Katter / Trädgård

Mera trädgård!

Kanske fick gårdagens inlägg mig att inse att vi har saker i trädgården som måste göras innan snön kommer. Som att skapa en minneslund för vår fina burma som dog i januari. Han skulle fyllt 20 år den här veckan, så i dag åkte hela familjen iväg för att välja ut en buske som ska bli som en vårdbuske till hans minne!

Eftersom han var en blå burma ville vi ha en växt som på något sätt var blå eller grå i någon del (blommor, blad, stam eller frukter), som inte blir så hög, och som är lättskött…

Dt blev en (ett?) sommarolvon med namnet Blå muffin, som vi planterade som en del i den blandade häck vi skapar vid husets ena gavel. Här passerar vi varje gång vi går från eller till bussen, så här kommer vi att kunna skänka honom varma tankar varje dag.

Sonen och jag byggde sen en liten stenbänk vid busken och nu ska jag jaga reda på en trädgårdskatt som kan få bo på den bänken tillsammans med busken.

Så här blev det nu, innan vi hittat passande katt:

20160820 olvon 20160820 olvon med bänk

Nu ska jag surfa runt hos er och på internet. Hos er för att kolla hur ni har det och på internet för att hitta den alldeles rätta katten! Något som påminner om det här:

20130905 burma

15 tankar om “Mera trädgård!

 1. Väldigt fint.

  Vi har ”bara” ett kors där mina två flickvovvar ligger,
  ett kors faktiskt för att Elin ville ha det så då rottisvovvan begravdes 2011.

  Jag hoppas Du finner en passande stenkatt/trädgårdskatt.

  Gillad av 1 person

 2. Så jättefint ni gör det för er så fina Burma som fick ett långt Kattliv. Tror säkert att du hittar den perfekta och för dig rätta trädgårdskatten eller snarare det vet jag att du gör 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Så vacker plats, blomma och bänk ni gjort till minne för er älskade katt, vi har en hel djurkyrkogård begraven i en skogsglänta , där ligger hundar, katter och marsvin begravda ♥ Med minnesstenar ♥ Att få sörja ett djur som familjemedlem är likvärdigt med en människa ♥ Vi djurägare förstår det….

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.