#blogg100 / Barn / Bokrecension / Kaosutmaningen

The amazing book is not on fire

#blogg100, inlägg 81

Recension av

The amazing book is not on fire, the world of Dan and Phil av Dan Howell och Phil Lester

The Amazing Book is not on fire

Snacka om att läsa utanför min comfortzon!

Så här är det: Phil Lester är youtubare som spelade in korta filmer om sig själv och la upp på Youtube, som AmazingPhil (kolla HÄR). Långsamt växte hans tittarskara och han fick en del fans. ett av hans fans var Dan Howell, som själv la ut filmer som DanIsNotOnFire (kolla HÄR). Dan började ställa frågor till Phil och fick tips och råd till sin youtubekanal och det ledde till att de blev vänner och började besöka varandras inspelningar och göra ”Dan and Phil” filmer. De startade även några gemensamma kanaler, som till exempel DanAndPhilGames, där de spelar spel tillsammans (kolla HÄR). Det är inte som många av de andra spel-youtubare, de spelar till exempel Just Dance och The Sims där de skapat en gemensam ”son” Dil…

Samtidigt som de började samarbeta flyttade de in i en gemensam lägenhet i Manchester, deras kanaler växte, de fick spela in radioprogram för BBC radio, som jag förstått rätt udda program som samtidigt sänds som video för den som vill titta. De flyttade vidare till London, fick ett fast återkommande program på BBC Radio och just nu är de på turné i USA.

Det här är deras bok om vilka de är och hur de hamnat där de är nu. Det är charmigt, roligt och vänligt och jag blir lär i dem båda två!

Hur i all världen kommer det sig att jag, den arga tanten, tittar på unga brittiska killar som spelar spel, ritar kattmorrhår i sina ansikten, bakar muffins och gör misslyckade pyssel framför en kamera?

Jo, min dotter började visa mig små snuttar av deras videos, och nu är jag fast! det är helt fantastiskt att några kan bli så stora och populära fast de bara är lite nördiga och vänliga! Det ger mig hopp om mänskligheten!

Så här påverkas mina utmaningar

100 böcker under 2016: nummer 47
Kaosutmaning: stryker 
16. Läs en bok på annat språk än svenska. Den här är på engelska.

6 tankar om “The amazing book is not on fire

  1. Morsomt med bøker utenfor komfortsonen, synes jeg. Og morsomt å oppdage at man liker noe an tror man ikke kommer til å like.
    det er håp for oss som kan det også 🙂
    Klem ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.