Bokrecension / Boktolva / Kaosutmaningen

Allt jag önskar mig

En bra sak med digital frånvaro är att jag läste några böcker… Så här kommer en recension!

Allt jag önskar mig av Grégoire Delacourt

Allt jag önskar migDet här är en bok som jag läst om på andras bloggar och köpt på mig. Den hör till kategorin ”våga prova nått nytt” och ”vidga dina gränser” för mitt läsande. Fransk författare och feel-good varning på recensionscitatet på framsidan, det bådar inte gott.

Men det funkar! Och det funkar för att det faktiskt inte är en allt igenom lycklig bok. Mycket är tragiskt, sorgligt och tungt, men även det funkar. En liten pärla som med sina 190 sidor går lätt att ta sig igenom, men delar av den biter sig fast. Och det är för mig ett tecken på en bra bok!

Sen är den förstås lite främmande för mig med sin franska kultur. Det är mycket fixering vid utseende, vikt, lyx och flärd, men det gör inget för en gångs skull. Jag gillar även att huvudpersonen har en blogg, som på ytan handlar om handarbete, men som på djupet kan vara så mycket mer. Så uppfattar jag många bloggar!

Läs den och få perspektiv på vad som är viktigt i livet!

Själv passar jag på att dels stryka ett namn från min Boktolva och dels stryka punkt 8 i Kaosutmaningen, Läs en bok med en huvudperson som bloggar.

12 tankar om “Allt jag önskar mig

  1. Tack för tipset! Det låter intressant! Jag gillar franska filmer, för att de inte är så schablonmässiga som amerikanska storfilmer, och om den här boken förmedlar samma känsla blir jag sugen på att läsa den.

    Gilla

  2. God morgon på dig …ja jag fick läst 2 böcker på semestern den ena var inte så bra i min smak men kommer tid för läsning snart igen ….hoppas du har en fin dag o ta hand om dig kram

    Gilla

  3. Pingback: Mitt bokår 2015 | Freja funderar

  4. Pingback: Bokmotsatser | Freja funderar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.