Barn / Bokrecension / Boktolva / Frejigt / Inredning / Jobb / Kaosutmaningen / Litteraturnörderi / Månadens bästa bok / Politik / Spänningsutmaning

Sammanfattning 2016 och vart bär 2017 hän?

Tidigare om åren har jag skrivit flera inlägg om hur året varit, hur det gått med mina mål för året och sen även planerat framåt på olika sätt. I år finns inte riktigt tiden till det, så det får bli en enklare variant i år!

Först ska jag avsluta 2016 med att presentera vilka som blev december månads och hela årets bästa bok och bästa spänningsroman:

December månads bästa bokOanade konsekvenser av Elizabeth George

Spänningsutmaningen december: Näbbar och klor av Ian Rankin

Årets bästa bokAmericanah av Chimanda Ngozi Adichie

Spänningsutmaningen, året: Utmarker av Arne Dahl

Hur gick det med mina bokmål för 2016?

”Jag siktar på att läsa minst 100 böcker under 2016.” – klart

”Jag kommer att vara med i Spänningsutmaningen och Månadens bästa bok, båda inne hos Mia.” – klart

”Förhoppningsvis vaknar Bloggdalas bokcirkel igen, eller finns det någon annan som har en bokcirkel där jag kan vara med?” – nope, ingen pokcirkel, inte ens den feministiska IRL-cirkeln jag hoppades på!

”Jag tänker även köra en boktolva med de här böckerna: James Oswald, Chimananda Ngozi Adichie, Tatiana de Rosnay, Laurence Cossé, Moshin Hamid, Kathryn Stockett, Sara Beischer, Alex Marwood, Lotte och Sören Hammer, Emile Ajar, Markus Zusak, Christoffer Carlsson. Några av de här är deckare, men det är i alla fall författare jag inte tidigare läst, så liiite utanför min comfortzon tar de mig i alla fall.” – klart! Och en av de här böckerna, den av Chimananda Ngozi Adichie, blev dessutom åets bästa bok för mig.

C.R.M. Nilsson har tagit fram en kaoslista, så bra, den är jag med på!” – Utmaningen går ut på att pricka av minst 20 av de 35 punkter som finns under året, från den 1 januari till den 31 december. Varje bok får bara förekomma en gång på listan. När året var slut hade jag prickat av 28 av punkterna, så – klart!

Vilka bokutmaningar ska jag då göra inför 2017?

Månadens bok inne i Mias bokhörna

Läsa 100 böcker under året

Återigen, en kaoslista, den här gången inne på Sofies bokblogg.

Det får räcka, inga tolv nya författare det här året.

2016 ställde jag upp ett antal mål för året, som du kan läsa HÄR. Det gick väl så där…

Jag är fortfarande trött med andnöd, och tålamodet i att tillfriskna är för länge sedan förbrukat. Jag har fortsatt mitt politiska arbete, men eftersom dottern mått sämre så har det blivit mindre av det mesta. Även om jag höll mitt livs första 1:sta maj tal 2016 och blev intervjuad av en rasist i Almedalen. Hyllorna i bibliografen kom upp i november, men pysselrummet har fortfarande kartonger på golvet istället för hyllor på väggarna och inga draperier är vare sig sydda eller upphängda. Sonen, inte mannen, målade ena sidan av taket, men jag orkade inte måla grund. Däremot blev katternas uterum klart och de älskar det! Gräsmattan är även den klar, jipeee!

Önskningarna jag hade har inte heller infriats, och när det gällde vår älskade katt så var det tyvärr väntat. Han blev ändå 19,5 år, äldre än någon annan katt jag haft. Sonen har det bra men är väldigt skoltrött och dottern är inte alls frisk. Och inte har vi vunnit några miljoner heller!

Sätter inga mål för 2017, men hoppas ändå på bättring för oss alla och att världen ska bli en bättre plats att leva på!

20151112 burma

14 tankar om “Sammanfattning 2016 och vart bär 2017 hän?

  1. Ibland är det skönt att inte sätta för stora mål även om man självklart hoppas på ett bra år. Framförallt tycker jag att det är viktigt när nära och kära mår bra. betyder allt för mig men ack inte alltid helt lätt att påverka hur gärna man än vill…

    Gillad av 1 person

  2. ja det blir inte alltid som vi tänkt oss, trist att ni inte mår bra, mål i viss utsträckning kan väl vara ok men kanske får man göra mindre mål o delmål ..kram å krya ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.