. Jag är för bossig, för ohuslig, inte tillräckligt omhändertagande och för lite engagerad i de sociala kontakterna på mannens sida. De får han sköta, jag har nog med att sköta mina. Bossigheten kommer av att jag tycker vi ska göra lika mycket av hushållsarbete, föräldraskap och andra gemensamma uppgifter och det är tydligt att kräva för mycket enligt de svärmödrar jag haft. 

I dag gick min skilsmässa igenom, så nu har jag ingen svärmor längre, och min plan är att inte heller skaffa nån framöver. Inte bara för att de män jag kommer att träffa med stor sannolikhet inte har sina föräldrar kvar i livet, utan även för att jag inte tror jag kommer orka bli ett par med nån man igen. Relationer, ja, men inte bo ihop eller ”dela” släktingar. Det tar för mycket av min energi, och jag kommer behöva hushålla med energi resten av mitt liv.

Jag tycker Julia tog helt rätt beslut. Att så ung och så tidigt i en relation göra sig helt beroende av den andre är nog inget jag heller velat göra. Om det varit en etablerad relation är det en annan sak, men det här är ju redan innan en väldigt skör relation, så heja Julia, stå på dig! Även här var jag en aning synsk, även om jag tror det är rätt vanligt. Ett par bestämmer sig för att avsluta sin relation, men tar en sista natt tillsammans. Bitterljuvt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.