#blogg100 / Bokrecension / Världsomsegling

Alfabetshuset

#blogg100, inlägg 67

Recension

Alfabetshuset av Jussi Adler Olsen

Alfabetshuset

För några år sedan slog Jussi Adler-Olsen igenom med buller och brak med sina böcker om Avdelning Q. På känt manér ger då förlaget ut tidigare böcker igen, för att surfa på författarens framgång. Jag är tveksam till sådana böcker, det brukar finnas en anledning till att författare inte sålt så bra innan sin genombrottsbok, nämligen att de inte skrivit lika bra tidigare. Så, när jag insåg att det här inte var en nyskriven bok blev jag lite skeptisk.

Men det behövde jag inte bli, för den här är helt OK. Vissa skönhetsfläckar, som att den är lite för detaljerad i bland, så det blir långrandigt, medan andra saker bara antyds och nästan hoppas över. Men i stort är det en mycket spännande bok om krig, människosyn, psykisk sjukdom och girighet. Och om hur allt det här påverkar oss alla på olika sätt.

Rekommenderas!

Så här påverkas mina utmaningar

100 böcker under 2016: bok 43
Världsomseglingen: Tyskland, eftersom större delen av boken utspelar sig i södra Tyskland även om det handlar om brittiska flygare.

Annonser

8 thoughts on “Alfabetshuset

  1. Imponerande vad många böcker du hinner med att läsa !!! Krig, psykisk sjukdom och girighet låter kanske inte precis upplyftande men helt klart intressant då allt detta elände på något sätt påverkar oss alla.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s