#blogg100 / Bloggtips / Egoboost! / Fotoutmaning / Frejigt / Litteraturnörderi / Trädgård

Maj, bästa boken och 20 000:de kommentaren!

#blogg100 inlägg 66

Helenes Måndagstema den här veckan är: Maj!

Jag har klippt lite häck även idag och nu har knopparna både kommit och börjat spricka. Just de här kommer dock inte att bli större än så här, de är brutalt kapade och kommer att hamna i återvinningen:

IMGP3283 Under häckarna hittar jag de här ?gullvivorna? (jag trodde gullvivor alltid var gula, så jag är osäker på vad det här är…) som nu kommer att få mer sol när jag tuktar häcken:

IMGP3288 IMGP3296

Krokusarna, som for lite illa av snön och haglet, ligger nu ner och ser ganska genomskinliga ut:

IMGP3300

För mindre än en vecka sen visade jag bilder på mig barfota i snön, den här barfota bilden kanske passar bättre:

IMGP3302

Andras maj kan du se här!

Annikas bokbloggsjerka den här veckan ställer frågan: ” Vilken är den bästa bok du har läst hittills i år?”

Jag har minne som en guldfisk, så jag får kolla in de recensioner jag skrivit sen nyår och försöka utröna vilken jag tyckt bäst om…

Trots att jag under 2014 läst böcker från favoritförfattare som Elizabeth George, Stephen Booth, Denise Mina, Ian Rankin och Peter Robinson, och trots att jag tycker Marcoeffekten av Jussi Adler-Olsen är den bästa av de jag läst av honom blir det en annan som får platsen som bäst hittills i år.

Det blir ”Mörka platser” av Gillian Flynn som hamnar på första plats, jihooo!

Vilka bra böcker andra läst kan du se här!

I går fick jag min 20 000:de kommentar!

Tack och grattis till Beate som skrev den!

Det är hon väl värd, hon hör till en av min mest frekventa kommenterare. Där återfinns även Ansepanse, Goldheart, Eva Trillian, Ama de Casa, Ergo Sum (som är den enda av er som jag träffat irl…) och KajsaLisa. Den av dem som följt mig längst är Goldheart och den senaste tillkommande av dem är KajsaLisa!

Jag har en ganska liten och okänd blogg och är själv överväldigad över att så många ändå tar sig tiden att kommentera. Till del tror jag det beror på att jag började mitt liv som bloggare på Amelia, på den tiden de hade en portal för oss småbloggare. Det var en väldigt välkomnande miljö, och jag fick tre kommentarer redan på mitt allra första inlägg.

Från början svarade jag på kommentarer direkt i min blogg, men med tiden har jag istället börjat besöka den kommenterandes blogg och kommenterar tillbaka. Finns det något som det kan förväntas ett svar på i deras kommentar så svarar jag i deras blogg. Jag har själv svårt att komma ihåg var jag kommenterat och missar därför ofta de svar som skrivs i samma inlägg som jag kommenterat, lite trist tycker jag. Jag försöker bli bättre på att gå tillbaka och kolla, men oftast har jag inte den tiden. Jag tror att det till del är alla de kommentarer som jag skriver hos andra som gett att jag fått så många kommentarer hos mig.

Att jag för drygt ett år sedan började vara med i fotoutmaningar (på tips av just Beate, tack igen!) och litteraturutmaningar har förstås oxå ökat antalet besökare och kommentarer. I de utmaningarna kollar jag runt och kommenterar hos alla andra som är med, och det är det flera som gör, så då ökar vi på kommentarerna hos varandra, samtidigt som jag får läsa intressanta inlägg och se vackra, roliga och finurliga bilder!

Många av de som var först med att kommentera hos mig, Viola Vamp, Philan, Tootsie, Babs och Jane, bloggar inte längre, eller bloggar numer ytterst sporadiskt. Och så är det väl i bloggvärlden, man hittar varandra och tappar bort varandra, en ombytlig bekantskapskrets… Av de jag fortfarande följer är det Jane och Krönikören som varit med längst.

Bland alla dessa 20 000 kommentarer är i stort sett alla trevliga och uppmuntrande. Det är någon som en gång kommenterade om att hen inte förstod varför en skulle vilja resa med barn, de var bara griniga och jobbiga. och en annan, helt nyligen, som ifrågasatte mitt val att ha raskatter när det finns så många hemlösa katter. Annars möter jag bara välvilja, godhet och cyberkärlek, och för det vill jag tacka er alla som kommenterar hos mig!

Nu siktar jag mot 25 000 kommentarer!

28 tankar om “Maj, bästa boken och 20 000:de kommentaren!

 1. 🙂 Heja BP!
  Tack för omnämnandet! 🙂 Du har en trevlig blogg, så det är ju roligt att komma hit och läsa – samt kommentera!
  Barfota i gräset ser mycket skönare ut än barfota i snön 😉

  Gilla

 2. 20 000 kommentarer är helt otroligt bra jobbat! Vilken respons du får av dina läsare.
  Jag ligger på knappt 6500 kommentarer så jag är knappt halvvägs där.
  Imponerad!
  Kram

  Gilla

 3. Gullviva kan vara röda, gula och orange. Såg lite mysko ut, stora blommor, på din bild, men de tillhör ju familjen Primula (samma som man kan ha inne) så kanske är det en annan primulaväxt som liknar gullviva. 🙂

  Gilla

 4. Jo men visst är det en Gullviva (Primula) fast en förädlad sort! Fin är den allt! Båda! Och som någon redan skrivit, Primula finns i massor av färger! 🙂

  Grattis till så många kommentarer! Vet inte hur många jag fått men nu blev jag minsann nyfiken! Det kan vara 29 710….wow vad många vi har! 🙂

  Gilla

 5. Här satt jag och var lite förvånad över att jag passerat 40 000 visningar på 11 månader, men 20 000 kommentarer det är ju MÅNGA! Grattis!
  SNygga blomster har du dessutom i detta jubileumsinlägg. 🙂

  Gilla

 6. Även jag har svårt att komma tillbaka till någons blogg för svar. Jag kommenterar alltid allting som jag anser viktigt hos frågeställaren/kommentatoren själv, Har hållit på med bloggande på den lägsta nivåen hela tiden sedan 2007. Har egentligen aldrig satt upp något mål på att bli stor eller synas. Det som gjort att jag fortsatt är mina cybervänner, vilkas vardag jag följer och är uppriktigt intresserad av att läsa om. Bilder är ett gift för mej. Det är det som gjorde att jag höll på med blogg och sedan även hittade Instagram. Älskar fotografering och inget kan fånga min uppmärksamhet så som ett fantastiskt foto…!

  Gilla

 7. Grattis till 20 000 kommentarer! Jag svarar ju alltid på allas kommentarer men märker att det tar mycket tid så kommer nog sluta med det när vi åker iväg på vår långsemester. Men ska självklart fortsätta besöka o kommentera andras bloggar så mycket jag hinner.
  Gullvivor kan vara röda, men de jag har sett har varit mer mörkröda, nästan vinröda, dina går lite mot lila. Snyggt!

  Gilla

 8. *ler* Ja du – visst är det så att det faktum att du alltid är en sådan trogen och trevlig kommenterare själv kan vara en del i att du själv får så många kommentarer. För man tycker om dig.

  Själv har jag inte alls många läsare och knappt någon som kommenterar trots att jag kommenterar alla jag läser (och DÄR sprack min teori om anledningen till många av dina kommentarer) men så skriver du intressantare än jag gör!

  Ta hand om dig Freja!

  Kram

  Gilla

 9. Bra! Sikta mot nästa mål. Nu funderar jag också över hur många kommentarer min blogg har. Ska se om det går att kolla.
  PS. Gosa lite extra med dina goa katter, det är du värd!!

  Gilla

 10. Oj, vilken järnkoll du har!
  Jag tycker att det är hopplöst när folk kommenterar i sin egen blogg, då blir det som en monolog i mina ögon. Jag vill hellre ha en dialog – skriv hos mig så skriver jag hos dig!
  Fast om ett svar är intressant för fler än frågeställaren gör jag gärna en kopia i mitt eget kommentarsfält, så att fler kan se svaret!
  Nu vill vi ha mer barfotaväder och ingen snö/hagel/frost!

  Gilla

 11. Åh, så många gamla godingar du räknar upp där, bland bloggare som lagt av osv. Och Amelias bloggportal minns jag med värme. Det var en fin gemenskap. Nu blir alla spridda för vinden….

  kram!

  Gilla

 12. Jag har funderat på det där med att jag ibland får besked och kan se att någon svarat på det jag kommenterat (via bloggen eller mejl), men den funktionen verkar inte alltid funka… Inställningsfråga? Hur som helst grattis till alla dina kommentarer!

  Gilla

 13. nog passar det bättre att vara barfota när det ser ut så där :), du har rätt
  jag skulle nog inte kunna säga vilken bok som är bäst av dem jag läst, det finns så många som jag tyckt om
  kramar

  Gilla

 14. Jag försöker att kommentera dina inlägg men oftast svarar jag nog bara tillbaka på vad du skrivet hos mig. Jag får skylla på min ADHD, när det är mycket text så hoppar bokstäverna bara omkring när jag skall läsa. Tycker hur som helst att du har en trevlig blogg!

  Gilla

 15. Heisann!

  Her er mitt bidrag til kommentarjakta!!!! Lykke til!
  Og så koselig maistemning du viser, ha fortsatt fine maidager med litt regn og gløtt av sol ;:OD)

  Gilla

 16. Pingback: Bordsskick och Årskrönika 2014 del 1 | Freja funderar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.