Barn / Egoboost! / Frejigt / Pyssel

Gladmåndag! I dag kom jag ihåg!

För länge sedan, innan jag blev sjuk och sjukskriven, men när det var besvärligt på min arbetsplats införde jag ”Gladmåndag” på bloggen. En dag att minnas allt i livet jag är glad för. Det stora och det lilla. Så blev livet jobbigare och jag orkade inte med Gladmåndag längre. Inte för att jag inte längre hade saker att vara glad för, utan för att jag helt enkelt inte orkade räkna upp dem om och om igen i text, även om jag har dem i hjärna och hjärta.

Det stora jag är glad och tacksam för är att jag är född i ett rikt och tryggt land. Jag har en fantastisk familj, ett varmt hus, vänner som bryr sig om mig och tre fantastiska katter. Jag har en bra utbildning som gett mig jobb, och jag har en fantastisk chef som inte ger upp på min rehabilitering. Jag har långt kvar till fattigdom, även om ett och ett halvt års sjukskrivning ger en tydlig effekt på mitt rörelsekapital.

Det här är jag glad för jämt och ständigt, så nu tänker jag försöka räkna upp de små sakerna i vardagen som gör mig glad, eftersom de oxå behövs för att lätta upp i vardagen.

 • mitt förråd av olästa böcker

 • min spenatsoppefärgade stickning som snart är en färdig kofta

 • fikat som min man nyss serverade mig

 • tavlorna jag lämnat in på inramning som snart ska hängas på sina platser

 • örhängena jag tillverkar av små plastdjur

 • alla fina tyger som ligger och väntar på att omvandlas till kläder

 • den fantastiskt fina trollstav som min dotter gjorde till mig i går.

Det sista tänker jag både förklara och förevisa. Jag har ett erkännande att göra: Trots allt jag läser så har jag varken sett eller läst en enda bok/film om Harry Potter. Och det trots att filmerna finns i flera utgåvor här hemma och alla böckerna finns på både svenska och engelska… Nu, när dottern mår så dåligt, får hon styra aktiviteter hon vill vi ska göra tillsammans. Det innebär till exempel att jag läser ur ”Det blåser på månen” för henne varje kväll (fantastisk högläsningsbok!) och att vi börjat se Harry Potterfilmerna, med den första nu i helgen som var.

Eftersom jag är en häxa född av mugglare, och dottern har en häxa till mamma och en mugglare till pappa (ser ni vad jag lär mig!) så tyckte hon att vi behövde trollstavar. Hon hittade blompinnar, strasstenar, limpistol och färg, och på en kväll skapade hon de här:

20151122 trollstav1rev 20151122 trollstav2rev

Den översta är hennes, den nedre är min, med lite extra grönt glitter på sig. De här två stavarna gör mig superglad! Nu ska jag bara lära mig några formler. Vingardium Leviosa!

17 tankar om “Gladmåndag! I dag kom jag ihåg!

 1. Vilket underbart inlägg 🙂 och de där trollstavarna är ju fantastiska! Vilken kreativ dotter!
  Extra tacksam blev jag nu ikväll när jag läste ditt inlägg 🙂
  Önskar dig en fin fortsättning på nya veckan.
  Och du, Det blåser på månen är en superfin högläsningsbok, verkligen!

  Gilla

 2. Ha ha ja du är för go du jag kommer ihåg förr då du skrev om måndagar, och detta inlägg var ju ett glatt inlägg tycker jag, man har en del att vara tacksam för dock glömmer jag att skriva det, men kanske skall jag oxå göra glad lista ibland 🙂 glad att jag kan läkas i lugn o ro just nu 🙂 ser fram emot bild på din kofta 🙂 ta hand om dig kramen

  Evas blogg

  Gillad av 1 person

 3. Vilket härligt inlägg! Vi borde alltid fokusera på det positiva men tyvärr är det inte så lätt. ”Det blåser på månen” är en väldigt bra bok som jag minns att jag läste under min utbildning. Trevligt dessutom att dela en läsupplevelse.

  Gillad av 1 person

 4. Jag blir alltid så glad av kreativitet och fantasi. Det skapar och vidgar tillvaron. Det är verkligen något att vara glad över. Önskar dig en fin ny vecka med lika mycket glädje och skapande. 🙂

  Gillad av 1 person

 5. Flinke dotter di som har laga så flotte tryllestaver.
  Like fine som Harry Potters og Hermines 😊
  Så flott innlegg du skriv.
  Du viser kor viktig det er å tenke over dei positive sidene og det ein skal vere takknemleg for.
  Takk for påminnelsen Freja !
  Klem frå Anne-Mari

  Gillad av 1 person

 6. Oj, vilka fina trollstavar! Borde funka utmärkt med några fina formler.
  Vi, familjen, var och såg HP-utställningen förra sommaren. Rolig upplevelse. Sen såg vi alla filmerna en gång till. Fin underhållning!

  Gillad av 1 person

 7. Mysigt med trollstavarna. Jag tillhör dom som läste HP långt innan böckerna var kända här. Jag läste alla böckerna innan jag såg på filmerna som är välgjorda men böcker är nästan alltid ett snäpp bättre.

  Gillad av 1 person

 8. Visst har vi mycket att glädjas åt, bl.a turen vi haft att födas i Sverige, brukar jag tänka. Fin lista du skrev, det borde vi alla litet till mans Jag brukar inte skriva ned, men tänker ofta på hur lyckligt lottad jag är!

  Trollstavarna kan kanske göra underverk!? Det kommer du nog att undersöka snart, misstänker jag.

  Gillad av 1 person

 9. Härligt och positivt inlägg! Gladmåndag behövs!! Och vilka fina trollspön din dotter har tillverkat. Hon uppskattar säkert väldigt mycket att du gör saker ihop med henne när hon har det tufft och jobbigt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.