#blogg100 / blogginspiration / Fotoutmaning / Trädgård

Helgen där jag är

#blogg100 inlägg 65

Idag kör jag en kombo igen, Fototriss vill veta hut det ser ut där jag är just nu och Marits helgbild vill veta hur min helg varit. Så på min lilla utomhusutflykt idag passade jag på att dokumentera våren i trädgården, och det är ungefär så min helg varit med. Dottern sjuk och jag trött, det har inte blivit mer vidlyftigt än någon enstaka tur runt huset…

Hos Marit är det dessutom en tävling idag, Den här veckan sponsras Helgbilden av Coop. Vinsten som lottas ut bland deltagarna är en 4 personers Basmatkasse värd 599 kr, den innehåller färska råvaror till middag för 4 personer vid 4 tillfällen samt recept som tar ca en halvtimme att laga. skulle passa mig perfekt, så jag kan hjälpa familjen med lite matvariation nu när jag är för trött för att själv ha fantasi…

IMGP3204Dammen är isfri, kanske dags att rensa den på löv och låta den få tillbaka sin lilla fontän!IMGP3206Scillan har nu tagit över gräsmattan från krokusarna…IMGP3223Och våra fina falska ornäsbjörkar håller äntligen på att få sina flikiga löv!

Andras vårtriss kan du se HÄR och andras helg kan du se HÄR!

En liten bonusbild, det går framåt med häcken, långsamt, men ändå framåt!

IMGP3208

Det här är mitt 998 inlägg och just nu har jag fått osannolika 19 987 kommentarer, vilket innebär att någon av er som kommenterar på just det här inlägget kommer att ge mig min 20 000:de kommentar!

Med anledning av det har jag en önskan. Jag brukar få ungefär 20 kommentarer för varje inlägg. Men jag har mellan 50 och 90 unika besökare varje dag.

Du som besöker mig emellanåt, men som inte brukar kommentera, det skulle vara kanonkul om du lämnade en liten hälsning!

– Till alla som kommenterar idag, skriv gärna en rad om hur du hittade min blogg och vad du helst vill att jag skriver om!

Annonser

51 tankar om “Helgen där jag är

 1. Konstig vår så här i början av Maj. Men vintern var ju också konstig. April däremot var somrig emellanåt. Vi har inte haft nåt regn men haglat har det gjort var o varannan dag. det skulle nog behövas lite regn nu, men det törs man inte säga högt, för då blir det väl för mycket av det goda istället. Aldrig är man nöjd!

  Gilla

 2. Jag hittade din blogg för att du hade kommenterat på min! Och det visade sig vara ett fynd : ) Tycker du skriver intressant om det mesta. Har inget önskeämne, jag är allätare. Om det skrivs väl är det alltid väl värt att läsas.

  Gilla

 3. Jag brukar försöka titta in till alla som lämnat kommentar på min blogg och ibland på besöka bloggar på sådana här utmaningar. Det är mycket lärorikt och inspirerande.

  Våren har nog hunnit lite längre här – scillorna har börjat vissna.

  Gilla

 4. Mysigt med vårbilder. Våren kan nog vara en av mina favoritårstiden. Inte för varmt och inte för kallt och på väg mot ljuset. Plus alla blommor som vaknar igen 🙂

  Svar på din fråga: hur jag hittade dig minns jag inte längre, men jag vill helst att du skriver om det som känns bra för dig att skriva om. Diplomatiskt svar.

  Kramar

  Gilla

 5. Tycker din häck – ja inte din utan den i trädgården – har fått riktigt fina konturer. Nu ser man ju faktiskt att det är en häck. Bra jobbat där!
  Å fint väder hade du också till dina bilder.

  Svar på din fråga: Det var du som hittade mig i samband med en triss tror jag det var.

  Gilla

 6. Ja du har en bit kvar till vårgrönskan men den som väntar på något gott……
  Tack för kommentarer på mitt inlägg

  Gilla

 7. Våren kommer så sakteligen. Nu fattas det bara lite värme så kommer det att explodera av grönska ute.

  Hur jag hittade till din blogg? Ja du…det minns jag inte, jag har följt dej så länge nu. 😉

  Kram

  Gilla

 8. Skönt att komma ut lite och nu börjar våren komma även till er! Bra jobb med häcken! Ja du, det måste ha varit via Fototriss som jag hittade din blogg och nu har jag ju ”fastnat”. Ska ärligt erkänna att jag hoppar över bokrecensionerna och Mello-inläggen 🙂 Resten läser jag med glädje!

  Gilla

 9. Gräset blir grönt så småningom och det går framåt, nästa gång kanske det blir helgröna bilder hos dig. Naturligtvis kommenterar jag alltid när jag går in här, men det är inte säkert att alla som läser dig har en blogg.
  Sen vet jag inte riktigt hur dom här systemen fungerar, har hänt att jag har haft en unik läsare när dygnet skiftat och det nollställs. Däremot två visningar och två kommentarer från olika bloggare. Vet ej om den räknar IP- adresser eller om två som går in på samma länk typ Fototriss blir en unik läsare.

  Gilla

 10. Svar: VA??!!!! Är det sant att jag var din 20 000:e besökare!!!???? Så himla kul – jag menar jag är ju en stammis å det känns ju riktigt roligt att ha hängt med såpass länge och blir den ”lyckliga”.

  Gilla

 11. Det börjar ju trots allt våras hos dig också. Här går vi mot försommar nu, medan ni har den fina våren som väntar.
  Ha en fin vårvecka!

  Gilla

 12. Häcken blir ju verkligen fin! Lite längre har våren kommit os dig. Jag letade efter andra blommor än hästhovar, men hittade inga, tyvärr. Hoppas din vecka blir bra! Kram

  Gilla

 13. Fina vàrbilder! Hoppas dottern màr bättre! Jag hittade din blogg via fototriss (tror jag) och har följt den nästan varje dag sedan ca ett halvàr tillbaka. Fortsätt skriva precis som du gör nu!

  Gilla

 14. Lite mer grönt på det där så.. 😉
  Jag minns faktiskt inte om det var jag som hittade dig eller om det var du som hittade mig.
  Men vi har följt varandra ett bra tag nu 🙂
  Kram!

  Gilla

 15. Hälften av mina läsare, per dygn, hittar till mig, via sökord, tex har jag skrivit ordet ”traktordäck” i ett inlägg, läsaren hittar då till mig, för att personen sökt på ordet traktordäck via gloogle,

  Gilla

 16. jag tittade på översta bilden som hastigast och undrade först varför du tagit bild på en gammal cykelsadel 🙂 fast sedan såg jag ju vad det är
  jag har ju följt din blogg i några år, så jag kommer inte ihåg hur jag hittade hit, sorry
  Sv: jodå, jag ser hur du vinkar tillbaka 🙂
  kramar

  Gilla

 17. Hittade din blogg via en annan blogg, NBT eller WDF? Du skrev något om bakgrund i en rätt mansdominerad bransch/försvaret? Skulle gärna höra mer om det och hur det var att arbeta där som kvinna. Mycket fin blogg f.ö! 🙂

  Gilla

 18. Jag tycker också att du ska vinna kassen – så att du kan fortsätta med häcken utan att bli störd av middagsfunderingar! 😉

  Gilla

 19. Jag har kommenterat förr… Men jag skriver en kommentar idag igen trots det 🙂

  Minns faktiskt inte hur jag hittade hit… Men jag är glad att jag gjorde det 🙂

  Gilla

 20. Din vår har inte kommit så mycket längre än min vår så jag gissar att du bor någonstans i norr?? Fina bilder, härligt med damm i trädgården, det saknar jag :).

  Gilla

 21. *ler* Jag hittade dig på Amelias bloggportal då du var en av VIPbloggarna. Och tänk vad roligt det var när vi sågs i Göteborg!! Jag brukar ju kommentera så jag är inte en av de ”tysta” läsarna.

  Kram

  PS. Fin häcken blir!

  Gilla

 22. Vackra bilder med en riktigt fin damm. Hur jag hittade Din blogg. Jag har för mig att det var via Fototriss, men helt säker är jag inte…

  Gilla

 23. Så fint det är din trädgård. Häcken kommer nog bli riktigt fin. Kul att du fått så många kommentarer! Bra med kombo, själv deltar jag bara i några få teman men kanske ska utöka lite.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.