Fotoutmaning / Frejigt / Litteraturnörderi

Helg och transportmedel

Marit vill veta hur min helg varit:

20150201 kopporSuddig bild, men det föreställer svinkopporna på min mun och kind som äntligen börjar ge med sig! Helgen har ägnats åt vila och behandling och snart kanske jag kan vistas ute igen utan att det svider som tusen myror på kinden…

Andras helg kan du se HÄR!

Sent om sider tar jag mig an Lyrans tematrio:

”Berätta därför om tre böcker som på något sätt handlar om transportmedel!”

Som jag berättat tidigare var min mamma folkskollärare, och ansvarade även för det lilla skolbiblioteket. Jag hade därför förmånen att få gå igenom de böcker som skulle kasseras och välja ut sådana jag ville läsa. En av de böcker jag räddade handlade om några ungdomar som renoverade en skrotbil. Egentligen var det mer en fackbok, fast i skönlitterär form, med detaljerade bilder och beskrivningar av hur en bilmotor fungerar.

Jag slukade den, och läste den flera gånger. Det var till stor hjälp när jag senare i livet under några år körde en veteranbil, som ständigt behövde mekas med, och när jag hjälpte en dåvarande pojkvän att renovera en BMW. Men nu är jag trött på att meka bilar, så det intresset har jag släppt, och jag kan för mitt liv inte komma ihåg vad boken och/eller författaren hette, annars hade den boken definitivt blivit den första på min lista.

Istället får jag gå i bibliografen och plocka bland böckerna och försöka hitta någon bok som handlar om transportmedel…

1. Tre män i en båt av Jerome K. Jerome. Om att färdas med båt utan att egentligen komma någonstans.

2. Restaurangen i slutet av universum av Douglas Adams. Om att färdas med rymdskepp i tid mer än i rum.

3. Jägarens hjärta av Deon Meyer. Om att färdas med motorcykel på en livsfarlig resa för att uppfylla ett löfte.

Andras transportmedel kan du läsa om HÄR!

 

 

34 tankar om “Helg och transportmedel

 1. Svinkoppor blev jag tvungen att läsa på om när jag i veckan läst att du hade det :/ Usch! Stackars dig! Men så skönt att de börjar försvinna!
  Läst två av dina tre böcker med färdmedel – den sista får jag kolla upp vad det är!

  Gilla

 2. Jag måste helt klart vidga mitt läsande och ge mej på lite nya författare. Jag tror jag tänkt likadant varje gång dina inlägg handlat om böcker……och vad gör jag då……jo, väljer om och om igen en ny bok men från en gammal välbekant författare….synd när det finns så mycket bra att upptäcka.
  Ha det bra!

  Gilla

 3. Inget kul med svinkoppor…:( Bra att de snart är borta! Vi verkar ha mammor som gjort samma saker 🙂
  Jag har dessutom också en bok från den tiden som jag bara önskar att jag kom på vad den hette! Det handlar om några engelska barn som blir instängda i ett översvämmat hus. Den var så bra och spännande, men har totalt glömt titeln .

  Gilla

 4. Jag sitter här och får ett infall att det var länge sen jag hörde något från Freja. Och när jag tittade in hit så ser jag att du fått svinkoppor!

  Hoppas att de läker snabbt och krya på dej! ❤

  Kram

  Gilla

 5. Kul att du tog med Jägarens hjärta. Den motorcykelfärden glömmer man ju inte! Minns särskit de vackra miljöbeskrivningarna. Han kan han Deon Meyer. Just idag finns en intervju som jag gjorde med honom för Kulturkollos räkning publicerad där.

  Gilla

 6. Svinkoppor fick min dotter några gånger när hon var liten,dem sa att det kom från sandlådan där tyvärr katterna gjorde sina behov…jag vet att hon ofta grät för att det gjorde så ont, hoppas det ger med sig snart kram på dig

  Evas blogg

  Gilla

 7. Tro inte att jag glömt bort att du skrämde mig och skrev att du hade smittkoppor 😉 Skönt att de, svinkopporna alltså, börjar ge med sig.

  Här i Stockholm har det snöat oavbrutet sen flyget landade lördag natt. Ska ut och köpa lite vinterkläder strax så att jag iallfall kan gå ut utan att frysa till is. Flyger tillbaka hem till Malta nästa lördag men tillbaka igen lördagen därpå. Det blir ett väldigt pendlade ca fyra månader framåt men det är det värt med tanke på det positiv det slutligen förhoppningsvis ska medföra.
  Ha en skön vecka Freja !!

  Gilla

 8. Svinkoppor låter inte kul. Bra att de börjar ge med sig.

  Har tänkt läsa samtliga tre författare. Tre män och en båt verkar kul och Douglas Adams är närmast ett måste för en som gillar sci fi. Och Sydafrika är intressant och deckare om Sydafrika låter ännu bättre.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.