blogginspiration / Fotoutmaning / Frejigt / Inredning

Bordsskick och Årskrönika 2014 del 1

Onsdagstema vill se bordsskick i dag:

201411xx köksbordDet här är det vanligaste skicket på vårt köksbord…

Andras bordsskick kan du se HÄR.

Dags att recensera året 2014. Vad lyckades jag få in på bloggen under året?

Januari

Jag använde halva januari till att sammanfatta 2013, en tradition som jag fortsätter med… Här var jag fortfarande inte sjukskriven utan kämpade på med jobbet, men hade fått gå ner i tid på arbetsplatsen och fick vara hemma en dag per vecka, Så synd att det inte räckte, jag har en så bra chef! Bloggen bestod mest av bokrecensioner, fotoutmaningar och literaturfrågor, så skönt att det finns bloggare som förser mig med ämnen att skriva om! Jag kollade upp hur jag taggat inläggen utifrån feminism, politik och arg tant, och så här såg det ut: feminism 2 och arg tant 6.

Februari

Tidigt i månden tog jag upp att läkaren ordinerat mig att vila varmt, varmt vatten och långsamma promenader, och att månaden skulle användas till rehabilitering. Så här efteråt kan jag konstatera att det var nog helt rätt ordination men alldeles för sent, eftersom det var i slutet på månaden jag kraschade, inte tog mig ur sängen och bara grät. Så sen slutet av februari är jag sjukskriven… Även då längtade jag efter vinter, tyvärr verkar den här vintern bli likadan… Sen var det naturligtvis många Melodifestivalsinlägg, februari är verkligen min älsklingsmånad!. Jag taggade 3 inlägg med feminism och 4 med arg tant.

IMGP0179Det kom aldrig mycket mer snö än så här, men inte ens den mängden har dykt upp än i år…

Mars

Den stora grejen i mars var att jag gav mig in i #blogg100, ett inlägg om dagen, 100 dagar i streck. Nu brukar jag ofta hålla mig till ett inlägg per dag, men det var nog tur att den här utmaningen kom i samma veva som jag sjukskrevs. Den gjorde att jag fortsatte att skriva, och skrivandet är det som funkat bäst i min rehabilitering! Jag skrev lite om hur det känts innan jag blev sjukskriven HÄR och det är inte kul att läsa. Fast jag inser att jag ändå blivit lite bättre på vissa sätt. Och sämre på andra… I övrigt var det fotutmaningar, litteraturfrågor och bokrecensioner som fyllde bloggen, en litteraturfråga gav mig dessutom anledning att återigen visa upp mina tatueringar, kolla HÄR. Jag skrev även mycket om feminism, eftersom den internationella kvinnodagen infaller i mars, och det tror jag var bra för mig, taggningarna blev 25 med feminism och 1 med arg tant, så helt klart är verkligen inte all min feminism arg!

April

I april tror jag att jag började förstå att jag var sjukskriven och att det nog skulle bli ett tag. Det är i princip bara fotoutmaningar, litteraturfrågor och bokrecensioner. De flesta böckerna hade jag läst tidigare, för här började det bli svårt att läsa. Skönt att jag fortfarande orkade skriva. #blogg100 fortsatte oxå, det gav mig en uppgift varje dag, jag tycker att det hjälpte mig att få styrsel på dagarna. Jag skrev fortfarande om feminism, med 9 taggar, och var arg tant, med 1 tagg, men orkade inte vara så mycket arg tydligen.

IMGP2367Tacksam för att jag hade tre uppmärksamma omvårdare hemma hos mig hela tiden!

Maj

Sjukskriven och bloggen fylldes av #blogg100, fotoutmaningar, bokrecensioner och litteraturfrågor. Så var det även äntligen dags för Eurovision Song Contest, jag bevakade förstås båda semifinalerna, del 1, HÄR, och del 2, HÄR, och själva finalen, HÄR. Min favoritlåt vann! Men det största som hände den här månaden var dels att jag fick min 20 000:de kommentar (HÄR) och skrev mitt 1000:de inlägg (HÄR). Det trodde jag aldrig när jag började blogga för drygt fyra år sedan! Det blev taggat så här: Feminism 8 och arg tant 4, lite argare den här månaden, så lite bättre mådde jag nog…

Juni

Den här månaden gick sjukdomen lite upp och ner, eftersom jag ökade min pillerdos och sen sänkte den, när det blev lite trista biverkningar av den… Jag avslutade #blogg100 och jag tog tacksamt emot alla bloggtips jag fick i form av fotoutmaningar, feministlistor, enkäter och litteraturfrågor. Bloggvärlden är full av tips som underlättar skrivandet! Jag blev bättre, så pass att det faktiskt blev lite pysslande, se HÄR!. Trots krånglet med medicinen började jag ändå bli bättre den här månaden, jag orkade läsa mer igen och jag var på mitt första möte med den lokala medlemsgruppen för Feministiskt Initiativ (läs HÄR), den andra saken (förutom skrivande) som gett mig energi under det här året. Det här var oxå månaden då jag kapade mitt skulderlånga hår och fick punkfrisyr igen, kolla HÄR! Taggningarna blev 4 på feminism och 3 på arg tant.

IMGP5859

 

27 tankar om “Bordsskick och Årskrönika 2014 del 1

 1. Inga hämningar här inte. Precis som det ska, lite som ”Så här ser det ut där jag är” 😉 Vilken kul idé att recensera året som gått. Kanske något jag också skulle göra. Eller kanske inte för det finns ganska mycket jag helst vill glömma 😕 Tittar framåt istället. Oj, vad jag gillar ditt glädjeskutt 🙂

  Gilla

 2. Oj det har ju hänt saker hos Dig under året som gick, vissa delar har jag varit med om men jag var väl inte direkt trogen bloggläsare under de första sex månaderna av 2014, jag hamnade nog hos Dig nån gång i juni/juli… tror jag.

  Jag har i alla fall påbörjat Stalker å det går långsamt men framåt, kanske lyckas jag läsa ut boken innan januari är slut 😉

  Gilla

 3. Kul att läsa är väl inte direkt rätt ord eftersom mkt andas kring att du mått dåligt, men du fattar vad jag menar. Gillar denna typ av inlägg. Kände igen det mesta men så läser jag ju oxå nästan alla dina inlägg. Kram med hopp om ett bättre år.

  Gilla

 4. Min man skulle få spader om han såg ditt köksbord. Han blir tokig på mig om jag lämnar saker framme, vill ha rent o snyggt. Själv passar jag på att ha lite stökigt när han är bortrest 🙂
  Jag får känslan av att du kommit ganska långt sedan du blev sjukskriven, men jag vet också att det tar en hiskelig tid att återhämta sig. Och vissa saker får man inse att man aldrig mer klarar av. Jag hoppas innerligt att du ska tillfriskna ännu mer detta år och hitta kraft och energi i det du gör och din familj!

  Gilla

 5. Ett jobbigt halvår är min spontana tanke och så känner jag mig plötsligt väldigt privilegierad. Fast ditt sybord ser lite bekant ut. Det påminner både om mitt skrivbord och mitt garagegolv. Fast det är som snickar´n brukar säga: ”Där man hyvlar faller det spån”!

  Gilla

 6. Ditt sätt att skriva och att sammanfatta och summera är väldigt intressant..Intressant att läsa om halva din uppfattning om 2014, ser fram emot fortsättningen..Dock har förra året varit väldigt tufft och kämpigt för dig..Och det ogillas!! Jag hoppas att 2015 blir ett bättre år för dig!!!

  Gilla

 7. Vad duktig du är på att skriva och vilken ordning du har på vad som hänt under månaderna. Jag har ingen koll alls. Jag vet bara att året gick och att jag började få bättre kontakt med äldsta sonen.
  Kram till dig och hoppas att det går bättre för dig detta år.

  Gilla

  • Jag har inte så bra koll, jag tackar för att bloggen finns och kan berätta för mig vad som hänt under året. Att du fått så mycket böättre kontakt med din son är verkligen fantastiskt!

   Gilla

 8. Härligt att stå för hur det ser ut man är som man är tycker jag o ditt inlägg är härligt o varmt precis som du är fast jag inte träffat dig IRL 🙂 ha en toppen dag kram

  Evas blogg

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.