Bokrecension

Det är något som inte stämmer

Det är något som inte stämmer av Martina Haag

20160901 Det är något som inte stämmer

Jag har läst många av Haags böcker tidigare (dock inte den om löpning, brrr) och brukar ofta skratta högt, fast mer till krönikesamlingarna än till de skönlitterära böckerna. Jag visste att det inte skulle bli så den här gången. Det här är ju en nyckelroman, en lätt förklädd berättelse om skilsmässan från Erik Haag, som lämnade Martina för programledarkollegan Lotta Lundgren. Jag blir förvånad över att den är så pass bra som den är, och att humorn ändå finns där.

Jag gillar delarna som är på kalfjället, det ligger i min gener att gilla stora öppna vidder utan en människa i sikte, och trots att jag inte är en vandrare så blir jag lockad att jobba som stugvärd. Rätt absurt av mig, eftersom det verkar vara rätt psykotiskt för Petra (Martinas alter ego).

Jag har inte själv varit med om varesig skilsmässa eller avslöjad otrohet, så jag kan inte bedöma hur verklighetsnära den här boken är, men den KÄNNS i alla fall på riktigt!

Så här påverkas mina utmaningar

100 böcker under 2016: Nummer 81, det närmar sig!

Annonser

10 thoughts on “Det är något som inte stämmer

  1. Har sett filmen och det kändes som det räckte mer än väl, i mitt tycke inte sevärd fast jag gillar Martina Haag. Boken är förmodligen betydligt bättre, litar på din instinktiva uppfattning och köper kanske boken när jag kommer till Stockholm nästa vecka 🙂

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s