Arg tant / blogginspiration / Döskallar / Feminism / Fotoutmaning / Frejigt / Katter / Musik

Gilla punkband och tatueringar

Torsdagstema betyder att jag får visa det jag gillar! Som jag skrivit tidigare så får mitt tillfrisknande med myrsteg, men att jag bestämt mig för att glädjas åt de små framstegen och inte bry mig så mycket om bakslagen. Nu i dag har jag ett bakslag, är orimligt trött, så idag har jag bara legat och knappat på datorn hela dagen. Tack och lov att jag har det här mysiga sällskapet då!

IMGP4137rev IMGP4139rev IMGP4145revVad andra gillar i dag kan du se HÄR!

När jag har sådana här dagar, när jag inte orkar nått, har tryck över bröstet och får hjärtklappning och andnöd bara jag går runt lite här hemma så roar jag mig med att fundera på vad jag skulle kunna göra när jag väl har orken tillbaka. Som till exempel spela bas i ett punkband! Så när andra bloggare skriver om musik och bandnamn, eller namn på medlemmar i band, då går jag igång direkt.

Inne hos  Kajsa-Lisa hittar jag bandnamnet Pussy Flawless. Tänk vilket perfekt namn på ett punkband! Klart jag är med! Så länge som jag får spela bas! Om jag spelar i ett band som heter Pussy Flawless så måste ju mitt eget namn passa till det oxå. Frågan är om alla i bandet ska heta Pussy med nått annat tillnamn, eller ska alla heta Flawless med ett annat förnamn, typ som the Ramones gjorde? Eller ska vi heta vad vi vill? Då heter jag Red Devil, basist i Pussy Flawless! Det tror jag jag ska börja kalla mig ändå, image is everything!

Om jag kan spela bas? Njaa, jag gick en kurs med den lokala musikföreningen för typ 30 år sedan, när de till varje pris ville ha ett tjejpunkband, och av någon outgrundlig anledning tyckte det skulle vara jag och två polare. Vi hade inga egna instrument, och de försökte verkligen lära oss det viktigaste, men nått band blev vi aldrig.

Om jag lärde mig det viktigaste? Självklart! Jag kan inte ta ett ackord, men jag kan hålla basen sjukt långt nere vid knäna och posera punkigt!

Och precis när jag börjat fantisera om mitt liv som Red Devil, basist i Pussy Flawless, som kanske, om jag förstått Kajsa-Lisa rätt, mer är hårdrock än punk, så kom Karins Konstgrepp med ett spännande grepp. Se dig om i din omgivning och du hittar punkband överallt! Jag kollade till exempel nu på en reklam för en tidning och hittade rubriken ”Hembakat med fusk”. Det skulle ett punkband kunnat heta. Eller, från baksidan på en bok jag planerar att läsa: ”Rättegångsprotokollet”. Punkband finns överallt! Karin hade hittat bland annat hittat ”Kompromisslös pralin” i reklam för en chokladask.

Ja, så klart! Kompromisslös Pralin ska hädanefter vara mitt punknamn! Jag spelar bas i bandet Undre lagret… Vilka hänger på? Jag tänker mig att trummisen heter Trillingnöt och gitarristen Körsbärslikör…

Nåväl, efterfrågan i punkband på arga norrländska tanter, som visserligen kan hålla basen übercoolt, men inte spela, är inte så överväldigande stor, så i väntan på att jag på något magiskt sätt ska lära mig spela får jag förbereda mig på andra sätt. Som punkikon behöver jag definitivt fler tatueringar!

Jag har massor med idéer, så jag tänkte börja bena upp dem och försöka komma fram till vad jag vill göra först…

Den här gjorde jag på nedre delen av ryggen för ett och ett halvt år sedan:

IMGP5794Det här är min arga tant, som går genom eld för sina åsikter. Över henne skulle jag vilja ha, från mina skulderblad, ett par svarta korpvingar, lite raggiga och tufsiga, vars spetsar når ner till arga tanten. De ska bilda ett hjärta, fast inte så tydligt. Mellan vingarna ska det vara två tatuering som symboliserar vart och ett av mina två barn. Där har barnen fortfarande inte bestämt vad de vill ha som sin egna symbol, så kanske gör jag vingarna först, och barnens senare.

Sen skulle jag vilja göra flera tatueringar på min högra arm. På vänster har jag redan den här:

IMGP5787Och den här:

IMGP6206Dessutom planerar jag att tatuera in Fantomens goda märke på insidan av handleden på den armen…

Så, på höger arm skulle jag velat ha en bild på min själsfrände, burmahonan, moster till burmaghanen jag fortfarande har hos mig. Sorgligt nog blev hon sjuk och dog när hon bara var 10 år (ni som undrat hur gamla katter kan bli: Det finns katter som blir över 20 år, och det påstås att den äldsta kända katten blev 36 år, men ingen av de katter jag haft tidigare (8 stycken) har blivit äldre än 14 år).

Freja och EnterpriceNåväl, det här är katten min blogg är döpt efter, så jag skulle vilja ha någon form av motiv med henne, en döskalle, en bok och ett ”grupp 8 märke” (ett kvinnotecken med en knuten näve i mitten). Jag behöver diskutera med min tatuerare hur vi komponerar det bäst. Det kanske borde vara penna och papper och en kamera med på armen oxå. Alla mina tatueringar hittills har handlat om roller jag gått in i: Kvinna, (den suddiga tatueringen jag visar över draken i inlägget) Maka, den här:

IMGP5778Mor, den här:

IMGP5786…och Tant, det är Nemi på ryggen som hör ihop med draken på armen.

Meningen med den här sammanblandade kompositionen ska vara att den visar mig, den jag är. Så den kräver en hel del eftertanke.

Den kompositionen skulle då få uppta överarmen, för på insidan av underarmen vill jag ha den här:

xenaLucu Lawless som Xena, Warriorprincess. Jag velar fram och tillbaka om jag ska ha den rakt upp och ner som den ser ut, eller om jag ska be tatueraren sätta in mitt ansikte på hennes kropp. Nu har vi väldigt olika ansiktsform och frisyr, så kanske det ändå blir bättre att ha henne som hon ser ut. Tänk att få ha Xena med sig vart jag än går!

Hmm, jag får ta och boka in ett möte med tatueraren snart tror jag…. Så jag kan påbörja min transformation till Red Devil/Kompromisslös Pralin i bandet Pussy Flawless/Undre lagret…

Och börja låta så här, snacka om energi!

22 tankar om “Gilla punkband och tatueringar

 1. Säg till när första spelningen är ……..jag kommer direkt! 😉 Du har nämligen väckt den gamla punkaren till liv i mej….! ….. staten och kapitalet dom sitter i samma båt, fast det är inte dom som ror, som ror så svetten lackar, och piskan som kittlar, kittlar inte heller deras feta nackar……stackars min kollega i natt! 🙂

  Gilla

 2. Planer ska man alltid ha!!! Särskilt dagar när man
  känner sig låg….. Det är aldrig för sent att förverkliga ideerna.
  Jag har en bekant som startade ett bluesband när hon var 50.
  Hade aldrig spelat förut, men fick ett munspel i present.
  Ett helskönt gäng numera med damer i övre medelåldern.

  Gilla

 3. Tatuerad är jag också, har ett fredsmärke på handleden och att spela trummor har alltid varit min dröm. Tänk att få banka ur sig en massa ilska medan man samtidigt spelar musik, en suverän kombo, så jag skulle gärna anta rollen som ”Trillingnöt” även om den numera är bortplockad 😉

  Gilla

 4. Tycker det är helt rätt att planera allt precis som du vill ha det och dessutom hoppas jag att du får gjort det också.
  Hade 9 katter, 3 är i livet (13, 13, 12 år) De andra sex blev inte heller äldre än 14 år.
  Ha en gosig fredag med dina pälsansikten!

  Gilla

 5. Åh va härligt att höra att du är sugen på fler tattueringar, skoj jag suger på nån själv 🙂 du är för härligt hoppas du får en skön fredag kramen

  Evas blogg

  Gilla

 6. Åh! Du kan väl lägga ut en film på dig när du spelar bas? Snälla!!! 🙂

  Min moster hade en katt som blev 25 år. Fast på slutet såg hon lite ut som något som var taget ur Stephen King’s ”Djurkyrkogården”. Utom när en annan katt kom in på gården, då blev det bra fart på Asta… 🙂

  sv: Jag tror faktiskt att det redan är förbud på och böter för att fota poliser in action här i Spanien. Redan 2010 blev jag haffad…

  https://amacasa.wordpress.com/2010/11/26/ama-de-casa-blev-haffad-av-polisen/

  Sen dess kan jag inte låta bli att fota poliser så snart jag får chansen, fast lite mer diskret då 😀

  Gilla

 7. *skrattar* ATT jag hade gått på DEN spelningen!!!! Får man lov att komma trots att man aldrig i livet skulle få för sig att tatuera sig? Hoppas det..Det är bra att ha saker att fundera över när man inget annat orkar. Kramar

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.