Barn / Fotoutmaning / Resor

25 tankar om “svartvitt vilt fönster…

 1. Åhh, när jag såg att veckans fönster skulle vara ”Vilt” så visste jag att jag hade det rätta fönstret i arkivet. Det är från förra höstens resa för mig och barnen till Amsterdam, när vi åker med en båt på kanalerna. Ser ni vad som sitter där i fönstret? Nalle Puh och Tigger. De är kanske inte så vilda, men en björn och en tiger är ändå rätt vilt tycker jag!

  Sen skulle det då vara ett svartvitt foto i ordlös lördag. Jag är kass på bildredigeringsprogram, men hur svårt kan det vara? Så jag öppnade Krita, som är det bildhanteringsprogram som jag har till min numer Linuxbaserade dator. Suck. Handboken, på en halv sida, typ, handlade mest om hur otroligt flexibelt och lättanvänt programmet är… Efter mycket letande och testande lyckades jag få till svartvitt, men i originalbilden blev då Nalle Puh och Tigger nästan osynliga, så jag måste beskära…

  Där var jag nästan tvungen att ge upp för hur jag än gjorde lyckades jag inte få till det. Mannen och jag satt med gemensamma krafter och försökte förstå de knappa instruktionerna. När vi sen hittade en tutorial på Youtube bröt jag nästan ihop, för sämre pedagogik har jag sällan sett. Till sist lyckades vi, men bilden är ju alldeles sjösjuk… Jag gör bara inte om det!

  Så, även om Nalle Puh och Tigger inte är så vilda så gick det rätt vilt till här hemma när jag skulle fixa till bilden…

  Gilla

 2. Du har verkligen jobbat hårt för att få till denna dubbelutmaning. Bra där. Å sjösjuk – ja, ni satt ju på en båt när du tog den, så det är ju helt naturligt;-)

  Föreslår att du investerar cirka 700 kronor och köper Photoshop Elements. Det programmet är pedagogiskt och lättanvänt. Har själv Photoshop CS, men jag använder ändå bara grundfunktionerna. Elements skulle duga helt och hållet.

  Gilla

 3. I vanlig ordning så lyckas du bra med dina kombinationer av fotoutmaningar.
  Kom genast och tänka på låten ”En björn och en tiger i drömmarnas land…”, nästan lite nostalgitripp blev det 🙂

  Gilla

 4. Du fick ju en snygg bild i svartvitt tillslut i alla fall Testa MAC någongång. Deras Iphoto är busenkelt. Hårdrocksbilden som jag strulat otroligt med för att rädda ett par inlägg ned, fixade jag på några minuter.

  Gilla

 5. Lol jo du jag känner igen det där vilda slitet med obegripliga redigeringsfinesser. Men du är smart och fick till en riktigt bra bild. Och Tiger jaaa han är ju vilt skuttig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.