Bokrecension / Feminism / Fotoutmaning / hyllvärmare / Jobb / Politik / Tre på tre

Suddiga skapelser och en älskad Nancy

Fredagstema är människoskapelser

Tema Fredag är suddigt

IMGP2962Det här är mina senaste inköp från FIs butik. Både prylarna och själva partiet är människoskapat, det första rent fysiskt det andra mer psykiskt/ideologiskt. På bilden är trycket på tröjan lite suddigt, men jag kommer vara knivskarp när jag beger mig ut i valrörelsen. Bara den här tröttheten jag just nu brottas med ger med sig.

Andras människoskapelser ser du HÄR!

Andras suddiga bilder ser du HÄR!

Innan jag somnar ska jag recensera

Nancy av Elsie Johansson

NancyDet här är den tredje och sista delen i den andra Tre på tre utmaning jag gjort i höst. Det är oxå den tredje och sista delen i Johanssons trilogi om Nancy. Tidigare i utmaningen har jag läst ”Glasfåglarna” och ”Mosippan”. De här böckerna var ett rent nöje att läsa. En varm och fin beskrivning av ett annat Sverige, och ett Sverige ur kvinnligt perspektiv. Nancy är ungefär jämnårig med mina föräldrar och mycket av det hon berättar om har jag hört om från främst min mamma. Nancys studier via Hermods är oxå bekant, min pappas kusin var den första i min barndomsby som tog studenten, och hon gjorde det med hjälp av Hermodskurser.

Jag har haft svårt att läsa de senaste månaderna. Jag är så trött, så otroligt trött hela tiden. Jag läste ändå Dan Brown, ”Jane Eyre” och Bloggdalas bokcirkelbok. Det var tungt, trots att åtminstone två av böckerna (hint, det var inte den av Dan Brown) ändå var relativt lättlästa och intressanta. Den här sparade jag till sist, eftersom jag trodde den skulle vara lätt att läsa.

Och det är den. Så pass att de dagar jag varit som allra tröttast så har ändå Nancy känts som ett mer energigivande sällskap än en tupplur. Att läsa den här boken fyller mig med värme, med en tanke till alla otaliga kvinnor som kämpat och strävat och slitit. Och haft varandra! Det är, trots alla svårigheter, en bok som ger mig hopp om människan och gör mig glad. Jag är lite kär i Nancy och önskar henne all lycka i livet!

Läs! Boken finns som samlingsvolym, med alla tre i en och samma, och går att låna på bibliotek!

Hyllvärmare, ja.
Boktolva, nej.

Spänningsutmaningen, nej.
Kaosutmaningen, ja, Läs sista boken i en trilogi/serie.
Bloggdala Bokcirkel, nej.

Tre på tre: ja.

Så, nu kan jag vila ett tag… Jag har läst på om min sjukdom. Utmattningssyndrom/utmattningsdepression och sett att det är vanligt att den behandlas som en depression, med mediciner och KBT. Vilket kan behövas inledningsvis, för att häva en eventuell depression, men därefter fungerar det inte mot utmattningen.

Det känns som det är vad som hänt mig nu. Jag äter medicin och går på samtal där jag får saker att träna på, men jag är inte alls ledsen längre, jag är bara trött. Och det som ska hjälpa mot tröttheten är arbetsträning, men på ett annat jobb än det ordinarie. Och det har inte funkat för mig att gå till min arbetsträning. Det är visserligen på en annan enhet och utan arbetsuppgifter, men alla känner mig där och jag dras in i jobbet ändå.

Vi får se hur det går på avstämningsmötet om två veckor, för snart går min sjukskrivning ut, och jag är inte det minsta närmre att kunna återgå till mitt jobb.

Jag tror jag sover en stund nu ZZZzzzzzzz….

25 tankar om “Suddiga skapelser och en älskad Nancy

 1. Så mörkt och grått som är så kan man då inte heller bli piggare. Hoppas att det ordnar sig för dig, vet hur jobbigt det är.
  Ha en fin dag
  Meta

  Gilla

 2. Sjukskrivningsreglerna är inte precis en dans på rosor. Jag kan dem, tro mig. När dagarna är slut, är dagarna slut. Utförsäkring, 3 månader karens och så börjar hela dansen från början igen. Det finns folk som har gjort det 3 gånger nu.
  Elsie Johansson – jag får nog göra slag i saken och börjar läsa henne. Har stått länge på min ”att-läsa-lista”.
  Ta hand om dig!

  Gilla

 3. Talande bild för hela politiken just nu, den känns väldigt suddig och luddig även om Fi inte är med och leker i sandlådan. Får hoppas att de verkligen kommer in i Riksdagen i mars så det blir lite ordning 🙂

  Gilla

 4. Elsie Johansson har jag sett på tv i intervjuer, men aldrig läst. Låter som en god idé att göra! Fi fan! En valrysare på gång igen! Hur ska detta sluta?

  Gilla

 5. Har Du testat B12 tabletter? Min syster åkte ju på nån utmattningshistoria när hon var på Almedalen Gotland å hon kraschade rätt ordentligt där, nu har hon fått B12 å är i princip frisk…

  Gilla

 6. Hoppas din trötthet ger med sig annars blir det jobbigt med valrörelsen!
  Har läst alla tre böckerna, gillar Elsie Johansson!

  Gilla

 7. Ja, jag läste också det där om utmattning.. Och det stämmer säkert. För under min sex månaders sjukskrivning hade jag ingen medicin alls och jag gick inte på KBT utan jag fick hjälp av en arbetsterapeut. Jag bytte i och för sig inte arbetsplats men jag mötte nog väldigt insiktsfulla läkare.

  Hoppas du har en bra helg! Kramar

  Gilla

 8. Pingback: Mina bokår 2014 och 2015! | Freja funderar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.