Trädgård

Sommarens projekt…

…som skett nästan helt och hållet utan min inblandning…

Förra våren kontaktade vi en trädgårdsanläggningsfirma för att fixa till vår uppfart och entrétrapp. De kom hem till oss och jag visade dem vad vi ville göra. Vi ville ta bort asfalten och den tuviga ofixade ”gräsmattan” (mer en leråker efter all grävning), ta bort gräsmattestumpen som sköt ut bredvid garaget (för att få plats med ytterligare en parkerad bil) och laga trappan som krånglat sen den byggdes. De lämnade en offert som vi sa ja till och skulle komma förra hösten. Vilket de inte gjorde. Jag kontaktade dem och de sa att de inte hunnit men att de skulle komma i maj det här året. Vilket de inte gjorde. Så jag kontaktade dem igen och då gav de besked att de skulle komma i juli. Vilket de gjorde. Men det blev inte klart då… Klart blev det först nu i september, men vi är väldigt nöjda!

IMGP6656rev

Åhh, ingen lera, inget ogräs och trappan är stabil!

IMGP6655rev

Uppfarten består inte längre av sprucken och smulig asfalt, och det är fina kantstenar på plats som passar fint ihop med grannens som fanns där innan.

IMGP6654rev

Efter att den här bilden togs har de sista kantstenarna kommit på plats, och nu är det bra med plats för besökande att parkera inne på gården istället för ute på den trånga gatan.

IMGP6640rev

Så här ser det ut från andra sidan. Kvar är att fixa till gräsmattan på den här sidan, men det är bara några meter som behöver göras. Sen ska vi fixa till under trappan oxå, det har jag lejt dottern till. Sonen har fått till uppdrag att skapa en liten hoppstig av skifferplattor från trappan ut till tomtgränsen vid cykelvägen.

IMGP6641rev

Det här är allt som är kvar av Frejafjäll, jag saknar henne INTE!

Annonser

18 thoughts on “Sommarens projekt…

  1. Bättre sent än aldrig. Blev jättefint!!! Så skönt med plattor. Ett råd är att spruta på ogräsmedel i förebyggande syfte innan det kommer så slipper man rensa. Hoppstig till cykelvägen låter kul 🙂
    Tack för stöd och kramar!!

    Gilla

  2. Snyggt!
    Vi lade ju också sten på vår tomt i somras, gjorde om en trapp och gången in till huset. Firman vi lejde fixade det när vi var bortresta, väldigt smidigt även om det kändes lite gruvsamt att inte vara hemma när folk fixade på ens trädgård…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s