Bokrecension

Carmen och döden

Det blev ingen resa till Malmö, inga bloggbesök och mötet deltar jag i via Skype (tack och lov för tekniska lösningar!). Min dotter mår så dåligt av situationen på skolan att jag behövdes här hemma. Familjen är viktigast! Det kommer fler resor till Malmö och fler möjligheter att träffa bloggvänner! Jag bjuder på en liten recension av:

Carmen och döden av Karin Fossum

Carmen och döden

Karin Fossum är en av mina absoluta favoritförfattare. Både när hon skriver om Konrad Seijer (som i den här boken) och när hon skriver om annat. Hon har en förmåga att med enkla ord skapa en förtätad spänning och en känsla av att faktiskt vara där och uppleva det som sker. När hon inte skriver om Konrad skriver hon ofta ur brottslingars perspektiv i stället och det är otäckt så det förslår, men väldigt bra.

Här får jag umgås med Konrad igen, och det är en lågmäld och ganska långdragen historia som berättas, och den slutar dessutom till del i ovisshet. Normalt gillar jag inte det, men Fossum skriver på ett sätt som görs att jag ändå dras med och njuter genom hela boken. Om du gillar deckare rekommenderar jag hennes deckare och om du inte är så mycket för deckare tycker jag du kan testa hennes ”De galnas hus” som är fantastiskt bra och inte en deckarhistoria alls!

Annonser

15 thoughts on “Carmen och döden

  1. Visst kommer det fler tillfällen att åka till Malmö. Det gäller att prioritera och i första hand kommer självklart familjen! Hoppas verkligen att det ska ordna till sig för dottern. Att någon verkligen tar itu med problemen…

    Gilla

  2. Helt rätt tänkt, familjen ska komma i första hand.
    Hoppas det ordnar upp sig för dottern i skolan, försökte läsa tillbaka lite för att få lite vetskap om vad som hänt men finner inget.
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s