Bokrecension / Boktolva / Feminism / Fotoutmaning / Frejigt / Kaosutmaningen / Spänningsutmaning

Evenemang, Svarthuset och outa mig!

Tisdagstema passar mig perfekt, det är Evenemang:

Inledningstal

Från Feministiskt initiativs kongress i helgen, invigningstalet av de tre talespersonerna Gudrun Schyman, Sissela Nordling Blanco och Stina Svensson. När helgen var över hade vi istället två partiledare, Gudrun Schyman och Sissela Nordling Blanco. Stina Svensson koncentrerar sig istället på sin plats i kommunen i Göteborg!

Andras evenemang kan du se HÄR!

Recension:

Svarthuset av Peter May

SvarthusetDen här boken har jag läst om på många bokbloggar och blev nyfiken på den. Jag brukar gilla karga och otillgängliga miljöer och här får jag det i övermått. Jag tror det är min norrländska själ som gör att jag gillar den typen av miljöer. Det känns bekant med små byar, få och udda invånare, egenartade riter och traditioner. Sådan såg min uppväxt ut, jag gillar att känna igen mig även när handlingen geografiskt ligger där jag aldrig varit.

Jag gillade den här boken, den hade, för mig, en alldeles lagom blandning av personlig historia och deckare. Inte för mycket eller för lite av någotdera. Jag är lite osäker på slutet, det känns lite som en cliffhanger, och det är jag inte så förtjust i. Det är som att författaren inte riktigt tror på sin egen förmåga att locka med mig till nästa bok, utan måste lägga ut en krok sist i den ena boken för att säkert få med mig till den andra.

Självklart finns det böcker som behöver det, men de böckerna läser jag ändå inte nästa bok i serien av. Den här behövde inte det, det känns onödigt, och lite irriterande, men jag kommer ändå att läsa nästa bok!

Det här var januari månads val i Spänningsutmaningen, i februari ska jag läsa ”Märkta för livet” av Emelie Schepp.

Peter May är dessutom med på min Boktolva, en författare jag inte läst tidigare.

Jag kan även stryka punkt 16 i Kaosutmaningen: ”Läs en bok vars omslag är till största del grått.”

blom 4

I går fick jag en kommentar av Eva Trillian:

”Inte för att skrämmas – men SÅ svårt är det inte att lista ut vilka vi alla är. Anonymitet är relativt 🙂 och om man berättar om sin blogg i ”verkliga livet” … så är det snart ingen anonymitet kvar ;)”

Jag vet ju att det är så här. Ju mer jag berättar om vad jag gör och ju mer jag lägger ut texter som jag delar även på andra forum, desto lättare är det att förstå vem jag är. Det är en av anledningarna till att jag känner att det är dags att lägga ner den här bloggen. I och med att jag gått in i politiken, och i ett parti som utsätts för mycket otäckt hat på olika sätt, så är den här bloggen ett ställe där jag både njuter av att kunna skriva vad jag vill, samtidigt som den gör mig sårbar.

För att få lite koll på hur icke anonym jag är så skulle det vara kul om du som läser skriver en kommentar där du berättar vem du tror jag är. Var jag bor, var jag arbetar, kanske till och med vad jag heter! Det gäller förstås inte er som jag är vän med på facebook, ni vet ju redan, men alla andra: Känn er fria att outa mig helt och hållet, det ger mig en bra bild av hur mycket jag redan avslöjat och om det kanske är dags att inte vara anonym längre!

 

23 tankar om “Evenemang, Svarthuset och outa mig!

 1. Har ingen peiling
  Jeg kunne google feministisk initiativ o se om jeg kunne liste ut hvem du er.
  Jeg har noen knagger, men jeg kommer ikke til å bruke dem.
  Lykke til i politikken 🙂

  Gilla

 2. Jag vet inte alls vem du är, vad du gör och var du bor. Jag uppskattar din blogg och går gärna in och läser. Och om du är med i politiken så hindrar det väl inte dig att ha en blogg … hoppas du stannar! Och mitt hjärta klappar (mycket, men inte mest) för FI så inlägg från den vinklingen läser jag gärna också. Lycka till med vad du än tar dig för!

  Gilla

 3. Vem Du egentligen är å var Du befinner Dig har ingen betydelse för mig,
  jag Gillar Freja här i bloggen 🙂
  nu tror ju jag Du typ bor i Östersundstrakten om jag ska gissa 😉

  Jag har beställt Svarthuset av Peter May från Årets Bokrea 🙂

  Gilla

 4. Nej, det är inte intressant för mig att veta vem du, eller någon annan, är. Jag tittar på era bilder. Det är det som intresserar mig och din rödklöver får mig att längta till sommaren!

  Gilla

 5. Någon gissade Östersund här ovan, men jag tänkte nä…
  Tror med på Värmland kanske?
  Annars har jag ingen aning om vem du är. Tycker inte du har avslöjat alltför mycket om dig.

  Gilla

 6. Hmmm … känner mig lite skyldig och vill inte alls skriva ditt namn här men skulle kunna. Du har snygga gröna glasögon på nomineringsbilden och är tydligen duktig med pengar 😉 I presentationen hade du länkat till den här bloggen – så det var inte svårt att konstatera att det var du. Nu luskade jag ju inte för luskandet skull, men var nyfiken på vad stämman resulterade i. Försöker hålla lite koll på partierna 🙂 men själv är jag miljöpartist!

  Gillad av 1 person

  • Jag tänkte det kunde vara nått sånt… Jag trodde underlaget bara skulle användas internt när jag skickade in länkarna, men plötsligt var jag en offentlig person… Nåja, jag kan ju alltid börja med en nu blogg där jag inte är anonym för att förhindra jobbarkompisar att läsa tillbaka i mina inlägg…

   Gilla

 7. Ja, det var ett evenemang som heter duga det. Jag har bara varit på fackliga diton.

  En det finns väl något charmigt över att vara anonym om man vill. Det enda jag tänker är att du nog inte heter Freja och jag tänker mig att du är rödhårig.

  Gilla

 8. Jag vet lite om dig följt dig ett tag och så men så klart känner man ju ingen bara så här i cyber …men det jag vet räcker 🙂 jag gillar dig som du är och det jag vet …ha en toppen dag kram

  evas blogg

  Gilla

 9. Jag har ingen aning om vem du är (och har inte haft en tanke på att ta reda på det). Men läser gärna dina tankar i bloggen och skulle sakna den. Speciellt impades jag av din SD-spaning! Läser och läser…

  Men det viktiga är att du gör som det känns bäst för dig. Förstås! 🙂

  Gilla

 10. Visst är det såhär, man vet så mycket mer i en blogg om människan bakom den. Jag vet själv med erfarenhet att det går att få fram vad som helst. Jag har bloggat i många år och jag har träffat på folk i mataffären som frågar mig om jag är ”nett”, jag har även haft de som har ringt hem till mig.

  Gilla

 11. Pingback: Mitt bokår 2015 | Freja funderar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.