Frejigt / Pyssel

Svinkoppor och krokoleggings

Hmm, nej, jag har inte blivit bättre, det visade sig att det var det här kuliga som var på gång:

20150604 svinkoppa

SVINKOPPOR! Eller svinkoppa, för det är bara en. Än så länge…

Så, feber och hängighet berodde nog på det, och nu börjar det evinnerliga ringandet för att få träffa läkare… Jag ringde förra veckan och då var alla läkare fullbokade kommande veckan och längre fram gick inte att boka, så ”ring om en vecka igen”… Det lär bli den här sommarens visa, precis som den förra… Det är inte bara kopporna som gör att jag vill träffa en läkare, jag försöker få dem att ta ett helhetsgrepp på alla mina krämpor, som inflammation i halsen (sen fyra år), nedsatt andningsförmåga (sen mer än ett år), knölar på sköldkörteln (sen mer än ett år) och ett allmänt nedsatt immunförsvar. Just det sista gör att jag drar på mig förkylningar och magsjukor, uppblandat med de fina kopporna och en och annan urinvägsinfektion, vilket i sin tur gör att arbetsträningen blir lidande. Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan vill att en läkare ska titta på det, och tänk, det vill jag med, men läkarna verkar vilja annat. Jag är nog en sån där gnäll-svid-bränn kärring…

Lite roligare är att jag fått ihop ett bidrag till sypeppen hos Fredrika på Vinden:

20150602 leggings

Jag sydde två par leggings av stuvbitar jag köpt på mig. Mönstert var ett par gamla utslitna leggings som jag sprättade upp. De rosa med djur på sitter perfekt, men de röda med krokomönster visade sig vara för dålig stretch i, så de får jag inte på mig… De kommer få nytt liv som krokofemmer, feministiska maskotar!

20150602 leggingstyg

Kvar att sy leggings av är de här två tygerna, men nu har jag beställt hem ett mönster så att jag säkert ska kunna ha dem, så de blir kommande projekt!

Annonser

24 thoughts on “Svinkoppor och krokoleggings

 1. Usj da. Nedsatt immunforsvar er jo slikt som gjør at man aldri klarer å hente seg helt inn.
  En ”full overhaling” hos en lege hadde slett ikke vært dumt.
  Lykke til med meste legginsprosjekt 🙂
  Klem 🙂

  Gilla

 2. Oj, oj, oj… känner direkt hur adrenalinet sprider sig i min kropp när jag läser om dina problem med läkartiden. Har blivit allergiskt mot hela vårdsystemet efter min mans död.
  Tur att du trots allt kan skapa så färgglada tights och underbara maskoter.
  Håller tummarna att du får fram en läkare som förstår att olika problem finns i samma kropp och kanske har ett samband också.
  Ha det så bra det bara går!

  Gilla

 3. Jag blir så arg att jag kokar! Vem är till för vem? Självklart borde man snabbt få en tid men jag vet tyvärr hur det är:-(

  Men urhäftiga legginge 🙂

  Gilla

 4. Fina färger må jag säga! Krya på dig – vad annat kan jag säga? Det känns lite töntigt, men jag önskar att du blir frisk och kry.

  Gilla

 5. Kroppens försvar är ju en massa krämpor om vi inte lyssnar till den =( Hoppas du får läkartid snart och hjälp. Jag fick sjukpenning utan överklagande denna gång, min man tror att det finns en varningsflagga vid min journal 😉 krya på dig =)

  Gilla

 6. Konstigt att det inte går att ordna ett läkarbesök åt dig! Glöm det där med ”gnäll-svid och brännkärring”. sådana existerar inte! Stå på dig om du orkar!
  Snygga och personliga leggings! Bra att du orkar sy!
  Hoppas du kryar på dig!

  Liked by 1 person

 7. Det där med läkare sjukvård å landstinget som ska spara pengar på sjukvård för att satsa på vad jo kultur i stället. Blir så irriterad. Jag hoppas Du får tag på nån som kan hjälpa Dig.

  Liked by 1 person

 8. Haha härlig kommentar hos mig:) Men svinkoppor lär ju mindre roligt.Har dom kollat sköldkörteln, har tre kollegor som äter levaxin för det, dom mådde dåligt, trötta, lätt att börja gråta, ingen ork. Dom e som ”nya” nu, hehehe
  krya dig.
  Fia.

  Gilla

 9. Det är ju för j.kla konstigt att Sverige som ändå är ett så rikt land inte kan få sin sjukvård att fungera. Hoppas du får en läkartid till veckan!

  Gilla

 10. Fina Freja! Det var ytterst tråkigt att läsa att ingen läkare finns att få tag i och att din kropp fortsätter att bete sig som ”fisigt”… Inte alls kul – när jag ju vet att Freja egentligen behöver vara frisk för att orka vara den fina, arga tant som är hon. Hoppas du faktiskt blir bättre under veckan – och får tag på läkare.

  För övrigt: grymt fräcka leggings!

  Kramar

  Gilla

 11. Ping: Årskrönika 2015 | Freja funderar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s