Fotoutmaning / Litteraturnörderi / Politik / Trädgård

Gilla böcker med frågor? Ogilla SDs syn på demokrati…

Torsdag och tack vare Torsdagstema får jag visa vad jag gillar:

IMGP1242 IMGP1245 IMGP1248

Hösten! Jag gillar verkligen hösten!

Vad andra gillar kan du se HÄR!

Lyrans tematrio den här veckan:

”Berätta om tre bra böcker med frågetecken i titlarna!”

Det här var inte någon lätt utmaning! Totalt hittade jag bara fyra böcker i min bokhylla med en frågande titel… De här tre är bra/hoppas jag är bra…

Är det någon där? Marion Keyes, en av böckerna om familjen Walsh. Jag minns som vanligt inget av handlingen, men jag minns att jag tyckte om den, även om den var djupare än Walshböckerna annars är. Men Marian är bra på att blanda det roliga med det sorgliga, som hon gjorde i den senaste Walshboken jag läste, ”Hemligheten på Mercy Close”.

Var är alla flickor nu? Leena Lehtolainen, en finsk deckare. Jag läste några av hennes böcker för några år sedan och tyckte mycket om dem. Sen upptäckte jag att det fanns en ny på svenska som jag raskt inhandlade, men har inte läst än. Jag hoppas den är lika bra som de tidigare!

Vem har snott mitt land? Michael Moore, en arg man som skriver av sig sin ilska. Jag gillar alla som är arga, så självklart gillar jag den här, även om den är en bok som bör läsas under samma period som den behandlar. Den känns alltså lite överspelad nu, när George W Bush inte längre är USAs president. Kan ändå vara uppfriskande!

Andras frågande böcker kan du läsa om HÄR!

Dags att granska SDs syn på demokrati och folkstyre, som de tolkar på sitt alldeles egna, rasistiska, sätt!

Sverigedemokraterna och demokratin

”Vi bekämpar alla rörelser och idéer som vilar på antidemokratisk grund och försvarar alla individers grundläggande människovärde och alla folks rätt till självständighet och demokratisk utveckling.”

Vilket låter bra så länge en inte tänker på att Sverigedemokrater på andra ställen i sitt partiprogram skiljer på ”folk” och ”folk”.

”Demokrati betyder folkstyre och Sverigedemokraternas uppfattning är att man inte helt kan förbigå ordet ”folk” i begreppet folkstyre och att folkstyret i längden riskerar att bli mycket problematiskt att upprätthålla i en stat som bebos av flera folk, där det inte råder konsensus kring vilka som skall räknas till folket och där det kanske inte ens förekommer en gemensam arena för debatt eftersom invånarna i staten inte talar samma språk. Vi ser således förekomsten av en gemensam nationell och kulturell identitet bland befolkningen i staten som en av de mest grundläggande hörnstenarna i en stark och väl fungerande demokrati.”

Där kom det, det är skillnad på folk och folk, och så kan vi ju inte ha det? Inte enligt Sverigedemokraterna i alla fall, jag däremot tycker inte det är skillnad på folk och folk, så för mig är det här ingen problem. För Sverigedemokraterna är det deras huvudproblem. Om de bara fick slänga ut alla som inte tycker som dem så skulle livet, och demokratin, bli så mycket enklare. OBS! Ironi…

Sverigedemokraternas inledning till sitt principprogram skrev jag om HÄR!
Sverigedemokraterna och människan skrev jag om HÄR!
Sverigedemokraterna och nationen skrev jag om HÄR!
Sverigedemokraterna och kulturen skrev jag om HÄR!
Sverigedemokraterna och mångkulturalismen skrev jag om HÄR!
Sverigedemokraterna, familjen och jämställdheten skrev jag om HÄR!
Sverigedemokraterna och religionen skrev jag om HÄR!
Sverigedemokraterna och välfärden skrev jag om HÄR!

SD och Rasismen skrev jag om HÄR!
SDs valmanifest skrev jag om HÄR!
SD och vad som är svenskt skrev jag om HÄR!

 

Annonser

42 thoughts on “Gilla böcker med frågor? Ogilla SDs syn på demokrati…

 1. Hösten kan vara väldigt vacker med sprakande färger i naturen, klar luft och kanske strålande solsken! Idag har vi regn, blåst och 7 plusgrader och då tycker jag att hösten inte är så kul! Men imorgon blir det nog bättre!
  Ha en skön kväll!

  Gilla

 2. Så vackra höstbilder. Jag önskar jag hade orken och föreviga den iår 🙂

  böcker med ? efter är nog inte det lättaste. och SD orkar jag inte läsa nu, blir bara irriterad då haha, och den energin sparar jag till fina bloggläsare (som du tex) istället 🙂

  Gilla

 3. Gillar också hösten och gillar dina höstbilder lite extra för hösten här är inte alls som där du är 😉 Höstens vackra färgprakt lyser med sin frånvaro och inte prasslar det av löv under skorna när jag är ute på promenad 😉 Suck… 😉 …men man kan ju inte få allt här i världen 🙂

  Gilla

 4. Kul tematrio. Länge sen jag var med, kom av mig av någon anledning. Den enda bok som jag har läst i din trio är Var är alla flickor nu? Jag gillar de böcker som jag har läst av Leena Lehtolainen och tyckte den var bra. Blir intressant att höra vad du tyckte om den sen. Fina höstbilder! 🙂

  Gilla

 5. Jag gillar ocksà hösten men har inte lyckats fota sà mycket höstlöv ännu! Marian Keyes har jag läst, gillar hennes böcker. Michael Moore har gjort ett par riktigt bra filmer, boken har jag inte läst.

  Gilla

 6. Läs gärna korkade vita män av honom också, jättekul. Gillar du den stilen så kan jag rekomendera en svensk variant. Saker jag inte förstår och människor jag inte gillar av Lena Sundström.
  När det gäller Sverigedemokraterna så känner jag också en stark nationell och kulturell intensitet, men den tror jag knappast Jimmie Åkesson delar fast vi är födda i samma land av svenska föräldrar. Underligt va 🙂
  Angående Sam Spade så hittade jag på en perfekt figur att skriva hårdkokt om som passar henne på bilden, skrev det här för några år sedan.
  http://pennfajten.se/2011/06/skrivuppgift-4-text-av-midsommarstangen/

  Gilla

  • Jag har läst den Moore, men Lena Sundström har jag inte läst, ska kolla in den! Och jag läste den hårdkokta berättelse, kanonbra att bygga ut till en roman med din bild som omslag. För det är väl så författande funkar? Hitta ett snyggt bokomslag och skriv sen berättelsen som passar…

   Gilla

 7. Alltså. Sverigedemokraterna. Jag blir så trött.

  Marian Keyes bok är det någon där var faktiskt den första jag läste av henne – och också den jag tyckt varit bäst, säkert mycket på grund av att den hade lite mer djup än hennes andra böcker. (Eller säkert är väl fel ordval, jag vet att det är därför, inte osäkerhet utan det är med säkerhet därför. Höhö.)

  Kramar

  Gilla

 8. SD är illa uppfostrade 😉 jag gillar inte alla men fått lära mig acceptera att folk är olika, heter sig annorlunda etc det verkar SD ha missat, olikheter berikar och om vi inte accepterar andra pga deras kultur är det galet, man behöver inte gilla alla men alla har samma värde, rätt att leva och ingen ska straffas utifrån någons uppfattning. Speciellt inte när SDs åsikt är skrämmande otäck människosyn.

  Svar Jag tror kattor är mer nogräknade än hundar när det gäller vad de stoppar i munnen, kattor undviker skämd mat medan hundar kan glufsa i sog vad som helst.

  Gilla

 9. Hösten är underbar på många sätt! Tycker även jag som gillar sol och värme. Och din björk är alltid vacker 🙂 SD orkar jag inte ens uttala mig om, då blir jag bara på dåligt humör. Ha en skön helg!

  Gilla

 10. Varit mer än lovligt blogg-off senaste tiden. Fast det är underbar höst som jag får sån energi av. Beundrar dig för din styrka att ta dig an det där partiet och deras sörja. Det är viktigt att det finns bra texter som motvikt! Tack för dem.

  Gilla

 11. Ping: Människoskapelse med siffror, pimpad sypepp och SDs socialkonservatism | Freja funderar

 12. Din höst är vacker – även om jag inte gillar höst! *ler* Hoppas du har det gott denna helg Freja! Och läs gärna något av Lena Sundström. Hon är jättebra!

  Kram

  Gilla

 13. Ping: Triss i trappor och SDs syn på nationalismen | Freja funderar

 14. Ping: Måne, feministpepp och SDs syn på staten | Freja funderar

 15. Har inte tänkt på att arga böcker passar bäst att läsa när de är aktuella, men det tror jag stämmer. Samma med gamla satir-böcker där man inte fattar exemplen…

  Gilla

 16. Ping: Regel, SD och invandringen samt lite världskultur | Freja funderar

 17. Ping: Gilla pristagare och ogilla SDs syn på den ideella sektorn | Freja funderar

 18. Ping: Min helg, sisterhood med Birgitta och SDs syn på samhällsbyggnad | Freja funderar

 19. Ping: Djup, lektyr och SD om ekonomi | Freja funderar

 20. Ping: Min helg samt SD och arbetsmarknaden | Freja funderar

 21. Ping: Kolla! Här är en bild på mina fötter i ett par skor jag gillar. Snurrigt och SD om rättssamhället | Freja funderar

 22. Ping: Min stil och SDs syn på Försvaret | Freja funderar

 23. Ping: Månadens djur är givetvis…något jag gillar, sen kollar jag in SDs syn på energipolitik | Freja funderar

 24. Ping: Ibland blir jag avundsjuk på… mina katter som slipper läsa om SD, som idag handlar om djur och natur | Freja funderar

 25. Ping: Månadens färg är givetvis…inte samma som SDs syn på omvärlden. | Freja funderar

 26. Ping: Min helg, kolla! Så här ser min autograf ut, och en liten titt på SD… | Freja funderar

 27. Ping: Nyhet, Ibland retar det mig att…ingen verkar kunna sticka hål på SDs bubbla | Freja funderar

 28. Ping: Gilla Årskrönika 2014 del 2 | Freja funderar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s