Barn / Feminism / Frejigt / Inredning / Katter / Politik / Trädgård

Måluppföljning 2015

Det här var mina mål för 2015!

 • Min rehabilitering är min viktigaste målsättning. Att arbeta med den på rätt sätt, att lyssna på läkare och terapeut, att acceptera bakslag (som det att min pappa nu själv valt att lämna äldreboendet och flytta hem, vilket återigen ökar min börda), och att glädjas åt de små framstegen. Jag ska fortsätta ta det lugnt och göra det som ger energi (som att läsa, skriva, fota, sy, pyssla och feminista), inte det som tar energi. Låta kroppen och knoppen helas långsamt!

  Jag har levt efter det här målet och på ett sätt dser jag framsteg, men de framstegeb har behövts till att hantera att även dottern nu är deprimerad, så jag har inte blivit helare totalt sätt. Samtidigt är det förstås skönt att jag ändå orkat stötta min dotter, det är ändå min viktigaste uppgift i livet.

 • Vad gäller huset så vill jag få upp de sista hyllorna i bibliografen och pysselrum, och sy och hänga upp draperierna. Annars är målet mest att faktiskt utnyttja och njuta av just de två rummen!

  Nope, inte en enda hylla eller draperi har kommit upp… Så, njutningen har liksom kommit av sig. Det som hänt med pysselrummet är även att mannen flyttat in med elektronik, datorer och kablar som snävat in det område jag kan pyssla på rejält. jag önskar jag hade råd med en hantverkare som kunde komma hit och fixa det sista i alla våra rum…

 • Entrén ska stenläggas och huset målas klart. Om det blir målat under våren/försommaren så ska även balkongen bli uterum för katterna.

  Entrén, som vi lejde bort till en firma, är klart och blev fantastiskt bra. Men det sista som ska målas på huset är fortfarande inte gjort så katterna har fortfarande ingen uteplats… återigen, jag önskar jag hade råd att ta hit en hantverkare…

 • Klara av de läsutmaningar jag föresatt mig, för att på så sätt vidga mitt läsande. Jag är med i Bloggdalas bokcirkel, samt Spänningsutmaningen, Boktolvan och Kaosutmaningen, och kommer att presentera dem i kommande inlägg.

  Som ni sett i tidigare inlägg så klarade jag av utmaningarna, men annars gick läsningen klent, åtminstone i början av året.

Sammanfattningsvis så har det verkligen gått sisådär med målen. Några nej och några nja och ett sista jodå, men med nöd och näppe. Bättre lycka 2016!

Önskningar:

 • Att vår gamla katt fortfarande får må bra och ha sin hälsa kvar. För varje år blir den här önskningen mer och mer otrolig, han fyller 19 i sommar. OM han dör så hoppas jag det blir smärtfritt för honom, min finaste gokatt!

  Helt otroligt så finns han kvar. Han ser nästan inte nått, han har inga tänder och han får insulin två gånger per dag, men han är fortfarande social och glad och sover i min famn varje natt. Vilken lycka!

 • Att vi alla i familjen (katterna inkluderas) får hålla oss friska och må bra!

  Nej, det höll inte, min dotter har haft en hemsk höst, nere i depressionens mörker. Det verkar gå åt rätt håll, vi hoppas det håller i sig!

 • Att sonen fortsätter ha det bra i sin skola och med sina vänner och att dottern får det bättre på sin.

  Att dottern mår så dåligt beror i mångt och mycket på hennes skolor, det är något som drabbat henne i många år, skolans oförmåga att hantera normbrytare och de trakasserier som uppstår som en följd av normbrytande. Så mycket finns att göra, men alla våra försök har misslyckats. Nu hoppas vi hon ska komma in på en specialskola för sjuka ungdomar så att hon ändå får sitt slutbetyg och kan gå vidare i livet. Hon har förlorat vänner och vunnit nya vänner, men har ingen ork att upprätthålla vänskapen. Sonen mår dock fantastiskt på sin skola och har många goda vänner, något att glädjas åt.

 • Att mitt arbete inom Feministiskt Initiativ ska ge mig bättre möjligheter att aktivt kunna göra vår värld vackrare!

  Ja, det tycker jag verkligen det har gjort! En önskan som uppfyllts med råge och som förhoppningsvis ger mig än bätrre möjligheter framöver. Även om världen som sådan knappast blivit vackrare så finns det öar av motstånd och medmänsklighet som gör mig glad och lycklig över att vara en del av det.

 • Och, självklart, att vi vinner massor av miljoner på Lotto och kan leva det drömliv vi vill ha! Vårt lyxiga konferenscenter där vi dels ska ta emot företag som betalar bra för upplevelserna vi kan erbjuda, dels ha plats för långtidssjuka och andra som behöver ett avbrott i vardagen men inte själva har råd. Jag skulle nog själv behöva bo där ett tag just nu…

  Inte heller i år uppfylldes den här önskan, men den kvarstår. Och utökas. För om vi vann dessa miljoner nu skulle en hel del av det gå till att skapa mötesplatser för asylsökande och EU migranter där de kan lära känna det land de befinner sig i och de som redan sen tidigare lever här. Ett utbyte för utbildning och utveckling av alla!

Sammanfattningen av önskningarna är att det gått bra politiskt för mig, och för min crazy cat lady, men för mamman har det varit ett tyngre år!

20151029 kattassar

17 tankar om “Måluppföljning 2015

 1. Jag hoppas verkligen att 2016 blir din dotters år. Ja, ditt med, Men på något vis är det så att våra unga ska inte behöva må eller ha det så. Det är liksom nolltolerans för det i min tillvaro. Men vad hjälper väl det…

  Gillad av 1 person

 2. Depressioner är ett otyg, bara tar bort delar av den sjukes liv… Jag hoppas innerligt att hon orkar komma ut fri från depressionen pö om pö, för det sker inte över en natt.

  Önskar dig ett fint 2016 och att åtminstone några av dina önskningar går i uppfyllelse, helst alla förstås!

  Gillad av 1 person

 3. God morgon Freja…ja att önska är bra sen kan man hoppas det går genom o vad beträffande din dotter hoppas jag att hon återhämtar sig o att folk kan låta henne vara det är ju fan att det skall behöva gå så långt som det gjort ..grrrrrr men sådan söt trampdyna på kissen …skön måndag i kylan kramen

  Evas blogg

  Gillad av 1 person

 4. 2015 har varit ett jobbigt år för mig med. Trist med dottern, det är så jobbigt när man ser dem man älskar ha det jobbigt. Hoppas det blir bra med dig med ❤

  Det var dock en bra idé med att göra en sån här målbild då kanske det känns verkligare att se målet man kämpar mot. Jag ska nog göra en sån med. Kram!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.