blogginspiration / Frejigt

Funderingar…

Jag är förkyld… Svinkopporna har nästan gett med sig, men då kom förkylningen istället. Ingen ork men massor av vilja. Jag ligger och funderar på om den här bloggen gjort sitt snart…

En gång i tiden startade jag den för att jag ville skriva. Jag ville uttrycka mig med ord som inte styrdes av reglar och ramar. Jag ville skriva något som inte var akademiskt eller byråkratiskt, bara mitt eget. Jag ville uttrycka mina åsikter, minnas mitt liv, analysera det som händer, både mig och världen, helt på mina egna villkor.

Så småningom började jag oxå fylla ut med böcker och bilder, två av mina fritidsintressen. Och katterna förstås, mina livräddare. Och när jag blev sjuk i utmattningsdepression blev bloggen min livräddare, min kontakt med verkligheten!

Jag har njutit av att skriva, av att uttrycka mig fritt, stt hs en plattform att utgå ifrån när jag testar mina tankar och idéer. Det senaste året har jag dock hittat även en annan plattform, en politisk plattform. Där skriver jag som mig själv, med mitt namn, vilket innebär att jag dels måste tänka efter hur mycket jag lämnar ut om mig privat och dels att jag öppnar upp för mer direkta angrepp på både mig och min familj. Allt sånt har jag sluppit här, det har varit befriande.

Men min politiska plattform är ändå viktigare, för med hjälp av den kan jag göra något av mina tankar och åsikter. Ta nästa steg. påverka världen. Vad mer kan en arg tant önska?

Jag tror inte jag kommer hinna hålla två så olika bloggar igång samtidigt så länge till. Jag tycker dessutom den här bloggen blivit tråkigare för er läsare på sista tiden. När jag får formulera mina samhälleliga tankar på ett annat ställe blir det inte så mycket över till den här.

Jag har inte bestämt mig än, jag funderar fortfarande. För jag kommer att sakna att skriva här, mitt helt fria skrivande. När jag började blogga var det skrivandet som drev mig. Men så började jag få kommentarer, trevliga, peppande kommentarer. Jag började läsa andras bloggar, och jag började kommentera på dem. Det utvecklades till en mysig grupp, jag tycker jag är virtuell vän med så många av er, och jag vet inte om jag är redo att släppa det…

Jag fortsätter fundera, jag behöver inte fatta beslutet än, men det kommer en tid när jag måste…

IMGP4916

 

Annonser

20 thoughts on “Funderingar…

 1. Valet är bara ditt…..men vill bara säga att om du bestämmer dej för att lägga ner din blogg Freja funderar kommer jag att sakna den väldigt mycket…..

  Gilla

 2. Det kommer vel alltid et punkt hvor man vurderer om man skal fortsette eller ikke. Om man skal legge av helt og fullstendig, ta en ”time-out” eller et innlegg når du føler for det.
  Som på mange områder er det du og du alene som bestemmer. Gitt helsen bedrer seg, kan utfallet av dine fundering bli lettere å finne.
  At du vil bli savnet er en sikker sak. 🙂
  Klem 🙂

  Gilla

 3. Tycker inte du blivit tråkigare. Hade en ide att ansluta mig till netroots tidigare, men att bara skriva politiskt är inget kul alls. Man måste känna friheten att kläcka ur sig annat också, har faktiskt testat valrörelsen 2010. Tänk så här istället, du kan ha två bloggar, men det är inget som kräver att du uppdaterar bägge varje dag. Krya på dig.

  Gilla

 4. Kommer också sakna din blogg om du väljer att lägga ner den, men förstår resonemanget ditt.
  Själv så önskar jag vissa gånger att jag vågade skriva lite mer personligt, vad som verkligen kan tynga en och få tips på vägen av er kloka bloggare. Men har ju folk som jag känner som läser min blogg och det är rätt stor risk att det skulle gå vilda spekulationer både om det ena och det andra då 😉

  Gilla

 5. Eg likar bloggen din, du har så mange fine innlegg.
  Men det er forståeleg at å ha to bloggar krev både tid og innsats.
  Du må gjere det du kjenner er best.

  Klem frå Anne-Mari

  Gilla

 6. Det är nog många av oss bloggare som upplever samma sak. Jag har varit på väg flera gånger att lägga ner mina två. Men jag upplever att FB, Instagram och andra sociala medier inte ger samma möjligheter som bloggen. Så; keep on blogging!

  Gilla

 7. Du funderar med på att sluta?.Din blogg är absolut INTE tråkig, snarare väldigt personlig och självutlämnande, och det har varit spännande att få följa dig..Jag kan känna igen mig i det du skriver, att det inte känns lika roligt längre..Själv har jag haft inflensa med 40 grader i feber, och känner mig fortfarande som ett halvt vrak..Nåväl fotoutrymmet ÄR slut, och det har varit så mycket tråkigheter i bloggen, de senaste snart 2 åren med tex HÖNSEN!!!Jag blir fortfarande mycket kontaktat av läsare via mail om detta, de är i ungefär liknande sitution..Jag vill bara glömma och gå vidare..Lämna bloggen, ta bort den ifrån Internet, och börja OM..Och risken är väldigt STOR, att bloggen den fortsätter..Och att jag öppnar en ny wordpress blogg..

  Gilla

 8. Tråkigare? Absolut inte. Men beslutet är ju ditt, såklart! Kommer att sakna dig här om du bestämmer dig för att sluta – men saknad överlever man ju 😉 … har jag hört! Hoppas du inte lyssnar på oss utan gör vad du verkligen tycker är bäst för dig!

  Gilla

 9. Jag förstår absolut om du inte orkar hålla två bloggar igång! Men kommer såklart att sakna din om du inte fortsätter. Ta en paus och känn efter vetja! Kram.

  Gilla

 10. Oj då får du krya på dig, förstår att d blir mycket med att skriva på två ställen, du får fundera ett tag till.
  ha de Fia

  Gilla

 11. Ja, att blogga är ju lite en antingen-eller-grej. Man kan inte göra det till hälften. För min egen del kan jag tycka att blogg och allt det innebär (läsa och kommentera andras bloggar mm) tar lite väl mycket tid. Som heltidsarbetande trebarnsmor med egen häst är den tiden borta från någon annanstans. Jag vet att jag kan skriva, men gör min blogg ändå någon skillnad? För vem skriver jag?
  Lycka till med ditt beslut, vi läsare finns ju kvar om du bestämmer dig att sluta och sedan ångrar dig.

  Gilla

 12. Jag vet hur det känns. Ibland orkar man inte med den tid och ork som krävs för att bloggen ska bli det man vill att den ska vara. Men man måste ju inte skriva varje dag, jag gör uppehåll ibland när livet måste få gå före.

  Gilla

 13. Hej du – jag kommenterar ju inte så ofta, men jag läser! 🙂 Jag har själv en blogg i malpåse (så kan man också göra) och någon gång tar jag kanske upp den igen. Börjar längta efter att göra mer aktuella och allvarligt menade inlägg.
  En anonym blogg är bra.
  Vad jag vill säga är alltså att man inte alls behöver bestämma sig definitivt. Det där med malpåsen alltså. Fint att ha en blogg där även katterna platsar. 🙂

  http://kasperian2.blogspot.se/

  Gilla

 14. Jag får nog hålla med signatur kajsalisablogg här ovanför. Du kanske inte behöver uppdatera bloggen varje dag? Ibland bara.. Och tråkig?? Inte då!!!

  Hoppas du blivit bättre från förkylningen!

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s