Fotoutmaning / Katter / Litteraturnörderi

Önskedröm och personligt pronomen

Onsdagstema den här veckan är: Önskedröm

IMGP0309Min önskedröm är att jag aldrig behöver mista min burma! I dag var vi hos veterinär, en specialist på diabetes. Hon ville se honom för att det i hans journal verkade som att han var så dålig. Med oro i kroppen åkte vi dit, men när hon såg honom lugnade hon oss direkt. För att vara en 18-årig katt med diabetes var han nästan oförskämt välmående… Dock är det problem att hitta rätt nivå på insulinet, så nu fick vi recept på nytt insulin och ska göra lite blodkurvor – igen… Hoppas vi snart hittar rätt dos, så kan jag andas ut ett tag till…

Andras önskedrömmar kan du se HÄR!

Den här veckan vill Lyran att vi svarar på frågan:

Berätta om tre bra böcker med personligt pronomen i titlarna!

De största vatten av Arne Dahl, en av Arne Dahls böcker om A-gruppen. Jag gillar hela den serien, nästan bättre än de böcker han skriver nu, när istället nästan alla från A-gruppen ingår i OPCOP, EUs egna polisstyrka. Jag kan verkligen rekommendera böckerna om A-gruppen, främst till dig som gillar nutida deckare i kombination med samhällskritik!

Sadie när hon dog av Ed McBain, självklart måste jag ha med en av böckerna om 87:de polisdistriktet i Isola… Jag ser fram emot min tid som pensionär då jag ska läsa om alla mina Ed McBain. Tills dess rekommenderar jag dem till dig som vill läsa de första riktiga polisromanerna, förlagan till TV-serien ”Hill Street Blues”!

Det heligaste av Denise Mina, en av mina favoritförfattare. Det här är en fristående bok, jag slukade den som jag slukar alla Minas böcker. Ges ut av mitt favoritförlag, Minotaur, jag verkar ha EXAKT samma smak för böcker som den som köper in manus till dem…

Andras boktips kan du se HÄR!

I övrigt, extremt trött, fortfarande tagen av valresultatet. Dessutom är det här en lite extra sjuk vecka, eftersom jag, som vanligt, är förkyld och går på utredning för det. Nu har de upptäckt rester av ett antal bakterier i mitt blod, i måndags var jag och tog ytterligare tester. Vilket innebar att de irriterade min hals och då blir jag direkt dålig igen, med svullen hals, onda öron och huvudvärk. I dag veterinär, med den oro som det innebär och i morgon ska jag äntligen i väg och ta biopsi på knölen som sitter på min sköldkörtel. Den har vuxit, så nu inte bara känner jag den utan jag ser den oxå, ska bli skönt, och lite oroligt, att få veta vad det är, och förhoppningsvis ta bort den. Sen är det ett uppehåll på nästan en vecka så ska jag få göra test av min andning för att se om jag har ansträngningsastma.

Det gäller att vara frisk för att orka vara sjuk…

Annonser

23 thoughts on “Önskedröm och personligt pronomen

 1. Jag förstår så väl din oro för att mista din burma.Tyvärr vet man från början att det kommer en dag! Jag hoppas också att du får vänta länge på den dagen!

  Gilla

 2. Uansett hvor meget vi stritter i mot, skal vi dø og de vi er glade i likeså.

  Så er det helse på tapetet for deg og Burman i fremtiden. Lykke til begge to.
  Klem 🙂

  Gilla

 3. Oj oj så vacker han är.Inte kunde jag tro att den var så gammal. En gång i tiden hade jag funderingar på just en sådan ras. När jag ser din ångrar jag att jag inte köpte men de var dyra och jag fick en ”bondkatt” istället men den var fin och älskad den med.

  Gilla

 4. Han är så fin! Jag lever med samma oro, önskar att jag fick ha min älskade Morris för evigt. Arne Dahl-böckerna har jag läst och jag gillar dem verkligen, något av det bästa jag läst. Gillar hans sätt att hantera språket!

  Gilla

 5. Jo du. Det gäller verkligen att vara frisk för att orka vara sjuk. Hoppas verkligen att läkarna hittar vad som är fel på dig så att de kan göra dig frisk igen.

  Gilla

 6. En sådan stilig herre! Men jag förstår din oro över hans problem, vår ena katt lever med hjärtfel. De kan konsten att skapa gråa hår de små liven, men det är de värd! Ed McBain låter som om det skulle kunna passa mig, Arne Dahl har jag första boken i A-gruppen i bokhyllan, oläst. Denise Mina har jag läst annat och gillat så ska kolla upp denna med. Tack för tipsen. Och jag hoppas att du snart mår bättre!

  Gilla

 7. intressant att du säger så om Arne Dahl. jag tänkte just läsa något för jag ska lyssna på honom den 19/10. Ed McBain har jag läst något av för länge sedan. Denise Mina är verkligen mycket speciell och bra. krya på er både du och din fina katt!

  Gilla

 8. Så skönt att det går bra för dina fina kisse. Diabetes är inte lätt att handskas med så det är ju extra skönt att den klarar sig så bra trots sin ålder. Vi fick låta en av våra katter somna in för en vecka sen, han blev 14 år och hade också diabetes. Det är så jobbigt och så hemskt att fatta beslutet men man får tänka på katten först och främst. Den får inte plågas bara för att man vill ha den kvar. Hoppas att er katt får vara med länge än. 🙂

  Gilla

  • Visst ät det så, beslutet måste fattas. Så länge min katt ändå mår bra och vill umgås med oss får han vara kvar, men jag håller koll på honom. Och hoppas att det ändå dröjer ett tag till innan det är dags.

   Gilla

 9. Skönt att Burman mår bra 🙂 Mindre skönt att du inte gör det – hoppas det rulla rpå och de hittar enkla lösningar på allt! 😉 Nej, jag vet – om det ändå vore så enkelt … jo, men ändå – önska kostar ju inget!

  Gilla

 10. Ed McBain känns som inte som en författare jag har läst, har hört talas om ja men ingen boktitel ploppar upp. Denise Mina känns helt obekant… Lägger dock namnet på minnet så jag kan kolla upp ifall någon bok känns intressant..

  Jobbigt med sjuka djur, jag hoppas Ni får ordning på diabetesen. Största å enda felet med djur är att de inte lever tillräckligt länge… Min kisse blev 10 år i juli, ingen ålder direkt, men som utekatt lever en katt ett hårdare liv… nu blir det blött, kyligt, vinter å snö å då flyttar Fru Katt troligtvis in igen å då tar hon igen allt hon missade under vår å sommar.

  Gilla

 11. Jätteskönt att Burman mår bra och 18 år är verkligen en imponerande ålder!

  det där med att behöva vara frisk för att vara sjuk har jag hört förut och det är ju sorgligt men sant. otroligt mycket ansvar ställs på den som är sjuk.

  Kramar

  Gilla

 12. Finaste Freja!!! NU är jag tillbaka jag också och har läst igenom dina senaste inlägg!!! Fantastiskt glad är jag att du orkat kampanja och valarbeta!!! Heja dig!! Och precis som du skriver så ÄR det ju en framgång för F! då ni ju får partistöd och därmed kommer ha råd att kampanja på ett helt annat sätt än i år! :)) Jag tycker ni ändå har varit fantastiskt duktiga! Vad gäller valresultatet…. Suck… Jag vågar inte andas ut..

  Härligt att burman är friskare än lovligt *ler* Mindre kul är det att du blivit förkyld. Igen. Ang. biopsin har jag gjort en sådan för fem år sedan. Jag har också en knöl – synlig knöl – på sköölskörteln, så de gjorde ett test. Det var inget elakartat och de ville inte ta bort den. Så vi får väl se hur det blir senare i livet.

  Hoppas nu att du får bra besked. En massa kramar ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s