Arg tant / Feminism / Fotoutmaning / Frejigt / Katter / Trädgård

Gilla och ogilla: SD, what are you good for? Absolutley nothing!

Torsdag och Torsdagstema!

Vad gillar jag i dag?

Jag gillar mina fina katter, som alltid…

IMGP0286 IMGP0298 IMGP0311

Jag gillar mina fina björkar med sina flikiga blad, lite extra nu när hösten kommer!IMGP0103 IMGP0109 IMGP0115Så gillar jag att min lilla ork ändå räcker till korta kampanjer för Feministiskt initiativ, stod och delade ut broschyrer och valsedlar på ett soligt torg igår!

IMGP0067

”Come to the pink side, we have muffins!”IMGP0063 beskärdVad andra gillar kan du se HÄR!

Vad jag däremot skarpt ogillar är Sverigedemokraterna och den normalisering av rasism som sker på grund av dem. Ta till exempel ordet ”rasism”. Allt för många kopplar samman rasism med ras, och när SD då uttalar sig hatiskt om islamismen som står för politisk islam, motsvarande kristna fundamentalister, och låter det i princip omfatta alla muslimer (vilket är grovt felaktigt) så menar de att de inte är rasister, eftersom muslimer inte är en ras… Det blir alltså semantik, samtidigt som de kränker alla muslimer och hotar dem med utvisning hur integrerade i det svenska samhället de än är.

Jag kollade upp ordet rasism:

”Huruvida människoraser existerar är ett kontroversiellt område och det har inom västvärlden under samtiden avfärdats på grunder av mellanfolklig genetisk likhet. Rasism blir då ur ett taxonomiskt perspektiv inte relevant, eftersom människan är en homogen art. Inom antropologin råder konsensus om att det inte finns människoraser, och man anser att försök till identifiering av rasskillnader mellan människor är ovetenskapligt.

Ordet rasism kan i många fall användas i överförd mening, exempelvis baserat på hudfärg, kultur, art eller härstamning. Skillnaden behöver alltså inte avse just ras, utan det avgörande är principen att bedöma individer efter vilka de är och inte efter vad de gör.” Citat från Wikipedia

Men SD envisas med att hävda att de inte är rasister, efter som islam, muslimer och nu då, ”islamismen”, inte är en ras… Det går inte att få dem att förstå att det inte finns raser av människor, vi är EN ras. Rasism handlar istället om förtryckande strukturer av människor från vissa delar av världen eller av de som hör till en viss religion. Det verkar vara för komplext för att Jimmie med anhang ska förstå det. Eller, det är väl så, att viljan att förstå inte finns…

Och det gör ju tyvärr att viljan inte heller finns att förstå skillnaden mellan främlingsfientlig och rasistisk, eller att förstå varför det inte finns något sånt som ”omvänd rasism”. Rasism är en struktur, som påverkar rasifierade i hela deras liv, på olika sätt. Att någon ryter tillbaka något fördomsfullt mot de privilegierade vita handlar just om det, fördomar (och ett utlopp för frustration och ilska), det kan förstås kännas kränkande men det kan aldrig bli rasism, för det stöds inte av några strukturer i samhället.

Den bild SD målar upp av Sverige är en låtsasidyll från 50-talet. En verklighet de säger sig vilja ha tillbaka, men en verklighet som aldrig funnits, annat än på film och kanske i kolorerade damtidningar… De vill tillbaka till ett samhälle de bara tror har funnits, där män var män, kvinnor var kvinnor, barnen vattenkammade och välartade, alla var vita och alla gick till kyrkan på söndagarna… En bild de själva långt ifrån lever upp till, för de visar sig hela tiden vara allt annat än välartade och vattenkammade.

En av de frågor SD basunerar ut är att de vill hjälpa på plats  istället för att flyktingar ska komma till oss. Vilket förstås låter fint och bra på alla sätt och vis. Det är ju bara att gå till sig själv. Om det skulle bli omöjligt att leva här i mitt hem för mig skulle jag hellre se att någon hjälpte mig att ordna upp situationen här hemma än att jag skulle ge mig ut på en livsfarlig resa där jag troligtvis skulle skiljas från min familj på vägen och inte veta något om vi någonsin skulle få leva tillsammans igen. Men de talar inte om hur de tänker sig att den hjälpen ska gå till.

För det är en sak om du flyr från fattigdom, svält och naturkatastrofer, där det är möjligt att hjälpa på plats, och en helt annan om du flyr på grund av krig, eller för att du förföljs i ditt hemland på grund av din politiska åsikt, sexuella läggning eller sexuella identitet. Hur tänker sig SD att vi ska hjälpa på plats i de situationerna? Säga till landet att sluta kriga? Gå in och inte bara ändra det landets lagar utan även landets värderingar? Och om de nu verkligen ville hjälpa på plats, om de menar allvar med det, varför har de då, i sin budget, avsatt mindre pengar till det än vad vi nu använder årligen? Samtidigt som de dragit ner helt på budgeten för att ta emot flyktingar…

Läs mer hos Kickan om att hjälpa på plats…

Jag blir så trött på deras retoriska tricks, att låtsas vilja hjälpa, men på ett annat, mer humant, sätt. Fast de sätter inte av några pengar alls till det… SD är det parti som allra mest utnyttjar den vidriga blandningen av enkla lösningar och lögner för att få röster. Som när Jimmie berättar att våra åldringar svälter ihjäl och att vi därför behöver pengarna som läggs på flyktingar för att se till att alla äldre ska få äta sig mätta. Det är klart att det lockar röster, vem vill inte att mormor ska må bra? Men det Jimmie INTE säger är att det inte alls är bristen på näringsriktig mat som gör att åldringar svälter, utan kombinationen av mediciner som förändrar möjligheten till ämnesomsättning och en försämrad förmåga till ämnesomsättning som beror på ålderdom. Att åtgärda det handlar om att skriva riktlinkjer och informera, inte alls särskilt kostsamt. Jimmie vet att det låter bra att säga ”Vi ska ta hand om våra äldre” vilket förstås alla tycker, men inte tala om hur de ska göra det: ”Genom att stoppa och skicka hem hälften av dem som jobbar med att ta hand om dem”…

Mer bra länkar hos Kickan

Jag mår oxå illa, riktigt illa, när jag tänker på att så många som var tionde person jag möter är en potentiell SD-väljare… Om de ändå stod för att de är rasister, det är ju bara fånigt att de ens låtsas nått annat. Men de fortsätter envist att hävda att de inte är rasister, förlitande på det som jag skrev ovan ”muslimer är ingen ras”. Jag vill ställa mig upp och skrika ”DET FINNS BARA EN RAS – MÄNNISKAN”, och att klumpa ihop olika människor, som redan är i underläge på grund av fördomar och strukturellt förtryck, det är inget annat än rasism. Strukturellt förtryck innebär att du diskrimineras för sådant som egentligen inte alls har med dina personliga egenskaper, dig som individ, att göra. Till exempel för att du har ett utlandsklingande namn, har en annan hudfärg än vit, bär religiösa symboler som visar att du inte är kristen. Det finns statistik och ett antal uttalanden från arbetsgivare som visar att till exempel utlandsklingande namn sorteras bort bland ansökningshandlingar till jobb.

Jag har en bekant från Somalia som är kemiingenjör, har ett franskt namn, talar somaliska, franska och engelska flytande. Hen har jobbat inom petroliumindustrin både i Frankrike och England och lever nu i Sverige. När hen sökte jobb på ett svenskt petroliumföretag blev hen kallad till intervju, men väl där blev hen utskrattad. Den som skulle intervjua hen hämtade till och med kollegor som kunde vara med och skratta åt att hen trodde sig kunna få jobb hos dem. DET är strukturell rasism!

Ordet rasism står för ett strukturellt förtryck av individer med en etnicitet, hudfärg eller religion som av de som är normen (de vita kristna västerlänningarna) anses mindre värda. Det är så inrotat i oss att jag skulle säga att alla vita kristna i västvärlden ÄR rasister, vi vet bara inte om det. Skillnaden är att det är en stor del av oss som emellanåt inser att vi tänker, tycker eller säger något rasistiskt och då skäms för det och vill ändra vårt beteende.

SD skäms inte, de tar den strukturella rasismen som en sanning, de påstår att den bygger på fakta och inte fördomar och sen kör de bara i full fart på den linjen. De vill inte reflektera, de vill inte tänka efter och det är det otäcka med dem. För när de fått ut alla muslimer, vilka ska de ge sig på då? För de kommer fortfarande uppleva att världen är orättvis mot dem, och det måste vara någon annans fel… Ska alla med mörkare hudfärg ut då? Och sen judarna, hinduisterna, buddhisterna? Sen alla asiater och sydamerikaner? Sen alla som inte är av nordisk härkomst? Och sen alla som inte är av skandinavisk härkomst? Sen alla som inte kan spåra svenska anfäder tillbaka i minst 8 generationer? Och när de fortfarande inte fått allt de önskar då är det dags att slänga ut kvinnorna…

För de kommer aldrig att bli nöjda. De kommer aldrig att få den makt de vill ha, den respekt de tycker sig förtjäna, den status de vill uppnå. Varför? För att de saknar förmågan att reflektera och tänka efter, vilket är vad som satt dem i den här sitsen. kvar kommer det att finnas 700 000 ensamma män som förtvivlat försöker stänga Sveriges gränser så att inget att tänka eller reflektera över lyckas sippra in till dem. För tänk om de skulle inse att de gjort ett enormt misstag, det får ju inte hända.

Hela grejen är att ju fler av deras kandidater som avslöjas som rasister, desto större förtroende får de från sina anhängare. De upplevs som underdogs, som ett alternativ till etablissemanget, som de som ska rädda den etniskt svenska mannen så att makten återgår till honom. Inga invandrare och inga kvinnor ska få sticka upp! Så jäkla otäckt att inse att så många (främst män, men även kvinnor) faktiskt tycker att det är helt OK att resonera så här. Och Jimmie är en hal, slipad och skrämmande psykopat. I debatten mot Schyman förra veckan insåg jag snabbt att han hade sin taktik klar. Han visste att han inte har en chans i en normal debatt och inte heller om de håller sig till fakta och samma spelregler, så han tog det aggressiva ilskekortet och stod bara och tuggade fradga och sprutade eld. Det vinner han ytterligare några antifeminister på!

Jag tror att de som röstar på SD vet att nolltoleransen bara är ett spel för galleriet, och att representanter för partiet allt som oftast (regel snarare än undantag) uttalar sig sexistiskt, homofobiskt och rasistiskt bara gör väljarna nöjda och det är därför de röstar på dem. Vilket är väldigt otäckt!

Det känns otroligt otäckt att de kan fortsätta tro att de hör till en övermänniskoras och att de vet bäst, när alla vi andra bara skäms över dem…

SDs valmanifest kan du läsa om HÄR!

SD och Människan kan du läsa om HÄR!

SD och Mångkulturen kan du läsa om HÄR!

Kvar för mig att skriva om är:

SD och Nationen

SD Familjen och Jämställdheten

SD och Religionen

SD och Välfärden

SD och Kulturen

 

 

19 tankar om “Gilla och ogilla: SD, what are you good for? Absolutley nothing!

 1. Det finnes bare mennesker, overmennesker er en myte, akkurat som ”det svenske folkhemmet” på 50 tallet.
  Wake up time er visst nødvendig for mange?

  Klem 🙂

  Gilla

 2. Vackra bilder på katterna och träden! Håller med dig om SD, det är skrämmande att det trots allt går så bra för dem. Man vet inte om man ska skratta eller gråta när de pratar om sin ”nolltolerans mot rasism”. Om den funkade skulle det ju inte finnas något SD eller hur?! Vi kan bara hoppas på att det går dåligt för dem i valet.

  Gilla

 3. Gillar dina katter, dina björkar och ditt engagemang. Själv känner jag att det politiska valspelet står mig över öronen … så pass att jag inte orkar lyssna på debatterna.
  Men röstat, DET har jag!

  Gilla

 4. Blir less när folk jämför Sverigedemokraterna med Miljöpartiet och säger att det är bättre att lägga son röst på SD eftersom MP förstör Norrland…
  Har en vän från Afrika, hon fick sommarjobb som städerska, men först fick hon gå som praktikant utan lön och sedan blev arbetsgivaren förvånad över att min mörka vän kunde städa så mycket bättre än de ordinarie städarna (svenskar) så jäkla galet.

  Gilla

 5. Härliga bilder du visar ♥ Till SD känner jag bara ett stort förakt…Vi ska ha ett skolval som så många andra skolor har, i vår klass är de flesta säkra på att SD ska vinna bland pojkarna…Men jag känner ändå att många av ungdomarna börjar ändra åsikter, förhoppningsvis har det talats mer politik vid middagsborden nu i valtider och kompisars åsikter och okunskap får inte råda…. återkommer…kram

  Gilla

 6. Din höst har kommit betydligt längre än min här i 08. Fortfarande 95 procent grönt.
  Ganska gulligt er reklam för Schyman & Co. Jag menar 650 000 budgeterade kronor för en valkampanj tillåter ju inga valstugor/affischer som ”de stora” har råd med. Bloggade just om det. 70 miljoner låg i potten för Socialdemokraterna och Centern till exempel.

  Hoppas, hoppas innerligt att SD inte blir en vågmästare i årets val. Det vore fruktansvärt! Efter EU-valet och tendenserna i andra europeiska länder blir jag mera och mera vettskrämd.

  Gilla

 7. Fina bilder på dina katter och höstbjörk.
  SD, ja, mera än bedrövligt det hela.
  Jag vill ha fokus på den sociala biten. Skyddsnätet har fått stora hål de sista åtta åren. Alldeles för många människor har farit väldigt illa.

  Gilla

 8. Om Söndag röstar jag som min man, och det kommer INTE att bli på SD..!! Vi vill bevara lantbruket i Sverige, och jag hoppas vi har valt rätt parti, som hjälper oss att göra det!!

  Gilla

 9. Jag tycker att det politiska klimatet rent allmänt har förändrats. Det handlar om PR-trimmade politiker som är mediatränade för att nå framgång. Den politiker som saknar den professionella skolningen men brinner för sin sak kan på det sättet vara chanslös.
  Det är som om det har blivit accepterat med en ton i debatter där det handlar om att vara den som är tuffast och angriper hårdast, för att gå segrande ur duellen. Det blir fula tjuvknep och strategier att sätta motståndaren ur spel. Det skrämmer mig eftersom jag vill att vårt land ska styras av ansvarsfulla politiker som är ärliga och pålästa och menar vad de säger, i stället för att vara coachade av ett PR-team som lägger ord i deras mun och klär dem på ett lämpligt sätt.

  Gilla

 10. Fina bilder på dina katter och björkar! Håller med dig ang SD, det är skrämmande! Jag hoppas fler får upp ögonen och inser deras falska spel! Och att vi som du säger alla är människor!

  Gilla

 11. Pingback: Gilla Årskrönika 2014 del 2 | Freja funderar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.