Den stora generationsromanen / Frejigt

Kapitel 12, författarens kommentar

Den stora generationsromanen

(Om du vill läsa alla hittills publicerade avsnitt, samt mina kommentarer, klicka HÄR, om du vill få en förklaring var den här röran kommer ifrån, klicka HÄR, om du vill läsa kapitlet som kommenteras, klicka HÄR)

Kapitel 12, författarens kommentar

Det här är i princip helt skönlitterärt. I verkligheten var vi visserligen i Göteborg, och vi bodde hos två killar som legat på ”våra” regementen, men det var helt på kompisnivå och vi var 4 tjejer som skulle rymmas hemma hos den enas föräldrar. Killarna sov inne i pojkrummet till han som bodde där, en av oss tjejer sov på en soffa och vi övriga delade föräldrarnas dubbelsäng:

Vi hade skitkul, även om vi inte gick ut och roade oss utan istället hängde i villan hela lördagen

När jag skrev romanen visste jag ingenting om hur en våldtäkt påverkade andra. Jag hade inte blivit våldtagen, utan hade som Julia, blivit utsatt för ett försök till våldtäkt. Jag ville inte se ”Micke” igen, men ändå tycker jag att jag ger en relativt trovärdig bild av hur vi nu vet att många reagerar. Håller god min, låtsas som att det inte hänt, försöker att inte skapa dålig stämning. När jag var ung var det ingen som berättade om den här typen av manliga övertramp, så jag visste bara om det som hänt mig själv. Tack och lov för att det blir bättre och bättre, att fler och fler berättar och att vi lägger skulden där den hör hemma, hos förövaren.

Att Julia kryper in i ett hörn, och att Micke kallar henne ”Söta du” känns lite teatraliskt, jag tror inte jag skulle reagerat så i verkliga livet, men nu är det äntligen skönlitterärt, känns bättre för mig att inte hänga ut mina vänner längre.

Så, NEJ, Julia och Katarina kanske snokar i plånböcker som stalkers, men jag och min kompis gjorde det INTE!

Var hade han fått fotot ifrån? Vem hade fotat av Julia i smyg? Varför tycker Julia att ordet ”lusta” är det rätta, när det är kåt han är? Så många frågor till unga mig!

Att vi blev bjudna på middag var något av det lyxigaste jag kunde tänka mig då. Vi var ständigt utan pengar och eftersom vi umgicks mest med andra lågavlönade tjejer och killar som gjorde lumpen så blev jag aldrig bjuden på middag av någon. Att dessutom få äta BÅDE förrätt och dessert, det hände verkligen aldrig! Däremot, att få dansa hela kvällarna när vi var ute, det ingick i vår vardag. Så bortskämda med det! Men mjölk? Julia kunde väl ändå kostat på sig att dricka Coca Cola? Jag inser sen att det här var innan jag reste runt i USA i 4 veckor, först då började jag dricka cola!

Känslorapport: Jag inser att jag slutat äta, att skiljas vänder upp och ner på mig. Jag åt först vid lunch idag och insåg då att jag inte ätit sen gårdagens frukost. Jag är inte hungrig, jag mår illa hela tiden. Att ha lågt blodtryck och nu dessutom lågt blodsocker är inte den bästa kombinationen, så jag måste ta itu med matsitutionen. Om ändå nån miljonäääär kunde komma och svepa bort mig och bjuda mig på trerätters middag!

3 tankar om “Kapitel 12, författarens kommentar

  1. Så tråkigt att du ska skiljas men det är ju tyvärr sånt som händer. Jag har ju själv skiljt mig, idag är det väl 11.5 år sedan så det var ett tag sedan. Det är dock det bästa jag gjort. Visst var det tufft, men jag var som i ett euforiskt rus i början (tror inte jag behövde äta så mycket) för att ingen annan bestämde över mig och ingen gjorde diverse övergrepp på min kropp och min själ men sen minns jag att jag dunsade ner ordentligt när det liksom lagt sig i mig. Många år efteråt gick jag och samtalade med någon (kan ha vart en beteendevetare) och hon sa att jag genomgått en enormt stor kris som inte var bearbetad. Jag satt som ett fån och sa bara jaha, säger du det.
    Idag har jag nog bearbetat skilsmässan, dock inte allt som hände under äktenskapet.
    Önskar dig den styrka du behöver för att gå genom detta!
    Varm Kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.