Barn / Frejigt / Resor

Förbered dig på ett shoppingmaraton!

Hej och hå! Förlåt min tystnad! Jag har varit helt däck i feber och hosta i en vecka, och har först nu orkat ta mig för något. Så, jag börjar med en resesammanfattning i form av vår shopping!

Väskorna kom fram tre dagar efter oss!

20170110-vaskor

För den som undrar så fick varje väska väga 23 kilo på flyget. När vi åkte in vägde de väl typ 5 kg styck eftersom vi åkte dit med näst intill tomma väskor för att kunna shoppa på oss det vi ville ha. Vi har sparat i mer än fem år till den här resan och ingen av oss köper kläder här hemma om vi inte absolut måste (jag syr ju nästan allt mitt) så planen var att köpa det vi ville ha.

Vid incheckningen på väg hem vägde en av väskorna 22, två vägde 22,5 vardera och den sista vägde 23 kilo. Mannen tittade beundrande på mig som var den som organiserade packningen. Han började oroa sig för att det inte skulle rymmas/bli för tungt redan efter första veckans shopping, medan jag sa ”Det är lugnt, jag packar, det är inga problem”. Och det var det ju inte heller.

imgp2097rev imgp2096rev

Ur smutstvätten plockade jag fram det här, som vi använde redan under resan.

imgp2098rev

 Så klart blev det några temuggar till mig med!

imgp2100rev imgp2099rev

Här är sonen och mannens ännu oanvända tillskott till garderoben. Mycket T-shirts och några hoodies. Bra, för sonen har i princip vuxit ur allt han hade i garderoben innan!

imgp2102rev imgp2104rev

Även dottern behövde kläder eftersom hon växer. Normalt HATAR hon att shoppa, annat än på Kawaii, Shock och Blue Fox, men under den här resan fylldes hennes garderob på med massor av nya kläder. Hon beskriver det själv som att hon har 1/4 Betty Boop, 1/4 puns, 1/4 Ravenclaw och 1/4 galaktiska katter.

imgp2105rev imgp2108rev

Här kommer min shopping. En blandning av rosa, regnbågar, svart-grå-vitt med djur, text eller döskallar! Samt lite Slytherin förstås.

imgp2123rev imgp2125rev

Största samlade delen av inköpen är nog Harry Potter prylar. Klart vi måste ha kartor, uggla, fjäderpennor med bläck, ryggsäck, bokmärken, anteckningsblock och tjuvlyssningsöra…

imgp2110rev

Och i en familj med tre trollkarlar och en mugglare behövs det faktiskt sex trollspön. Ett personligt och ett från en idol. Därför finns nu Professorerna Dumbledores och Trelawneys samt Fred Weasleys spön hemma hos oss.

imgp2127rev imgp2131rev

Sen shoppade vi gosedjur, böcker, pysselgrejor och adopterade en tiger och ett lodjur på Big Cat Rescue, samt köpte kattleksaker, väskor, konstmaterial och olika foton.

imgp2136rev

Som till exempel det här fotot på mitt inre!

10 tankar om “Förbered dig på ett shoppingmaraton!

 1. Ops, sista bilden fick mej nästan att trilla ur soffan. Kan nog bara konstatera att jag inte tog fel när jag för flera år sen bedömde dej som en person med ett intressant inre ;).
  Kul att väskorna med all er shopping kom fram till slut!

  Gilla

 2. WOW! Ni gick verkligen all-in där på shoppingen! Vi hamnade ju på ”tvångsshopping” då våra väskor av nån anledning stannade i Alicante och sen tillbringade ytterligare en dag i London. Efter mycket suck och stånk fick vi tag i ett par brallor till Anders – dom han hade på sig hade han häftat ihop med en häftapparat då det typiskt nog blev årets jättereva i dom (på ett mycket olämpligt ställe) när det inte fanns några ombytesbrallor 😀

  Gillad av 1 person

 3. Wow, så mykje spennande du har handla !!
  Og så flink du var til å fordele det likt i koffertane.
  Eg har opplevt å måtte betale for overvekt, det er kjedeleg !!

  Ha ei vinterveke.
  Her regna det ned i snøen…

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.