Frejigt

Tillbakablick 2017

Jag vet inte om jag vill titta tillbaka på 2017. Ett bakslag i mitt tillfrisknande, en gigantisk ekonomisk förlust, en oändlig trötthet som gjorde att jag tappade all förmåga att läsa och ta in information.

Men till del har det vänt. Jag är inte tillbaka på den energinivå som jag faktiskt uppnått i fjol vid den här tiden, men jag har makt över min egen tid och därmed kan jag se till att göra det jag mår bra av och blir bättre av. Umgås med min dotter och mina katter, träna på att träffa fler människor än en åt gången, läsa och skriva det jag själv intresserar mig för.

Jag hade några bokutmaningar, men jag släppte ganska raskt månadens bästa bok och månadens bästa spänning, eftersom jag under årets första hälft knappt tog mig igenom ens en barnbok. De två jag hade kvar var att läsa 100 böcker och att pricka av så mycket jag kunde på kaoslistan.

Det gick över förväntan, med tanke på hur året började. Jag läste och recenserade 102 böcker, och på Kaoslistan bestående av 35 punkter var endast tre poster kvar. Det var en bok på annat språk, en bok som kommer som film och en bok för barn. Jag förstod mina begränsningar om att läsa på annat språk, det funkade inte när jag nu knappt klarade av att läsa på svenska. Detr kan mycket väl tänkas att någon av de böcker jag läste ska komma som film, men jag har inte den kollen på filmvärlden och orkade inte kolla upp det. Eftersom mina barn inte är barn än så har jag gladeligen slutat läsa barnböcker och tänkte inte göra det bara för att pricka av en bok på listan.

Allt som allt tycker jag att jag lyckades fantastisk bra med tanke på förutsättningarna.

En annan dag ska jag fundera på om jag ska sätta upp några mål för 2018, men det blir i alla fall inga bokmål!

Annonser

2 tankar om “Tillbakablick 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.