Arg tant / Döskallar / Feminism / Fotoutmaning / Jul / Politik / TV

Brådskande, presskonferens!

Tisdagstema är Brådskande i dag.

En sak som brådskar i många hem just nu är julen. Adventsstjärnor, adventsljus och kalendrar ska redan vara på plats och det är hög tid att planera och inhandla julklapparna. Sen är det kakorna som ska bakas, maten som ska inhandlas, granen som ska huggas och kläs. Glöm inte julkorten, och sen glögg och lussebullar till Lucia.

Vi kanske pyntar så här:

IMGP9447Och kanske får vi någon gång upp våra adventsstjärnor i vardagsrummet:

IMGP9175Men de i köket var helt döda och ska bytas mot nya. Någon gång…

IMGP9179Men ingen brådska för vår del, det blir när det blir, det passar mitt tillstånd just nu. Bilderna är från tidigare år.

Andras brådskande bilder kan du se HÄR!

I dag tittade jag på den direktsända presskonferensen efter att Sverigedemokraterna beslutat hur de ska rösta i budgetfrågan i morgon. Det finns alltså tre budgetförslag, SDs egna, Alliansens och Regeringens. Först kommer en omröstning att ske mellan SDs och Alliansens budgetar, där naturligtvis alliansen vinner i kraft av större antal. Därefter kommer Alliansens budget att ställas mot Regeringens, och frågan var om SD skulle välja att rösta med Regeringen, med Alliansen eller lägga ner sina röster.

Presskonferensen direktsändes som sagt, i flera medier. En dåligt planerad presskonferens, där det är mer kameror och nackar på åhörare som syns än talespersonerna. De som talar är tillförordnad partiordförande Martin Karlsson och finansekonomiska talespersonen Oscar Sjöstedt. Och som de pratar…

De börjar med att prata om de tre budgetalternativen och enligt dem är, förstås, den egna budgeten stark, och de andra två svaga. Enligt dem är regeringens budget starkare inom välfärden, och alliansen starkare inom skattesänkningar men, enligt SD så är båda lika svaga när det gäller invandring.

De menar därför att de måste väga in även sin syn på regeringen och sin tro på dem. Därefter följer ett evighets långt malande om ”massinvandringen” och att Regeringen sviker kommunerna. SD tar tillfället i akt att köra sin ordinarie skrämselpropaganda, bullshit och lögner. För att förstå SD fullt ut behöver jag en ordlista, där ”Äldrekollektivet” används istället för ”Pensionärer” och ”Massinvandring” istället för ”Invandring”. ”Äldrekollektivet” innebär alltså alla äldre, oklart när en blir äldre, och då innehåller det även de som fortfarande arbetar efter pensionsålder, vilket ofta är högavlönade, som får marginellt högre skatt av regeringens budget. På så sätt kan de dissa regeringens budget och fortfarande säga att de gynnar ”Äldrekollektivet”, vilket nu tydligen är SDs variant av ”pensionärer”.

Min känsla, när jag kollade TV samtidigt som jag följde kommentarerna på twitter var: ”Men tjaaaata! SD, er tidning har redan släppt beslutet, er presskonferens blev nu en antiklimax.” För så var det, tidningen Samtiden, som stöds på olika sätt av SD, gick ut med beskedet innan presskonferensen nått till frågan den skulle handla om, det gjorde det ännu tydligare att presskonferensen bara var slutet på veckors manipulerande från SD av media för att få så mycket utrymme som möjligt om sin egen politik.

På presskonferensen maler de på om sina egna frågor, alltså invandring, svarar inte på några frågor, kommer aldrig fram till sin röstning i budgeten och får plats för propaganda i direktsänd riks-TV i över 20 minuter. Jag är inte ensam om att tycka det, läs mer HÄR. Jag önskade att alla bara packade ihop sina kameror och gick därifrån! Vad hände med objektiviteten nu SVT? Propaganda som bara manglas ut, utan att motsägas! Skandal och kräkframkallande!

Efter sin långa drapa med partireklam så kommer beskedet att de kommer att rösta med alliansen (och alltså emot många av de löften de gav i valrörelsen) och att om det sen blir alliansen som blir regeringsalternativ så kommer de vara beredda att rösta emot ett framtida budgetförslag från dem…

Uppenbart är att de bara vill skapa kaos, det kommer en lång utläggning om hur andra partier betett sig illa mot dem, för att på så sätt berättiga att de kan bete sig illa mot andra. De använder begreppet ”bryta mot praxis”, men det handlar mer om att sitta med offerkoftan på redan i förväg och säga om alla andra partier att ”det var de som började”. Så ser SDs syn på ansvar ut…

De är beredda att gå med på kompromisser, men det rimmar illa med den lista på tio punkter till Regeringen för att SD skulle gå med på budgeten. Där det i stort handlade om att minska invandringen, vilket, som jag och du vet efter min genomgång av deras politik, en av de få frågor de faktiskt har. Därför kan de själva så lätt slopa sina löften om till exempel högre pensioner och högre A-kassa, för när det kommer till kritan så är det inga huvudfrågor för SD.

De skrev även ett pressmeddelande som skickades ut, med samma information som det de sa under presskonferensen:

”Opinionen såväl bland väljare som inom partiet är rörlig och kan snabbt förändra sig.” (angående hur de kommit fram till beslutet, och att de då frågat sina medlemmar och väljare)

You don’t say! Ni har ju till och med skrivit in den rörligheten i ert principprogram. Förutom när det gäller invandrare hbtq och kvinnor, där ni alltid är emot…

”Riksdagsgruppen har därför fattat ett principiellt beslut om att Sverigedemokraterna kommer att agera för att försöka fälla varje regering som väljer att verka för en ökad invandring och ge Miljöpartiet ett avgörande inflytande över svensk migrationspolitik.”

Det märks att de är helt emot MP, kan det bero på att det enbart var MP, främst Friidolin, som före valet tydligt stod upp mot rasismen i SDs politik? Och eftersom invandringen är den enda fråga SD egentligen har på agendan blir alltså MP den största motståndaren i SDs ögon.

”Vi tar emot ungefär tio gånger så många asylinvandrare som genomsnittet i EU”

Det stämmer inte. Vi tar visserligen emot mer än genomsnittet, som är ungefär 15000 per land under 2013, men långt ifrån tio gånger. Vi tog emot drygt 50000 under 2013, alltså inte ens fyra gånger så mycket som snittet. När det gäller invandring som helhet, beräknat efter invandrare/invånare i landet, ligger vi först på delad nionde plats i Europa (siffror för 2010), statistik hämtad HÄR och HÄR. De ljuger, och den här gången får de göra det utan att någon, varken politisk motståndare eller journalist, finns på plats för att sticka hål på deras lögner.

Så nu står vi här, inför en budgetomröstning, där alla partier säger sig ta ansvar, men där ansvaret just nu ligger på alliansen. Jag har svårt att se att den sittande Regeringen skulle kunna sitta kvar och arbeta utifrån en budget som Alliansen tagit fram. Löfvén har även sagt att han ska avgå som statsminister om inte budgeten går igenom. Enbart om alliansen väljer att lägga ner sina röster, eller rösta på regeringens budget, kan Sverige fortsätta framåt.  Allt annat innebär att budgeten faller, och vi får börja om från början igen… HJÄLP!

Sverigedemokraternas inledning till sitt principprogram skrev jag om HÄR!

Sveri gedemokraterna och demokratin skrev jag om HÄR!
Sverigedemokraterna och människan skrev jag om HÄR!
Sverigedemokraterna och socialkonservatismen skrev jag om HÄR!
Sverigedemokraterna och nationalismen skrev jag om HÄR!

Sverigedemokraterna och nationen skrev jag om HÄR!
Sverigedemokraterna och staten skriver jag om HÄR.

Sverigedemokraterna och kulturen skrev jag om HÄR!
Sverigedemokraterna och mångkulturalismen skrev jag om HÄR!
Sverigedemokraterna och invandringen skrev jag om HÄR!
Sverigedemokraterna, familjen och jämställdheten skrev jag om HÄR!
Sverigedemokraterna och den ideella sektorn skrev jag om HÄR!
Sverigedemokraterna och religionen skrev jag om HÄR!
Sverigedemokraterna och samhällsbyggnaden skrev jag om HÄR.
Sverigedemokraterna och ekonomin skrev jag om HÄR.
Sverigedemokraterna och arbetsmarknaden skrev jag om HÄR.
Sverigedemokraterna och välfärden skrev jag om HÄR!
Sverigedemokraterna och rättssamhället skrev jag om HÄR!
Sverigedemokraterna och försvaret skrev jag om HÄR!.
Sverigedemokraterna och energipolitiken skrev jag om HÄR.
Sverigedemokraterna och omsorgen om djur och natur skrev jag om HÄR.
Sverigedemokraterna och omvärlden skrev jag om HÄR.

SD och Rasismen skrev jag om HÄR!
SDs valmanifest skrev jag om HÄR!
SD och vad som är svenskt skrev jag om HÄR!

IMGP4919

 

 

Annonser

39 thoughts on “Brådskande, presskonferens!

 1. Fina bilder pà adventsstjärnorna! Stjärnorna brukar jag själv ha bràttom med för de sprider sà mysigt ljus, lussebullar bakade jag faktiskt igàr men resten är det ingen bràdska med. Ha en skön kväll!

  Gilla

 2. Jag såg inte presskonferensen men har sett lite på nyheterna.. Jaaadu, vet inte vad jag ska säga.. men är inte glad.

  Tur att ”mina bloggvänner” pyntar i sina bloggar. Här har vi bara flyttkaos. Men nästa jul, DÅ ska jag pynta, göra pepparkakshus, baka, koka knäck..

  Gilla

 3. Det är förskräckligt att ett parti som SD hamnat i en position där de kan avgöra Sveriges framtid! Nog för julstjärnor i fönstren är viktiga, men just nu känns det som det finns viktigare saker att bry sej om!

  Gilla

 4. Krig i sandlådan. Det är både patetiskt och skrämmande. Det där partiet måste bort. Nu.

  Svar: Det är fortfarande kaos att ta sig till och från Friends. Gående från tåget går det rätt bra, kringelkrokväg runt byggarbetsplatser. Men för taxi och bilar är det rena skämtet. Konstigt att ingen bil- eller taxiförare har blivit ihjälslagen eller en gående överkörd.

  Gilla

 5. Ja, idag har det varit full fart på alla sätt.

  Jobba, läkarbesök och sedan jobba igen. Blev lite svårt med borrande hantverkare så jag gav upp efter några timmar. 😦

  Sedan kollade jag också på det stora kaoset i alla live-sändningar… Man häpnar!

  Gilla

 6. Ja julen stressar upp många.Satt precis och funderade lite över julklappar, tycker att det iallafall är dags att tänka igenom den biten när man redan sett inslagna liggandes under granen hos folk. Lite väl framförhållning kan ja tycka 😉

  Gilla

 7. Var har du hittat din fina ängel i metall som syns i fönstret *fin*
  En ödesdag blev det igår. SD som säger att de ska rösta mot förslag oavsett vilka som kommer fram?!?! Detta är ingen lekstuga detta är allvar!

  Gilla

 8. Var har du hittat din fina ängel i metall som syns i fönstret *fin*
  En ödesdag blev det igår. SD som säger att de ska rösta mot förslag oavsett vilka förslag som kommer fram?!?! Detta är ingen lekstuga detta är allvar! Alliansen med sin drottning i spetsen ger också kalla handen. Lyser, makt och habegär hos många just nu. Samverkan i god tro för landet skulle allt vara det bästa nu. Jag säger bara fy … /kram
  http://spanaren55.bloggplatsen.se

  Gilla

  • Ängeln i fönstret har dottern gjort, vi har två, det var julpysslet på barnens skola för många år sedan, så de kom hem med varsin. Det finaste pyssel de någonsin kommit hem med, så de får hänga framme alltid! Och nu laddar jag för valkampanj, känns så där om jag ska vara ärlig…

   Gilla

 9. Nog känns det som brådskande tider, jag sa just till mannen igår att inte bara att man måste köpa en hel del nytt till ett nytt boende, utan en massa extra på det just bara för att det är jul snart. I år är det även vår tid att ha julen hos oss och då känns det lite extra brådskande att det även skall bli julstämning här hemma. 🙂

  Gilla

 10. Det blir jul även om tomtarna inte kommer upp, så den brådskan förstår jag inte alls att folk håller på med, men passande till temat 🙂

  Jag är beräknad till 6mars så det är långt kvar. Men är sjukskriven nu för min foglossning, klarar inte lyften vi har på avdelningen :/

  Gilla

 11. Jag tänker mer på varför vi firar jul. I år tar jag det lugnt och bara begrundar och är.
  Gud har mycket att säga oss, men han kan inte göra sig hörd i allt oväsen vi åstadkommer inom och runt omkring oss. Att lyssna är möjligt för den som är tyst. Det är bara i tystnaden vi riktigt kan komma till oss själva.Ha en fin dag.

  Gilla

  • Jag är inte troende, och för mig är det ytterligare en anledning att inte fira jul, eftersom julen är en kristen högtid. Eller borde i alla fall vara.

   Gilla

 12. Kaos å oreda 😦 det handlar främst om att få igenom sina egna ideer å SD skiter i Sverige å dess befolkning. Får faan hjärnblödning.

  Tänkte på Dig å Din dotter i dag då jag beställde maskerad/utklädningskläder till Elin.
  Att på nått vis göra själv orkar jag inte.

  Gillar Dina julbilder 🙂

  Gilla

 13. Jag blir galen!!! Det tog mej timmatal att somna i natt, trots 15 h jobb och dubbla sömntabletter. Jag är så arg, så rasande, jävla svinförbannad att jag inte kan tänka.
  Förbannade landsförrädare är vad de är jävla Sd väljare.

  Gilla

  • Jag hade oxå en sömnlös natt och nu ska jag organisera en valkampanj. Det känns så där om jag ska vara ärlig. Hur mycket jag än vill att FI ska komma in i riksdagen så hade jag hellre sett att Sverige inte flutit på utan ledning i fyra månader till…

   Gilla

 14. Helt rätt, man ska göra saker i sin egen takt och för att det är roligt. Bara så.
  Ja nu vet vi vad som händer. Hoppas att valdeltagandet blir skyhögt och debatten kristallklar.

  Gilla

 15. Skapa kaos så att de verkar som den enda stabila lösningen, ja det är väl det enda sättet det överhuvudtaget kan få makten och det är ju en strategi som har fungerat tidigare i historien… Så varför inte….

  Gilla

 16. Ping: Gilla Årskrönika 2014 del 2 | Freja funderar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s