#blogg100 / Fotoutmaning / Melodifestival / Trädgård

Blommig ESC-helg!

#blogg100 inlägg 72

Fototriss den här veckan har temat:

”BLOMMOR. Vilda blommor, snittblommor, torkade blommor, blommande träd och buskar – leta efter vackra färger och former och sätt samman en fin fototriss av de bästa blomsterbilderna ni tar.”

Dessutom finns en chans att vinna ett presentkort på Coolstuff. Om jag vinner skulle jag köpa den HÄR till mig själv i Mors Dags present!

Marit vill att jag visar min helg, och de här blommorna fotade jag idag efter att jag klippt klart häcken i trädgården, så tillsammans med texten här nedan om ESC-finalen täcker det rätt väl in hela min helg!

Andras blommor kan du se HÄR!

Andras helger kan du se HÄR!

De enda blommor som finns i trädgården är fortfarande scilla och primula. I dag roade jag mig med att fota genom mina förstoringslinser, så här blev resultatet!

IMGP4034 IMGP4041 IMGP4049

Finalen i Eurovision Song Contest, 2014

Här kommer mina livesynpunkter!

Jag önskar att Österrike vinner, för det är den låt jag gillar allra bäst, trots att det är en dramaballad. Men den har pampig James Bond känsla och är i en klass för sig! I övrigt gillar jag Ryssland, Italien och Finland och hoppas att Frankrike är bra på scen.

Så skrattar jag åt dramat i Rumäniens låt, som är helt over the top. Från cirkelrunda pianot, via udda armrörelser till musiken ända fram till knästående när de höga tonerna ska tas som avslutas med gratulerande kram från duettpartnern. Härligt överdrivet teatraliskt! Kvällens glädjespridare!

Och, självklart håller jag på Sverige, men av en enda anledning. OM vi skulle vinna så ska jag och barnen går på nästa års ESC-final, kosta vad det kosta vill!

Nuuu köööör viiii!

1) Ukraina: Maria Yaremchuk – ”Tick-Tock”: Svenska Sandra Bjurman är med och gör låten…. Rösten är inte bättre nu, tyvärr, hamsterhjul och klänning räcker inte för att dölja den svaga rösten.

2) Vitryssland: Teo – ”Cheesecake”: Han vill fortfarande inte kallas cheescake av sin flickvän. Kommunikationsproblem? Ähh, dra TEO, vi är ändå trötta på dig redan… Alltså, han har ju inte ens ett HAMSTERHJUL, pfff, tror de att de kan komma med vilka mediokra shower som helst numer???

3) Azerbajdzjan: Dilara Kazimova– ”Start A Fire”: Trots fantastisk klänning, dramatiska kulisser och en skicklig trapetsartist blir det här numret bara en gäspning. Plus för att hon i alla fall inte sjunger falskt…

4) Island: Pollapönk – ”No Prejudice”: Mer Ska än Punk, mer Madness än Sex Pistols, men verkligen inte i närheten av nått av de banden…

5) Norge: Carl Espen – ”Silent Storm”: Om möjligt ännu tråkigare att höra andra gången…Hade kanske varit kul om han sjungit i en paljetterad mankini…

6) Rumänien: Paula Seling & OVI – ”Miracle”: Jag skrattar så tårarna rinner, det får gärna gå bra för den här. Mera sånt här!

7) Armenien: Aram MP3 – ”Not Alone”: Snygg scen, han sjunger OK, men nej, tråkigt!

8) Montenegro: Sergej Cetkovic – ”Moj Svijet”: Nu kollar jag på sångaren, han är inte alls lika kul som skridskoprinsessan. Jag gillar inte alla dessa dramaballader! Ohh, troschock en masse! (jag tittade visst på prinsessan istället…) Så läckert när scenen liksom gnistrar efter hennes skridskor… Scenen vinner igen…

9) Polen: Donatan & Cleo – ”My Slowianie – We Are Slavic”: Precis lika dålig nu som i veckan, går fetbort!

10) Grekland: Freaky Fortune feat. RiskyKidd – ”Rise Up”: Rise, rise, rise, rise up…. Så entonigt. Rave- och skumparty varning. Eller nått att spela när du åker studentflak!

11) Österrike: Conchita Wurst – ”Rise Like A Phoenix”: Den här låten är den enda i år som ger mig ståpäls. Så mäktig!

12) Tyskland: Elaiza – ”Is It Right”: Åhh, umpaumpa från Tyskland, känns väl inte så nyskapande… Dragspel och ståbas på det, kan aldrig vara rätt. Fast jag tror att jag kunnat gilla både sångerskan och låten med ett annat rockigare arrangemang. Det är det där taktfasta marscherandet och dragspelet som gör att jag får krypningar… Det där pipet skulle hon inte släppt ut, det skar sig rejält…. Ett wailande i slutet som inte riktigt funkade…

13) Sverige: Sanna Nielsen – ”Undo”: Ingen trapets, studsmatta eller skridskoprinsessa. Inte ens någon häftig dansare. Jag vill ha maffigare klänning och inte bara strålkastare, mer fart och liv. Men maffigt att publiken sjunger med! Om hon vinner SKA jag gå på finalen nästa år!

14) Frankrike: Twin Twin – ”Moustache”: De började med ”Hej, hör upp”! De har bott med en svensk tjej och kan lite svenska… Flashback till Plastic Bertrand! Vilken nostalgikick! Sonen och hans kompisar kommer i alla fall att gilla titeln… Och jag gillar den!

15) Ryssland: Tomalchevy Sisters– ”Shine”: Älskar deras Star Wars/gudinnegrej även nu. I början av låten kör de som en spegling av varandra, ända in i att deras hår är sammansatt i varandra, läckert!

16) Italien: Emma Marrone – ”La Mia Città”: Åhh, italienska, världens vackraste språk! En rockig donna, skönt som omväxling till alla de dramatiska som överbefolkat tävlingen hittills…Ett plus för att hon heter som ett av de få italienska ord jag kan, ”un paio di scarpe marrone”=”ett par bruna skor”… Och guldglitter får mig alltid på fall!

17) Slovenien: Tinkara Kovač – ”Round And Round”: Nej, tråkigt, tvärflöjt funkar inte! Särskilt inte när hon sjunger med den framför munnen…

18) Finland: Softengine – ”Something Better”: The Cure känsla i sången, det här är bra. Kanske för bra för ESC….

19) Spanien: Ruth Lorenzo – ”Dancing In The Rain”: Ung dramadonna, men herregud, finns det bara sådana i år? Men vad är det med de här låtarna som bara innehåller typ fem ord? Det blir så jäkla tråkigt, the rain, the rain, the, rain… Ett evigt galande…

20) Schweiz: Sebalter – ”Hunter Of Stars”: Nej, den blir inte bättre av att jag får höra den igen. Och se honom glatt skuttdana med sin fiol fram till trummorna så han kan visa sin simultankapacitet…. Nej, den här går bort!

21) Ungern: András Kállay-Saunders – ”Running”: Mannen gillade den, och jag kan hålla med om att rösten är intressant, men inte en låt för mig. Jag vill ha glitter och glädje, så ytlig är jag!

22) Malta: Firelight – ”Coming Home”: Nix, den här växer inte med fler lyssningar, den låter bara trist!

23) Danmark: Basim – ”Cliché Love Song: Skobidobidap…. Nix, det här funkar inte för mig, som en sämre version av låten Salem al Fakir hade med i mello för nått år sen, och den tyckte jag lät som en mobilsignal…

24) Nederländerna: The Common Linnets– ”Calm After The Storm”: Gitarrer brukar jag ju gilla, men då ska det vara ELgitarrer med coola solon, inte sånt här countryharvande….

25) San Marino: Valentina Monetta – ”Maybe”: Skapad av Ralph Siegel, som i den här konstellationen redan misslyckats två gånger tidigare, trots att han tidigare varit så framgångsrik (till exempel med Ein Bisschen Frieden) Det är inte sant, en dramatisk dam till! Gick det ut nått EU-direktiv inför den här tävlingen? Jag kommer inte att kunna skilja på dem… Gahhh, visksång, fast utan sång. Den vita 70-talsklänningen gör inte det här roligare…

Det här är deras två tidigare försök, hon varierar i alla fall sin stil rejält!

26) Storbritannien: Molly – ”Children Of The Universe”: Svenskt upphov igen… Lite Janis Joplin reborn… Men inte lika mycket glöd… Och mycket mer guld… Jag gillar inte låtar som bara består av en refrängslinga som dras om och om igen, även om budskapet kan vara positivt… Children of the uni, children of the uni, children of the uni…. Som vanligt är det scenen som är bäst…. Med eldsflammande kuliss ser vem som helst bra ut!

OK mina favoriter: Österrike allra allra mest, sen Finland, Italien och Ryssland i den ordningen. Sen tycker jag både Rumänien och Frankrike är roliga, det kan få premieras! Och om Sverige vinner SKA jag gå på både semifinalerna och finalerna nästa år, det är en sak som är säker!

Världens tråkigaste mellanakt under röstningen, urkass! Petra Mede var en klippa i fjol, nu är de tre programledare och det blir uruselt…

Röstade du? Det gör inte jag, för snål för det. Och egentligen, kanske otippat, alldeles för oengagerad…

En sak ska jag berömma programledarna för, eller det är ju den kvinnliga som fått utföra det varje tävling. Hon besöker artisterna i green room, pratar om något personligt med dem och sen har hon fixat till nått särskilt. Som att Sannas kompisar fick dansa på scenen, eller att Finlands lärare och klasskompisar skickade en videohälsning. I kväll fick till exempel Frankrike specialbeställda rätter från sin favoritrestaurang…. Kul idé, som jag hoppas nästa arrangör tar med sig!

Nu börjar snart det spännande…. Kommer Ukraina att ge Ryssland poäng? Kommer Ryssland att ge Ukraina poäng? Kommer Ryssland att ge poäng till Österrike? Och hur många poäng kan vi få från Danmark, Norge, Finland, Island, Lettland och Estland och ändå muttra om att öststaterna ger varandra poäng, utan att skämmas?

Spännande när Sverige och Österrike turas om med att leda! 13 länder in i den 37 länder långa omröstningen…

Ganska snart utkristalliseras tre länder i topp, och ordningen mellan dem blir oxå fastställd tidigt. Österrike etta, Nederländerna tvåa och Sverige trea. När det 34 landet av 37 röstar är det klart, ingen kan längre ta sig förbi Österrike! Jaaa, vilken lycka! I en värld som visar så många hatiska krafter är det här ett så oerhört kraftfullt budskap!

Jag älskar Conchita, så härligt att hon vann, vilken kärlekshandling från Europas folk!

Och eftersom jag inte alls gillar musiken som är med i ESC, så rensar jag nu hjärnan med en härlig punkklassiker!

47 tankar om “Blommig ESC-helg!

 1. Så vackra blommor !!! Perfekt fotade genom linsen och extra snyggt med de olika färgerna 🙂
  Eurovision Song Contest !! Härligt att läsa din recension av det hela. Själv slet jag mitt hår igår kväll när det inte gick att se på SVT Play. Jaja.. det gick att lyssna men tv-skärmen visade bara en hysterisk färgkaskad 😉 Tänkte försöka titta igen ikväll men inte lika kul nu när man vet vem som vann. Var Malta hamnade har jag ingen aning om. Stod ingenting i dagens tidning 😕 Ärligt talat gillar inte jag heller den typen av musik som är med i ESC, så jag rensar hjärnan lite via din musikvideo inför kvällens eventuella skval 😉

  Gilla

 2. Jag tittar länge på dina fina blombilder för att jag tänker hoppa över all den där texten om tävlingen igår som jag inte alls är intresserad av och inte heller såg.

  Gilla

 3. Finfina blombilder! Scillan blev så vacker och skir.
  Jag önskade också att Conchita Wurst skulle vinna. Låten var fin och hennes röst är fin. Jag såg på presskonferensen i direktsändning på nätet och hon har verkligen en ljus, men behaglig röst när hon pratar.
  Hoppas din vecka blir bra! Kram

  Gilla

 4. Scilla och primula är så fina vårväxter!
  Hos mig är det bara scillan som blommar – men i enorma mängder.
  Svämmar över hela gräsmattan.

  Gilla

 5. Gör du helt rätt i, men efter att jag läst dina inlägg tycker jag du kan ha dom som referens för att söka programledarjobbet nästa år.
  Ifall du behöver rensa skallen ytterligare lägger jag in ett spår från den bästa punkplattan ever.

  Just det, blommorna var jättefina även om den översta såg lite ledsen ut.

  Gilla

 6. Ja rätt låt vann. Jag menar vem kan stå emot detta budskap av Conchita = Shirley Bassey i 007 Goldfinger. Min favo var Holland, de två var grymt bra, men hade liksom inget budskap.
  Kvaliteten på hela ESC var bedrövligt enligt mig, som för en gångs skull såg hela tillställningen – för första gången någonsin. Tur att några av killarna var snygga och liiiite ögongodis iaf;-)

  Gilla

 7. Underbara blev dina foton! Skönt att ha brottats färdigt med häcken förstår jag 🙂 T.o.m. jag kollade på schlagern. Gillade faktiskt Conchita och tycker det var helt klart rätt låt som vann.

  Gilla

 8. Lite ledsen blev jag att inte Hollands bidrag lyckades knipa segern. Även Nederländerna har varit utan seger i många år. Kul att både de och Österrike hade så bra bidrag.
  Men visst är det fint med en skäggig dam och sjunger bra gör han ju. Måste säga att jag tycker han påminner om Peter Jöback (ja bara i rösten).
  Så du bakade ihop trissen med Eurovision, ja varför inte. Ja nu är det bara att kämpa vidare. Hoppas vi går i mål!

  Gilla

 9. Haha, ja den statyn såg jag förra gången när det var tävling. Skrattade lite då för mig själv, om hur reaktionerna skulle bli bland grannarna om man hade sig en sådan.
  Vissa skulle nog tycka det var sig en kul grej, medans andra skulle nog inte alls uppskatta den.
  Bra trissat!

  Gilla

 10. Fina blombilder!

  Fast jag sàg bara artisternas upptrâdande pà France 3 och sedan somnade jag med Bayker, min hund, liggande bredvid som värmde mig. Synd att jag inte kunde rösta pà Frankrike, jag gillar när man kör med humor pà scenen och texten var kul.

  Gilla

 11. Ja som alltid så börjar det att bli tradition att läsa ditt inlägg efter esc och visst är det så 🙂 härligt o smaken ja den är ju delad av oss alla som nu tittade 🙂 tack för ett super inlägg 🙂 🙂 och vilka bilder du tagit wow!!!!! hoppas din dag blir toppen kram

  Gilla

 12. fina bilder på dina vårblommor
  mellon har jag ju inte följt alls, så jag har noll koll
  Sv: det tycker jag låter bra 🙂 katter som tvättar sig själva och aldrig är ute och lortar ner sig 🙂
  håller tummarna för att det går bra idag när du ska iväg
  kramar

  Gilla

 13. Vilka vackra foton du tagit! Du börjar bli riktigt proffsig med kameran.. Och ESC *ler* Jag tycker absolut rätt låt vann – för om den ger mig stå päls så är det rätt. Sanna gjorde ett fantastiskt jobb och jag älskade scenen! Men så tyckte jag mycket om Hollands ”countryballad”..
  Hoppas du mår väl?
  Kram

  Gilla

 14. Och här tittar jag in sent om sider. Gillar dina vårblommor och din ESC-analys även om vi inte tycker lika. Lilla Snäckan-korven var klart bäst och värdig vinnare, det var underbart att se!

  Gilla

 15. Det var helt otroligt fantastiskt att vara på plats i Köpenhamn och se finalen live!!! Kan vara det bästa jag sett!!!! Och så himla kul att Conchita vann!!! Och att duktiga Sanna kom på tredje plats!!!!

  Gilla

 16. Pingback: Bordsskick och Årskrönika 2014 del 1 | Freja funderar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.