Bokrecension

Död mans grepp

Död mans grepp av Peter James

Död mans grepp

Peter James böcker om Roy Grace är sköna och lättlästa, de har ett bra driv i sig, ofta spännande och intressanta intriger, lagomt mycket personligt och, som bonus, ett ständigt bakomliggande mysterium, vad hände egentligen med Roy Grace fru för 10 år sedan?

Jag har tidigare läst och recenserat ”Levande begravd” (HÄR), ”Ett snyggt lik” (HÄR), ”Långt ifrån död” (HÄR), ”Död mans fotspår” (HÄR), ”Den enes död” (HÄR) och ”Död som du” (HÄR). 

I de första fyra böckerna retade jag mig på att de alltid följde samma upplägg, som slutar i dramatiska vändningar i andlöst tempo allra sist i boken. Ofta med ganska klantiga beslut av huvudpersonen, men som ändå slutar bra. Spännande i den första boken, men gradvis mer och mer irriterande för varje bok jag läste. Det har nog författaren (eller hans redaktör) insett själv, för han följer det inte lika slaviskt längre. Även i den här boken avslutas allt i ett rasande tempo, men det beror inte på klantigt polisarbete, tack för det. 

I den här boken kommer vi närmre lösningen på vad som hänt Roy Graces fru, men inte riktigt hela vägen, så det blir till att läsa nästa bok i serien oxå. Fast det hade jag gjort ändå…

Annonser

8 thoughts on “Död mans grepp

 1. Ja man kan tröttna på aldrig så bra författare som upprepar sig själv. Vet inte om det är rättvist att nämna Mons Kallentoft som ett exempel men hans speciella dialoger kändes mest intressanta i de första böckerna.

  Gilla

 2. Vissa författare kör samma race bok in å bok ut, i vissa fall lyckas de bra å böckerna är läsvärda, har vad jag vet bara läst Levande begravd och eftersom jag minns lär jag ha tyckt boken var okey.

  Gilla

  • 14-15 november! Jag sitter i möte 930-18 på lördagen, så jag kan träffas före eller efter det. På söndagen sitter jag på möte från morgonen tills tåget går hem, så där kanske det bara finns en kort stund på stationen…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s